Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kiegyenlítette hátrányát a Pick Szeged

Négygólos sikerrel (27–23) egyenlített a Pick Szeged a férfi kézilabda MTD bajnoki döntő második meccsén az MKB Veszprém ellen. A három nyert találkozóig tartó párharc következő összecsapását vasárnap 14 órától Veszprémben rendezik.
Krivokapics küzd a veszprémi védőkkel. Fotó: Schmidt Andrea
Vendégelőnyről indult tegnap Szegeden a két örök rivális, a Pick és a Veszprém bajnoki címet eldöntő második mérkőzése. A Tisza-parti játékosok fogadkozása és a drukkerek óhaja most egybecsengett: kigyenlíteni a hátrányt.

Puljezevics meze


Dobozi Ivánnak kellett figyelmeztetni Puljezevicset, hogy a kapusnak nem fekete, hanem kék színú mezben kell lennie. Az apró közjáték után nyugodtan vonult ki a csapat a bemelegítéshez. Kovács Péter edző arca most sokkal nagyobb nyugodtságot tükrözött, mint az elmúlt szombaton.

– Minden rendben, Perunicsics is melegít. Ő a megszokott módon külön, s egyéni terv alapján – mondta a szakember. A vendégek kispadján Zdravko Zovko és Csoknyai István váltott néhány mondatot, majd mindketten tisztes távolságban egymástól figyelték hol a Pick, hol pedig saját csapatuk bemelegítését.

– Már reggel elindultunk Szegedre. Az ebédet Soltvadkerten költöttük el. Csak azt bánom, hogy kihagytuk a messze földön híres cukrászda meglátogatását – mondta a Veszprém másodedzője, Csoknyai.

Úgy tűnt, Kovács Péter nagy jelentőséget tulajdonít a jó kapusteljesítménynek, ezért a mérkőzés megkezdése előtt még egyszer megbeszélte Porobic Harissal és Puljezeviccsel a teendőket, s aztán elindult útjára a labda – természetsen óriási hangzavar, s a hazai kedvencek intenzív biztatása közepette. A találkozó első perceinek eseményei ugyanúgy alakultak, mint négy nappal korábban: a Veszprém vezetett, amit a Pick rendre egalizált.

Sok volt a hiba


– Nem kell izgulni, nyer a Szeged. Még a számszerű eredményt is megmondom: 31–27 lesz – közölte Barna József, aki annak idején a Szegedi ESK NB I-es női csapatának technikai vezetője volt. Mintha meghallották volna szavait Mezeiék, mert kétgólos előnyre tettek szert.

Azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, zsinórban hárommal válaszoltak Perezék, s máris náluk volt az előny. A hazaiak pedig kezdhették elölről. S kezdték is. Matics ígéretéhez híven szinte extázisban játszott: rohant, indult, büntetőt értékesített. Sajnos a másodikat már elkönnyelműsködte, s azt védte Tatai. A sok technikai hiba miatt nem tudta megbecsülni előnyét a Pick. Sőt Bendó a padról felkelve, mint ahogyan előre megjósolta, kihagyta a hétméterest. Szerencsére Krivokapics biztoskezűnek bizonyult. Majd Iváncsik büntetőjét védte bravúrral Puljezevics.

– Vezetünk, de még mindig nem biztos, hogy mi nyerjük a mérkézést is – jegyezte meg egy pesszimista hazai drukker. Majd magyarázatba fogott, hogy miért tartja kétesélyesnek a találkozót. – Sajnos sok a figyelmetlenségből adódó hiba. A nagy igyekezet többször is kapkodásba csapott át. Remélem, hogy a srácok lehiggadnak a szünetben, s sokkal fegyelmezettebben is kiegyensúlyozottabban játszanak a második félidőben.

– Nekünk rövidebb a kispadunk. Félő, hogy a Veszprém frissebb erőket tud a második félidőre mozgósítani – osztotta meg aggályát Teimel Zoltán. Mintegy erre választ adva Kovács Péter még a szünetben sem döntött, hogy a jegyzőkönyvbe üresen hagyott tizennegyedik rublikába a védelmet erősítő Herbertet, vagy a támadásban bevethető Bakost írja be.

Kiváló hazai folytatás

Jól kezdtek a szegediek: Bendó és Matics találatával háromra növelték az előnyüket. Azonban elegendő volt két megingás, s a vendégek azonnal ki is használták a kínálkozó lehetőségüket, s 15–14-re feljöttek.

A negyvenedik percben Bakos került a jegyzőkönyvbe. A játékvezetők sokszor érthetelen ítéleteit, amikor a Szeged ellen sípoltak, még Hajnal Csaba, a Veszprém ügyvezető elnöke is megmosolyogta. Sajnos a téves bírói döntések a játék folyamatosságát akadályozták. Köznyelven szólva szinte szétfütyülték a mérkőzést. Puljezevics bravúrjai, s Matics lelkes játéka tüzelte a nézőket, akik igazán megtettek mindent, hogy űzzék, hajtsák kedvenceiket. Feltűnően csendben voltak ugyanakkor a vendégdrukkerek. Ha korábban a rendszeres kétgólos Pick-előny miatt nem is, de a 49. percben igazán lett volna okuk az örömre, hiszen Tombor találata az egyenlítést (20–20) jelentette.

– Bárhogyan is alakul az eredmény, a srácok igyekezetére, küzdőszellemére nem lehet panaszunk – állapította meg Kecskeméti Ferenc, a volt NB I-es kosaras. A Pick Puljezevics bravúrjainak köszönhetően nagyszerű hajrát nyitott, s az 57. percben az eredményjelzőn a Barna József által megjósolt, igaz, számszerűen nem megegyező, négygólos különbség állt: 25–21. Ebbe természetesen Zdravko edző nemigen nyugodott bele, s időt kért. Pásztort zavaróba állította, főleg a hazai játékmester kikapcsolását kérve. Sajnos a veszprémiek nehezen tudták elviselni a vereséget, s a végén még a megfélemlítés eszközét is csatasorba állították. Ez azonban nem ijesztette meg Perunicsicséket, s maradt az előre megjósolt négygólos különbség.

– Nekem mindennél többet ért, hogy Hajnal Csaba gratulált – mondta örömmel Ujhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke.
Kovács Péter: – A célt, amit magunk elé tűztünk, teljesítettük. A legnagyobb örömömre tartása volt a csapatnak, s mindig tudtunk újítani, amikor kellett. Azonban nem szabad a siker bűvöletében élni, hiszen vasárnap még ennél is nehezebb percek várnak ránk.

Zdravko Zovko:
– Sajnos többen is formájukon kívül játszottak, azt hitték, hogy az első meccs megnyerésével már a bajnoki cím is eldőlt. A Szeged lelkesedésével fölénk tudott nőni.

*

A Szegedi Szurkolók Egyesülete vasárnap különbuszt szervez a Veszprém–Pick Szeged bajnoki döntő harmadik összecsapására. Érdeklődni és jelentkezni lehet Érdi Zsoltnál a 30/9122-957-es telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legek világbajnokságára készülnek

Száz nap sincs hátra a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokságig, amelynek a szegedi olimpiai centrum… Tovább olvasom