Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kicsit másként: X-box és tanyai sütögetés

Pécs - Sorozatunkban sportolókkal, sportvezetőkkel beszélgetünk – kicsit másként. Grünfelder Péter, a Pick Szeged ebben a szezonban Pécsett játszó, 21 éves kézilabdása új állomáshelyén közelebb lehet szülővárosához, Siklóshoz, ám így is visszavágyik a Tisza partjára.
– Hazánk két talán legszebb egyetemi városában is élt. Melyik tetszik jobban?
– Pécs és Szeged is gyönyörű, mindkettőnek megvannak a maga szépségei
– nem lehet különbséget tenni. Pécset régebb óta ismerem, hiszen Siklós alig 30 kilométerre fekszik, gyermekkoromban sokszor voltunk itt a családdal is. Ám Szegeden éltem legutóbbi hat évemet, őszintén mondhatom, második otthonom lett a város.

– Hiányzik?
– Nagyon!

– Mit hiányol leginkább?
– Mindent. Ott jártam gimnáziumba, rengeteg barátot szereztem, akikkel most ritkábban találkozhatok. Nem véletlen, hogy amikor csak tehetem, elutazok Szegedre, a jövő hét végén is így teszek.

Ködös jövő
Sajermann Nóra, az SZTE-n tanuló világbajnok tekés azt kérdezte Grünfelder Pétertől, hogy lesznek-e még valaha egyetemi csoporttársak.
– Egyelőre még nem tudom, hogy a következő szezonban hová sodor az élet. Maradjunk annyiban, hogy még meglátjuk – szólt a ködös válasz. 
– Ha hazatér Siklósra, mivel tölti az idejét?

– Siklós amolyan szellemváros, nem sok lehetőség van egy fiatalnak a szórakozásra, így leginkább a családommal vagyok. Szüleimmel és a bátyámmal elmegyünk a várostól 10 kilométerre található tanyánkra, ott sütögetünk, pihenünk.

– És ha Pécsen van néhány szabad órája?
– Sokat alszok, pihenek, ez egy sportolónak nagyon fontos. Szeretek x-boxozni, a katonai, lövöldözős játékok a kedvenceim. Azokban kiélhetem azokat az agresszióimat, amit a beállósposzton nem tehetek meg.

– Mi lesz, ha nagy lesz?
– Az SZTE-n testnevelő– edző szakon tanulok, bár jelenleg a passzív félévemet töltöm, mivel nem sikerült átjelentkeznem a pécsi egyetemre. 21 éves vagyok, így nem kell még véglegesen döntenem, meg amúgy is remélem, sokáig még kézilabdásként keresem a kenyerem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy negyedes csoda: Vasas-A-Híd Szeged Beton 12-9

Az első negyed után képtelen volt megtalálni saját magát az A-Híd Szeged Beton együttese, és a… Tovább olvasom