Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Két Kriston: családi perpatvarok nélkül

Apja fia – mondhatják Kriston Dánielre, aki éppen édesapját váltotta a Floratom Szeged asztalitenisz-csapatánál. Családi perpatvar azonban soha nem alakul ki az asztal mellett, mivel a 20 éves fiú és 49 éves felmenője még nem játszott egymással komoly meccset.
– Rendkívül tehetséges, egy-két éven belül pedig teljesen beérik a játéka. Sokra viheti, akár a kontinens legjobbjai közé juthat – mondta fiáról, a Floratom Szeged szuperligás asztalitenisz-csapatában játszó Dánielről Kriston Zsolt. A 49 éves édesapa nem beszélt a levegőbe, hiszen nemcsak szülőként, edzőként is segíti fia fejlődését, az elmúlt nyáron pedig éppen őt váltotta a 20 éves gyermek a szegedi együttesben.

– Öt évet töltöttem a Floratomban, ám eljött a váltás ideje, már nem bírtam úgy a tempót. Jelenleg az osztrák harmadik ligában szereplő Schwechatban játszom, emellett pedig a BVSC-nél edzősködöm – mondta az édesapa.

Ez a párharc soha nem jött létre. Kriston Dániel...
Ez a párharc soha nem jött létre. Kriston Dániel...
Fotó: Miskolczi Róbert

Amikor arról faggatjuk, melyikük nyer több meccset a családi csatákból, érdekes választ ad. – Még soha nem játszottam Dani ellen komolyabb meccset. Persze edzésen sokat ütögetünk, de olyan, hogy végigjátsszunk egy többszettes partit, még nem fordult elő. És gyanítom, most már nem is fog, hiszen péppé verne a gyerek – mondta mosolyogva.

– Ötéves korom óta foglalkozik velem, szinte mindent neki köszönhetek. Leginkább a fonákom hasonlít a játékára, az ütéseim után többen megjegyezték, mintha a fatert látnák – mondta édesapjáról Dani, aki szintén nem emlékszik családi derbire.

...és édesapja, Zsolt még nem játszott egymással komoly mérkőzést. Fotók: Miskolczi Róbert, Segesvári Csaba
...és édesapja, Zsolt még nem játszott egymással komoly mérkőzést.
Fotó: Segesvári Csaba

– Egyszer kezdtünk bele egy családi meccsbe, de végül néhány szett után azt is félbehagytuk. Nincs meg közöttünk a versengés – fogalmazott az okokról.

Családban marad

Egyáltalán nem ritka, hogy egy apa és fia ugyanazon klubot szolgálják. Elég, ha csak a Pick Szeged tegnapi ellenfelét, a Csurgót említjük, ahol Buday Ferenc dirigál Dániel fiának, míg az egykori szegedi sikertréner, a kecskeméti kézilabdacsapat szakmai igazgatójaként dolgozó Skaliczki László a kispadon oszthat tanácsokat gyermekének, az edzőként dolgozó ifj. Skaliczki Lászlónak.

Kriston Dániel egyébként remekül érzi magát Szegeden, és bár leginkább a meccsek idejére utazik a megyeszékhelyre, a várost is megkedvelte.

És hogy a fiú mit gondol apja elvárásairól és az esetleges Eb-reményekről?

– Édesapám kiváló szakember, többször megjósolta már a jövőt egy-egy játékossal kapcsolatban. Remélem, velem sem téved – mondta Dani.

A Jacko-hasonmás

Kriston Dániel nem csak asztaliteniszben tartozik az ország elitjébe: a fiatal sportoló az egyik legjobb Michael Jackson imitátorának számít hazánkban, és tánctudásával már külöföldön is szerzett hírnevet magának. Produkciójáról a YouTube videómegosztón is több felvétel található, a legnézettebb kisfilmre csaknem félmillióan kattintottak világszerte. Dani nemcsak csinálja, tanítja is a táncot: hetente kétszer ad órákat a Jackson-stílusból.

Kriston Dániel, alias Michael Jackson

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: vereség Nagyváradon

A férfi vízilabda Interligában ma délután a Szeged Beton egygólos vereséget szenvedett Romániában a… Tovább olvasom