Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Ki a legjobb? Ferroép-Szeged!

Óriási teljesítményt nyújtva lett egymás után másodszor a férfi teke Világkupa győztese a Ferroép-Szeged. A horvátországi Eszéken bebizonyosodott: jelenleg nincs nála jobb csapat.
A kapitány, Karsai László is odatette magát. Fotó: Frank Yvette
Már két Világkupa-elsőnek járó serleg és emlékplakett látható az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged férfi tekecsapatának elnöke nem sokat gondolkodott, hová is tegye a frissen és ismét megnyert gyönyörű elismeréseket: a csapat horvátországi visszaérkezésekor, még szombaton késő este előbb teletöltötte pezsgővel, a csapat megitta az italt, aztán kimosta, és a másik Vk-serleg mellé tette az üvegvitrinbe.

Helyén a kupa

Oda, amelyben igen szép számmal található kupa. És a csapat eltökéltségét, tehetségét, profi hozzáállását figyelve ez még bőven szaporodik.

Az elnök optimistán vágott neki az eszéki útnak. Tudta, érezte, a sok munka meghozza gyümölcsét.
– A Világkupát megelőző kunfehértói bajnoki formáját látva szinte biztos voltam, hogy megcsináljuk, amit nagyon kevesen: megvédjük a címünket. Hogy ez milyen százalékot jelentett? Hetven–harminc a siker javára – mondta Karsai Ferenc.

Megvédeni nehezebb bármilyen címet, mint megszerezni azt – tartja a már említett mondás. Ám a Ferroép-Szeged az egész eseményt végignézve olyan formában játszott, hogy nem volt ellenfele ezen a Vk-n.
A selejtezőkben is látszott, jó úton jár Kaszás Zoltán edző és csapata. Már ekkor a szegedieket csodálta a sorozat mezőnye. Féltek a Ferroéptől. A selejtező megnyerését követően olyan elődöntőt játszott a csapat, amelyben a szinte hazai pályán játszó Zágrábnak esélye sem volt. És ami az egész eseményre jellemző volt: a szegedi játékosok többségének formája a döntőben csúcsosodott ki. A német kirakatcsapat, a Zerbst ellen.

Egyéni produkciók

Kiss Norbert elképesztő pechszériában tekézett. A selejtezőben 637, az elődöntőben 624, a fináléban 623 fát ütött, átlaga így 628 fa lett. A legjobb az egész mezőnyben. Ám az utóbbi két meccsén kikapott. Karsai László csak néhány fával kapott ki a döntőben, ám ez már senkit sem bántott: a finálé végén nevetve figyelte a német Gerdaut, aki görcsölt, erőlködött. Karsai pedig csak arra törekedett, minél kevesebb fával kapjon ki. Ha már nem nyerhet, a csapat érdekét nézte. Ahogy általában a Ferroépnél szokás.

A döntő jegyzőkönyve

Férfi teke Világkupa, Eszék (Horvátország), 15 ország bajnokcsapata, döntő: Ferroép-Szeged–Rot Weiss Zerbst (német) 6:2 (3630–3537). A szegedi pontszerzők: Kakuk L. 624, Kovács G. 604, Zapletán Zs. 597, Fekete 578 fával. A 3. helyért: Zadar (horvát)–Podbrezova (szlovák) 7:1.
Végeredmény: 1. FERROÉP-SZEGED, 2. Zerbst, 3. Zadar, 4. Podbrezova.

Kakuk Levente teljesítményéről mindent elmond, hogy övé volt a Vk egyéni csúcsa 640 fával. Ebben a tekintetben Kiss Norbert követte őt 637-tel, majd Karsai László 630-cal. Szóval itt is tartolt a Ferroép. Kezdődő porckorongsérv ide, kevés edzés oda, Fekete László hihetetlen akarata ezúttal is bebizonyosodott. Kovács Gábor napról napra döntötte meg saját eredményeit, Zapletán Zsombor pedig igazi skalpgyűjtő volt. No, és a két tartalék: a smirglihangú Kecskés Miklós rekedtre kiabálta magát, Földesi Zsolt pedig mindenhol ott volt, ahol segíteni, támogatást nyújtani kellett. A csapatért, sikeréért tették.
Boldog szegediek

A döntő után boldog szegediek pörögtek egymásba kapaszkodva az eszéki pályán. Ki a legjobb? – kérdezte a csapatkapitány Karsai László. Mire a többiek üvöltötték: a Ferroép-Szeged! Ismét a világ tetejére jutott a gárda.

– És most már nem mondhatja senki, hogy a németek hiányában nyertünk. Mert tavaly még nem voltak Nagysároson, most azonban mindenki láthatta: második éve a világ legjobb tekecsapata a Ferroép-Szeged – vélte Karsai László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepő Floratom-vereség

Hazai pályán szenvedett nem várt vereséget a Floratom Szeged AC extraligás férfi… Tovább olvasom