Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Két piramis már ledőlt

A magyar férfi tenisz Davis Kupa-válogatott Vásárhelyen, az Euró-afrikai zóna II. csoportjában, az első nap után 2:0-ra vezet Egyiptom ellen. Ha ma délután a mieink megnyerik a párosok csatáját, már továbbjutnak.
Kiss Sebő kiválóan játszott Fotó: Tésik Attila
Népes szurkolótábor, több mint háromszáz néző előtt kezdődött a Magyarország–Egyiptom férfi tenisz Davis Kupa-mérkőzés Vásárhelyen, a Hód TC teniszcentrumában. Ez volt az új kapitány, Baranyi Szabolcs bemutatkozó meccse. Szebb kezdésről nem is álmodhatott, hiszen a mieink második számú játékosa, Kiss Sebő egyből „brékkel" – elvette ellenfele adogatását – kezdte a meccset. Pedig riválisa a vendégek legjobbja, Karim Maamoun volt.

Kiss végig kézben tartotta a játék irányítását az első szettben, még akkor sem jött zavarba, amikor semmi negyvenről kellett hoznia a szerváját. Két szettlabdához jutott, és ebből az elsőt rögtön értékesítette a magyar fiú, 6:3. Jó kezdés!

No de kemény fából faragták az afrikait: 2:0-val indította a második játszmát. „Gyerünk, Sebi!" – jött a társak és a nézők biztatása. Jót tett a buzdítás, Kiss simán hozta az adogatását. A lendületbe jött magyar fiú 3:3-nál érte utol Maamount, majd a „vízfakasztó" szerváinak köszönhetően vastaps közepette ülhetett le a rövid pihenőre, hiszen 4:3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Izgalmasan alakult a szett hajrája, szerencsére Kiss bombaformában játszott, így 38 perc alatt megnyerte a második játszmát. És ha egy üzlet beindul... Kiss Sebő oktatófilmbe illő teniszezéssel rukkolt elő, simán, könnyed játékkal 6:1-re nyerte a harmadik játszmát, és ezzel 1:0-ra vezetett a magyar
Jegyzőkönyv

Kiss–Maamoun 6:3, 6:4, 6:1, Bardóczky–Sabry 7:6, 6:1, 6:3. A mai program, 14 óra: ünnepélyes megnyitó, 14.30: Bardóczky, Kissgyörgy–K. Maamoun, M. Maamoun.  
válogatott.

Rövid szünet, majd következett a Bardóczky Kornél–Sherif Sabry összecsapás. A jelenlegi legjobb magyar játékos évek óta a Hód TC teniszezője. A bemutatást követően gyorsan tapsolt a hazai publikum, Bardóczky „semmire" hozta a szerváját. Azonban Sabry 2:2-nél utolérte a magyart. Hosszú labdamenetek, remek megoldások jellemezték az első játszmát. 6:5-ös vezetésnél szettlabdához jutott az egyiptomi, Bardóczky hárított, majd egyenlített.

Ennyit jelent tíz év DK-rutin. És ez döntőnek bizonyult a rövidítésben is, a magyar éljátékos 7:4-re nyerte a tie-breaket. Egyre többet hibázott Sabry, a vásárhelyi játékos pedig megnyugodott, 2:0-ra lépett el. Robogott a Bardóczky expressz, pillanatok múlva már 5:1 volt a javára. Egy újabb „brék" már a második szett megnyerését jelentette.

Kapart, kapart a kis egyiptomi, Bardóczky azonban már sok csatát megélt, így nem igazán lehetett kizökkenteni. A harmadik szettben 2:1-es magyar vezetésnél a fedett pálya eddigi talán legszebb labdamenetét látták a szurkolók. Járt érte a taps, igaz, Sabry nyerte. Fej fej mellett haladtak a játékosok, 3:2-nél sikerült Bardóczkynak elnyernie ellenfele adogatását. Még az sem tudta Kornélt kizökkenteni, hogy az egyik vonalbíró már a harmadik lábhibát mondta be nála. Ütött, mint a „gép", Sabry pedig nyomozta a labdát. 5:3-nál meccslabdához jutott a mi fiunk: a harmadikat értékesítette, és nyerte a meccset.

A magyar válogatott az első nap után 2:0-ra vezet, és ha ma nyerik a mieink a párosok csatáját, akkor továbbjutnak az Euro-afrikai zóna II. csoportjának következő körébe, ahol a bolgár–ciprusi összecsapás győztese lesz majd az ellenfelük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz sétagaloppmeccs

Ma délután egy órakor a Kiss Sebő–Karim Mamun összecsapással megkezdődik Vásárhelyen, a Hód TC… Tovább olvasom