Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kiskunhalasi tornán szerepel a HNKC

A két Csongrád megyei NB I-es női kézilabdacsapat, a vásárhelyi HNKC SE és a Németh Toll Makó egy hónapja, július 10-én kezdte meg a felkészülést a 2006/2007-es feladatokra. Kíváncsiak voltunk, mi újság a klubok háza táján.
A HNKC SE kerete napi kettő-négy tréninggel – a program, az esetleges edzőmeccsek függvénye a napi adag – készül a bajnoki sorozatra. Kedden Békéscsabán játszottak edzőmérkőzést a kék-sárgák, és 33–25-re verték a házigazdákat. A találkozón Kiss Szilárd vezetőedző mindenkinek játék- és bizonyítási lehetőséget adott.

Arról is hírt adtunk már, hogy a klubvezetés ugyan teljesnek tekinti a játékosállományt, de még egy kapust feltétlenül szeretne szerződtetni. Július 31-étől tesztelik a fehérorosz Alena Abramovicsot, aki az orosz bajnokságban is pályára lépett már. Sorsáról, esetleges igazolásáról várhatóan a jövő hét végén dönt a szakvezetés – tudtuk meg Antós István elnöktől. Még a hálóőröknél maradva: a közelmúltban esett át könyökkorrekciós műtéten Scholtz Andrea, aki már lábadozik, könnyített – csakis az orvos által engedélyezett – edzéseket végez. A bajnoki és a kupasorozat rajtjakor minden bizonnyal számíthat rá Kiss edző. Viszont a ma kezdődő kiskunhalasi tornán (program – ma, 17 óra: HNKC SE–Dunaferr; holnap, 9 óra: HNKC SE–Debrecen, 18 óra: HNKC SE–Kiskunhalas) még valószínűleg nem érdemes kockáztatni a szerepeltetését.

A Németh Toll Makónál véget ért az alapozási időszak – az napi három tréninget jelentett a lányoknak –, most már naponta csak két edzésen „kínozza" a keretet (melyben mindenki egészséges) Száva Flórián edző, akinek a munkáját Farkas József, alias Cinga is segíti. Utóbbinak természetesen a kapusok pallérozása a feladata. Most már – visszatérve a teljes kerethez – a labdás foglalkozásoké a főszerep, és a tréner az egyéni képzésre is nagy hangsúlyt fektet.

Az egyesület folyamatosan köti le az edzőmérkőzéseket – minél többet szeretnének játszani a szeptember 9-i rajtig –, például az Orosháza fiúcsapata, az Algyő és a Békéscsaba ellen is tesztelik majd a tudásukat – mondta el György Ferenc elnök. A klub első embere még azt is elárulta, hogy a közeljövőben szeretnének egy tornát rendezni Makón, a városi sportcsarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem levezetni érkezett a Betonba

Rutinos, sok nagy csatát megélt, azokban edződött bekket igazolt a Szeged Beton VE férfi… Tovább olvasom