Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

K&H olimpiai futás – Szegeden

A K&H olimpiai futónapok eseménysorozata szombaton Szegedre ér. A rajt és a cél a Dóm téren lesz, a teljesítendő táv pedig 3,4 kilométer.
A Szeged Városi Sportigazgatóság az idén már negyedik alkalommal rendez nagy tömegeket megmozgató futóversenyt. Tavasszal bonyolították le a T-Com Vivicittát, a Déli Apró Suliváltót és a Cora utcai futófesztivált, az ősz első eseménye pedig a K&H olimpiai futónapok – a Budapest Sportirodával közösen – negyedik, szegedi állomása lesz szombaton. Ezt követi majd – már most említsük meg – a Pick korosztályos utcai futóverseny.

Forgalomkorlátozás

Pénteken 18 órától a K&H futóverseny végéig, vagyis szombaton 11-éig az alábbi útvonalon megállási tilalom lép életbe: Dóm tér–Somogyi utca (a Kárász utcáig)–Takaréktár utca–a Takaréktár utca és Huszár Mátyás rakpart között a József Attila sgt. felé eső útszakasz jobb oldalán–Huszár Mátyás rakpart teljes hossza–az árvízi emlékmű és a Hősök kapuja közti szakasz a Tisza Lajos körúton. A közlekedők szíves megértését kérik a rendezők.

A K&H-n – melynek Szeged első alkalommal ad otthont – három-négyezer fő indulására számítanak a szervezők. A vállalkozó kedvűekre 3,4 kilométer vár, a rajt (a versenyközponttal együtt) és a cél pedig a Dóm téren kap helyet. A mezőny 10 órakor startol és a következő útvonalat teljesíti: Dóm tér–Somogyi utca–Kárász utca–Klauzál tér–Széchenyi tér–Takaréktár utca–Tisza Lajos krt.–Huszár Mátyás rakpart–árvízi emlékmű–Tisza Lajos krt.–Aradi vértanúk tere–Rerrich Béla tér–Dóm tér. Nevezni szeptember 15-éig (előzetesen) 9-től 16 óráig az újszegedi sportcsarnokban lehet, bővebb információ a 06-1/273-0939-es és a 62/549-970-es telefonszámon kérhető, illetve a www.futanet.hu honlapon olvasható. Személyesen is lehet még nevezni a helyszínen 8 órától 9.45-ig.

Szintén a Szeged Városi Sportigazgatóság égisze alatt kerül megrendezésre a IV. családi sport- és egészségnap szeptember 17-én (vasárnap) 9 óratól a Játékok kertjében (volt Vidámpark). A szervezők mindenkit szeretettel várnak az egésznapos felhőtlen szórakozásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Hídépítő-kupa az újszegedi sportuszodában

Egy hetet a montenegrói Herceg Noviban töltött edzőtáborban a Szeged Beton VE férfi… Tovább olvasom