Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1 - fotók

Bár a második félidőben feljavult a szegediek játéka, így sem sikerült megverni a Nyíregyházát. A február óta tartó nyeretlenséget egy újabb 1-1-es döntetlen szakította meg.
Közvetítésünk támogatója az EDF Démász Zrt.

Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1 (1-1)
Labdarúgó NB II, Keleti csoport, 23. forduló.
Szeged, SZVSE-pálya, 500 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás B., Szvetnyik B.).

Szeged 2011: Belecan – Laczkó, Toca, Tóth I., Radnai – Podonyi, Ulvicki, Kis – Gahwagi, Orosz – Folmer. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Nyíregyháza:
Balogh – Ur, Nánási, Dajka, Mészáros – Minczér, Szilágyi, Csorba – Galvao, Pákolicz – Germán. Vezetőedző: Brekk János.

Gólszerző: Galvao (3. perc), Orosz (14. perc).

Csere: Gahwagi helyett Rézmüves (félidőben), Csorba helyett Batizi (65. perc), Podonyi helyett Borbély (70. perc), Kis helyett Geiger (77. perc), Szilágyi helyett Reznek (85. perc).

Sárga lap: Szilágyi (35. perc), Mészáros (54. perc).

Tóth Bálint: Sokat tettünk a szerencsééért és még többet a győzelemért, de a jelek szerint még többet kell dolgoznunk. Viszont, aki azt mondja, hogy ezek a játékosok nem tesznek meg mindent a sikerért, az rosszindulatú és nem ért a focihoz.

Brekk János: Végül is elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal is. Azt játszottuk, amit idegenben - pláne egy ilyen veszélyes ellenféllel - szemben kell. Bíztunk a kontráinkban, de sajnos nem tudtunk igazán komoly lehetőségeket teremteni a Szeged kapuja előtt.
  

2. félidő (0-0)

90. perc:
Orosz bombázza rá távolról, szöglettel jöhetünk. Az ívelésbe Ulvicki ér bele, elszáll a kapu felett a labda. Galvao-szöglet a másik oldalon, kirúgják a szegedi védők, Veizer Roland le is fújja a mérkőzést.

88. perc: Rézmüves viszi ki az alapvonalig a labdát, a beadást Galvao találja el rosszul, hiába marad a tizenhatosnál a labda, nincs ott szegedi.

84. perc: Nagy lehetőséget szakított meg a bíró, Szilágyi fekszik a szegedi térfélen, le is hozza Brekk. Dajka is összeesik, ő a bokáját fájlalja.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

83. perc: Folyamatosan nyomás alatt tartja a vendégkaput a Szeged, Laczkó-Orosz összjáték. Orosz lövi rá a falra, indul a vendég kontra, de elakadnak a falban.

81. perc: Geiger a bal szélen oktat, felrúgják, jöhetnek a fehérek. A közönség szóvá is teszi.

77. perc: Veszélyes a vendég szöglet, végül csak a miénk a labda. Harmadik cseréjével is él Tóth Bálint, Kis helyett Geiger állt be.

75. perc: Laczkó szerel keményen, majd meghúzza a szélén, a lövés azonban lecsúszik a lábáról, a kapu felett-mellett tekeredik el a labda.

71. perc: Kezezést fújnak a bírók a kék-feketéknél. Középen megy a játék. Orosz nagyot küzd, labdát szerez a félpályánál, elindul vele, szépen mennek a passzolgatások, de a falban elakadnak.

Közben megtudtuk, hogy egy nyíregyházi nő lett rosszul, a mentősök megfigyelésre az ügyeletre szállították.

70. perc: Podonyit hozza le Tóth Bálint, helyett Borbély jött be.

68. perc: Germán veszélyezteti a szegedi kaput, Belecan azonban jól jön ki. De így se volt veszélytelen.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

62. perc: Rézmüves szöktette volna magát, kicsit hosszúra sikerült. Közben egy mentő is érkezett a meccsre, egy vendég szurkolót kell ápolni.

59. perc: Orosz nagy helyzetben, de pont előtte pattan meg a labda, nem találja el jól a bőrt.

55. perc: Mészáros kap sárgát. Az Ultrák már füstölnek is, de újraindult a bíztatás. A nyíregyháziak pedig a Barátok közt főcímdalát kezdték el énekelni az előbb.

53. perc: Kis Róbert iramozza meg lépteit, befut középre, lerántják, de nincs semmi. Alig jut el félpályáig a fehérmezes gárda, labdát szerzünk, megint Kis lódul meg. Látványosan javult a játék az első játékrészhez képest.

51. perc: Laczkó a jobb szélről ível középre, Balogh leszedi még a levegőben. Nem volt rossz elgondolás.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

46. perc: A vendégek kezdték a második játékrészt. Egy változtatást eszközölt Tóth, Gahwagi helyett Rézmüves állt be.

1. félidő (1-1)

45. perc:
Orosz helyzetben még a végén, de sok nem lett belőle. Felíveli még a labdát a vendég gárda, majd Veizer játékvezető lefújja az első félidőt.

43. perc: Germán indul meg, két vendég szölet után végül Belecan fogja a labdát.

42. perc: Izgalmas lett a vége, feléledtek a szegediek. Kis vállal egy távoli bombát, Balogh éppen csak fogja a nagy erejű lövést.

36. perc: Kis lövi el a szabadot úgy 20 méterről, megpattan a sorfalon, Balogh éppen csak odaér a kapufához. Ez nagy bravúr volt, a közönségtől viszont jár a taps a kék-feketéknek.

35. perc: Gahwagit rúgja fel Szilágyi egy szerelés után, jár a sárga. Bár már most is a pirosat hiányolják a szegediek, azért az erős lett volna.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Tóth Bálint a cseréket vonja kérdőre, hogy mégis mit álldogálnak a pálya szélén?! Egyből elkezdett mindegyik mozogni, a vezetőedző ezután elzavarta őket futni.

29. perc: Mint a 3. percben, csak most megúsztuk a gólt. Tóth adja el a labdát, Galvao indul meg vele, de Belecan jól jön ki, kirúgja oldalra a labdát.

26. perc: Orosz íveli be az oldalvonal mellől, Toca azonban nem éri el, tisztáznak a védők.

24. perc: Ulvicki marad lent a földön, a fejét fájlalja, de semmi komoly. A legfiatalabb szurkolók már pirosat akartak.

19. perc: Úgy megy át a Nyíregyháza a szegedi védelmen, mint kés a vajon. Csorba húzza meg oldalt, de les. Gahwagi íveli be a szélről, Kis Róbert küzd a védőjével. Megy vissza szélre a labda, Gahwagi most nem tudja beadni, elszáll  a kapu mögött a labda.

16. perc: Pákolicz indul meg megint a szélen, de nem tudja beívelni a labdát. Szöglettel jöhetnek a fehér mezesek, de nem jutnak helyzetig, megy a szegedi felívelés.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


14. perc: Másodjára csak összejön. 20 méterről jön az átlövés, Balogh kissé lassan vetődik a jobb oldalra, bent van! Orosz Márknak gratulál a csapat! Orosznak szerencséje is volt, Nánásin pattant meg a labda, mielőtt a kapuba vágódott volna. 1-1.

13. perc: Tudunk mi, ha akarunk. Kis Róbert ugratja ki Podonyit, rá is viszi a kapusra, Balogh azonban elfekszik, nem megy el mellette a labda.

10. perc: Nem nagyon marad meg nálunk a labda, a Nyíregyháza minden passzra rávetődik. Bár minden hibát gyors támadással büntet a vendég gárda, ennek ellenére nem nagyon akarunk előre játszani.

7. perc: Orosz szabadrúgása veszélytelen, 20 méterről laposan rúgja a sorfalba a labdát.

A nyíregyházi szurkolók a meccs eleje óta jókedvűen énekelnek, a szegediek inkább csöndben ácsorognak. A 'harcoljatok!' felszólítás már hallatszik a meccs elején is.

3. perc: Nincs szegedi nyomás, sőt. Tóth Imre adja el a félpályánál a labdát, Germán viszi le a szélre, két passz még oldalt, majd jön középre a labda, a brazil Galvao könnyedén perdít a rövid sarokba. 0-1.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. perc: A hazaiak kezdhetik a találkozót, az első felívelés az oldalvonalon száll ki.

- Mi mást várhatnék, mint győzelmet. Hogy ezt mennyire lesz nehéz megszerezni, az nem csak rajtunk múlik - mondta a Szeged 2011 új vezetőedzője, Tóth Bálint.

16.25: Szitáló esőben melegítettek a csapatok, már érkeznek a bemutatáshoz a játékosok.

16.15: Köszöntünk mindenkit a SZVSE-pályáról. Nagy a rendőri védelem, a vendégek és a szegediek szurkolótáborát is 30-40 rendőr kísérte a stadionba. A készültség nagy, a pálya minden szegletében tizessével állnak az egyenruhások.

Két gól és más semmi: Szeged 2011-Nyíregyháza 1-1. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


- Idegenben még nem kaptunk ki a tavaszi szezonban, ezt szeretnénk folytatni. Bízunk abban, hogy kibírjuk az első 15-20 perces szegedi nyomását, akkor el tudunk jutni a kapuhoz. Egy döntetlennel is elégedett lennék, a kérdés, hogy haasználjuk ki a helyzeteinket - mondta a vendégek vezetőedzője, Brekk János.

Korábban írtuk:
Nincs könnyű helyzetben a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának héten kinevezett új vezetőedzője, Tóth Bálint. A 62 éves szakember minden tudására, rutinjára, szakmai ötleteire szükség van ahhoz, hogy a csapat elmozduljon a kieső helyekről a sorozat végéig.

– Az eddigi négy közös edzés alapján kiderült, fásult társaságot vettem át. A játékosok is emberek, húsból vannak, nem gépek, így őket is megviselte a sikertelenség, a tabellán elfoglalt pozíció, amelyen a Szeged 2011 áll. Nem beszélve arról, hogy én már a negyedik edzőjük vagyok, és ezt sem egyszerű feldolgozni. Bízom benne, hogy rendeztük a gondolatokat, és csakis előrenézünk. Nyolc meccs van hátra, bent kell maradni, és abban is biztos vagyok, úgy mennek ki a játékosok a pályára, hogy mindent megtesznek ezért – vélte Tóth Bálint.

Ha Kis R. pontosan passzol, a Szeged 2011 nyerhet. Fotó: Schmidt Andrea
Ha Kis R. pontosan passzol, a Szeged 2011 nyerhet. Fotó: Schmidt Andrea

A mai ellenfél igen „rágós" falatnak ígérkezik: a Nyíregyháza érkezik a Vasutas-stadionba.

– Nem lehet két és fél nap alatt csodát tenni, vannak sérültjeink is, ilyen Gahwagi, Folmer és Borbély, közülük nem tudom, kire számíthatok a mérkőzésen. A Nyíregyháza? Kitűnő játékosállománnyal rendelkezik, ismerős nevek alkotják, például a Skóciából hazatért kapus, Balogh János, és nyilvánvalóan a három pontért érkezik majd hozzánk. De mi is ott leszünk a pályán, remélem, felkészülten – mondta végül Tóth Bálint.

A mai ellenfél tizenegy pontot szerzett a tavaszból eltelt hét fordulóban, ám így is mindössze hét egységre van a Szeged 2011-től. A konklúzió: itt az idő a hátrány csökkentésére! A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Belecsan – Podonyi, Toca, Tóth I., Radnai – Laczkó J., Ulviczki – Kulacsik, Kis R., Orosz – Folmer.

Olvasóink írták

 • 15. W666W 2012. április 15. 21:02
  „Ebben a Stadionban vertük meg Kaszás Gábor idejében a Bp.Honvédot, az Ujpesti Dózsát a Vasast és játszottunk 3-3 at a FTC vel..Akkor 15.000 ember volt kíváncsi a Szeged csapatára Most meg 500 úgy hogy abból voltak Vendég szurkolók is..Ez azt hiszem no comment....
  Az is igaz, hogy ha Nem szegedi kötödésü a Csapatvezetés akkor mit is várhatunk..Idejött pár szerencsejátékos aztán azt mondták, hogy na most itten kéremszépen lesz foci..csak elfelejtették közölni, hogy MIKOR !!!!!!
  2100 ban ??? esetleg ?????”
 • 14. Tisza 2012. április 15. 16:47
  „bgea!
  Délután arra jártál?
  Én meg rendszeresen járok!
  Például ragyogó időben egy Szeged- Békéscsaba meccsen, többbszáz Ágotha alapítványos gyermek társaságában üldögéltem a lelátón.
  Kevésbé volt veszályes hely mindnyájunk számára, mint végigsétálni szombaton szürkület után a belvárosi Tiszaparton a klinikák környékén.
  Csak éppen méltatlanok azok a körülmények, ahol néznünk kellettt a világ első számú csapatjátékának mérkőzését.
  Ez igazi szegedikum ma már kis hazánkban.
  Egy dabasi NB III-as pálya kacsalábon forgó palota bármelyik szegedi pályához képest.
  Előbb-utóbb valamelyik szegedi városvezetésnek lépnie kell ez ügyben, ha már 1998 óta görgetjük ezt a kérdést magunk előtt!”
 • 13. zoli100 2012. április 15. 14:45
  „A Nyíregyháza edzője a Kelet-Magyarországban elégé lenézte a szegedi csapatot,meg a pályát,síma 3 ponttal kalkulált,szerencsére nem lett igaza!!!Hajrá Szeged!!!”
 • 12. bgea 2012. április 15. 13:17
  „Nem a stadionnal van a baj. Régen sem volt szebb, jobb, viszont volt játék, volt foci.
  Siralmas, hogy a nézők zöme a balhé kedvéért van jelen, féken tartásukra komoly rendőri erők vonulnak ki.
  Délután épp arra jártam, először el sem tudtam képzelni, miért állnak csoportosan rendőrök a környék minden pontján.
  Siralmas.”
 • 11. bambulla 2012. április 15. 12:37
  „Szegeden szükség van a jó focira
  meg kell nézni a tendenciát az NB I-ben
  a vidéki csapatok nagyon jól szerepelnek és számolni kell velük
  a nézők is inkább a vidéki meccseken vannak jelen nagyobb számban
  régebben Szegeden is 6-10 000 voltak kíváncsiak az NB I-es meccsekre”
 • 10. baba60 2012. április 15. 11:30
  „És ezeknek kell stadion? Kac-kac!”
 • 9. bömi 2012. április 15. 08:54
  „7.kilo:Rajtad kívül nem látom hogy kibeszél még 15e stadionról,6e-ről volt szó ne kavarj.”
 • 8. TUTI 2012. április 15. 06:54
  „Focira szükség van! Hosszú távon NBII-re lenne igény. Ez még nem az!
  DE küzdeni kell. A jelenlegi stadion OK. Egyenlőre jobb nem kell.
  A kiszolgálás, öltözők, birók, vendégcsapat fogadása legyen rendben az a lényeg.
  Ha lesz komolyabb szinvonal, lesz több néző, akkor lesz igény új stadionra.
  Egyelőre ne hagyjuk lenyúlni igy a zsozsit! :)
  HAJRA SZEGED!”
 • 7. kilo 2012. április 14. 23:23
  „500 néző... erre kellene 15ezres stadion???
  És ennyi rendőr kell 500 nézőre? Valami itt nemokés.”
 • 6. zehn 2012. április 14. 22:03
  „Senki nem mondta, hogy a fiúk nem akarnak, nem küzdenek. Az a gond, hogy az ma már nem elég, ha nem párosul tehetséggel. Továbbra is az a véleményem, vagy csinálunk pénzből jó focit Szegeden, vagy hagyjuk a csodába az egészet. Annak mi értelme, hogy az ország harmadik városa a szuper gyenge másodosztályban a kiesés ellen küszködjön egy stadionnak nevezett falusi szintű libalegelőn. Csak azon keveseknek éri meg ez a szégyenteljes vesszőfutás, akik jól megélnek ebből a siralmas kínlódásból.”
 • 5. IncontinentiaButtocks 2012. április 14. 21:16
  „A nyeretlenséget hogyan tudja megszakítani egy döntetlen?”
 • 4. lila 2012. április 14. 20:38
  „Teljesen egyetértek Tóth Bálinttal!”
 • 3. Queenmargareth 2012. április 14. 17:54
  „ja, hogy ezért volt felvonulva a rendőrség, azt hittem tüntetés, de annál kellemesebb:)
  ha a szurkolók ilyen barmok, üssék egymást.”
 • 2. bömi 2012. április 14. 12:13
  „1.cindi:te meg kekec vagy...ennyi”
 • 1. cindi 2012. április 14. 08:55
  „Ennek a társaságnak csak 2. edzője kedve Bálint,mivel ez egy tavaszra összevakart brigád.Ne ködösítsünk mindjárt az elején.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenbeli sikerrel kezdte a döntőt az ABCOM

68-57-re nyert Nagykanizsán, ezzel egy mérkőzésre kerül az amatőr női NB I megnyeréséhez az… Tovább olvasom