Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kick-box-kavalkád Szegeden

Tegnap három szakágban megkezdődött az újszegedi sportcsarnokban a 15. WAKO kick-box-világbajnokság. Az eseményre végül 75 ország 1090 sportolója akkreditálta magát.

Ringek az újszegedi sportcsarnokban. Kick-boxos arénává változott a küzdőtér. Fotó: Schmidt Andrea
Színes kavalkád fogadja azt, aki az elkövetkező napokban kilátogat az újszegedi sportcsarnokba. Négy tatamin és három ringben zajlanak a küzdelmek a 15. WAKO kick-box-világbajnokságon. Üresjárat szinte nincs, mindig érdemes valamelyik küzdőtérre odafigyelni. A vb-re a világ minden tájáról érkeztek csapatok, a lebonyolítás mindezek ellenére az első napon zökkenőmentesnek tűnt.

Persze ahhoz, hogy mindez így működjön, sok mindennek történnie kellett. Például a szervezők és a városi sportigazgatóság munkatársai feszített tempóban már szerdán, valamivel kedd éjfél után készültek el az aréna berendezésével. A technikai rész pedig az egész éjszakás munka után tegnap reggel hét órára állt igazán össze.

Volt, aki negyvennégy órát utazott, hogy a szegedi vb résztvevője legyen: a mexikói csapatnak bizony ennyi időbe telt, míg eljutott a világesemény helyszínére. A ciprusi válogatott pedig csak az esemény kezdetének reggelén érkezett meg, ám a sorsolásnál ezt a tényt nem lehetett figyelembe venni. Az akkreditálásnál kötelező orvosi vizsgálatnál öt olyan versenyzőt szűrtek ki, aki egészségügyi problémákkal akart startolni. Közülük három a lehető legrosszabbul járt, hiszen valószínűleg a túlzott fogyasztás okán szívritmuszavar, illetve vérnyomásgondok miatt nem is indulhatott el az eseményen. Néhány ország a vízumproblémák következtében hiányos létszámmal jött el. Így járt a bosnyák válogatott, amely tizenhét helyett mindössze kilenc fővel utazott Szegedre. De akad ilyenre példa pár afrikai és közép-ázsiai államnál is.

Dancsó Zoltán semi-contactban búcsúzott, de light-contactban javíthat. Fotó: Schmidt Andrea
A másik végletre, azaz a nagy létszámú küldöttségre is akad bőven példa. A házigazda magyarok mellett – a mieinkért minden súlycsoportban lehetett szurkolni – az olasz, az ír, a francia, a német, az angol, az orosz és az ukrán nemzeti együttes képviseli magát népes gárdával. De az USA sem panaszkodhat, hiszen a tengerentúlról 35 fő repült Európába.

Így például a sportág amerikai kitalálója, a Los Angeles-i Mike Anderson, aki a föld ezen részén még sosem járt. Pedig a cheroke indián vér mellett erdélyi is csörgedezik az ereiben…A vb első napján este Szeged polgármestere, Botka László fogadta a városházán a magyar csapatot. A város első embere igen emlékezetes ajándékot kapott a hazai együttes vezetőitől: egy szamurájkardkészletet.

Megkezdődött tehát a vb, amelynek első napján a tizenhárom magyarból tizenegy – közte négy megyei: Rakó Dávid, Szőke Róbert, Döme Balázs, Molnár Csaba – nyert, csak Kiss Gábor és Dancsó Zoltán kapott ki. Folytatás ma 10 órától – remélhetőleg nemcsak a versenyen, hanem a magyarok szereplésében is.

Bérlet és napi jegy

Aki ki szeretne látogatni a világbajnokságra, annak tudnia kell, hogy mára és holnapra az ún. bérlet ára a két napra összesen 1500 forint. Viszont szombaton és vasárnap már 2000-2000 forintba kerülnek a jegyek. Érdemes sietni, hiszen a belépők már csak korlátozott számban kaphatóak a szegedi Bécsi kávéházban, illetve a helyszínen, az újszegedi sportcsarnokban. 

A magyarok eredményei

A magyar válogatott eredményei. Semi-contact, nők, 55 kg: Kovács Betty–Szogomonyan (moldáv) 19:16. Férfiak, 74 kg: Rakó Dávid–Perrins (kanadai) 31:21, technikai KO a 3. menetben, 69 kg: Jároszkievicz Krisztián–Jaremenko (ukrán) 11:1, technikai KO a 2.menetben, 84 kg: Pukhajev (orosz)–Dancsó Zoltán 15:8.
Light-contact, nők, 65 kg: Hudák Mariann–Cukrov (horvát) 3:0, férfiak, +94 kg: Smajlovics Dzsevad–Naderbeigin (iráni) 3:0, 69 kg: Olasz Attila–Bulatov (moldáv) 2:1.
Full-contact, 67 kg: Szőke Róbert–Velazquez (mexikói) 3:0, 57 kg: Riszmaganbetov (kazah)–Kiss Gábor 2:1, 71 kg: Árvai Róbert–Saupril (szlovén) 2:1, 75 kg: Molnár Csaba–Konieczny (angol) 3:0, 86 kg: Döme Balázs–Lemmens (német) 2:1, 60 kg: Sándor Kornél–List (német) 2:1. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatjuk a vb megyei versenyzőit (IV.)

Ma délben megkezdődik a 15. WAKO kick-box-világbajnokság. Az újszegedi sportcsarnokban egészen… Tovább olvasom