Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Két szegedi pólós a legfrissebb válogatott keretben

Négy kapus mellett tizenhét mezőnyjátékos szerepel a Kemény Dénes szövetségi kapitány által kihirdetett legfrissebb vízilabda-válogatott keretben. A Szeged Beton két pólósa, Baksa László és Varga Tamás is meghívást kapott.
Négy kapus mellett tizenhét mezőnyjátékos szerepel a Kemény Dénes szövetségi kapitány által kihirdetett legfrissebb vízilabda-válogatott keretben. A jövő heti Volvo-kupára készülő együttesbe a Szeged Beton két pólósa, Baksa László és Varga Tamás is meghívást kapott, kimaradt viszont az egykori szegedi kedvenc, Fodor Rajmund.

A legutóbbi két olimpiai aranyérmet besöprő magyar válogatott a kecskeméti torna előtt február 20-án, szerdán Hódmezővásárhelyen a németek ellen játszik barátságos mérkőzést. A munka továbbra is a csapatkeresés jegyében zajlik, a kapitány a végleges keretet csak májusban jelöli ki.

– Az egész éves teljesítménye alapján Varga Tamásnak helye van a csapatban, örülök, hogy újra bekerült a válogatottba – mondta Baksa László, a szegediek kapusa. – Ami a saját helyzetemet illeti, Gergely István személyében újabb riválist kaptam, és egyelőre nem tudom, azért hívta-e be őt is a kapitány, mert elégedetlen hármunk produkciójával, vagy Gergely jó formáját akarta így jutalmazni.

Kemény Dénes (balra) meghívóval jutalmazta Baksa (középen) és Varga teljesítményét

– Nem lennék valami nagy taktikus, ha az előző költői kérdésre válaszolnék – felelte a felvetésre Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Adja mindenki a tudása legjavát, és nehezítse még tovább a dolgom a válogatáskor, hiszen az olimpiára csak 13 játékost nevezhetünk. A helyzetet bonyolítja, hogy egyes posztokon hosszú ideje túl sok a közel azonos teljesítmény, így folyamatosan tesztelnem kell. A jövő héten szeretnék mindenkinek lehetőséget adni, ami azt is jelenti, hogy briliáns játékról, összeszokott csapatmunkáról aligha beszélhetünk majd. Hangsúlyozom: a huszonegy fős keret csak a következő hétre szól, a végleges, májusi kerethirdetésig még történhet egy s más.

– Az edzőnk, Gyöngyösi András jelezte, hogy hétfőn a Margitszigeten lesz jelenésünk – kezdte a beszélgetést Varga Tamás. – Sokan mondogatták, hogy Kemény Dénes elégedett a játékommal, ám ilyenkor a környezet véleménye mit sem ér. A behívó azt jelenti, a kapitány valóban értékeli a teljesítményemet. Nekem pedig nincs más dolgom, mint bebizonyítani, hogy tényleg a válogatottban a helyem. Úgy gondolom, egy 33 éves sportoló számára nem kell nagyobb elismerés annál, hogy három év kihagyás után ismét számítanak rá. Remélem, nem hangzik szerénytelenül, de jelenleg az egyik legsikeréhesebb, legmotiváltabb magyar vízilabdázónak érzem magam. Szeretnék még sokáig magas szinten pólózni, és a különféle híresztelések ellenére nem csak az olimpiáig tervezek. Az elmúlt három év ráébresztett arra: híres klubokban is megtiszteltetés játszani, de a válogatott mégis a válogatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürész Emőke rutinos pontjai sokat érnek - interjú

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának kapitánya, Fürész Emőke (képünkön) remek formában játszik,… Tovább olvasom