Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Kiss Csaba: Kerek a világ, boldog vagyok

Kiss Csabának, az A-Híd Szeged Beton egykori Európa-bajnok balkezes pólósának amióta megszületett gyönyörű kislánya, Írisz, megváltozott az élete. Talán még kiegyensúlyozottabb lett, ami a teljesítményén is meglátszik.

Ősszel, november 21-én a Szentes elleni megyei összecsapásra készült a Szeged Beton pólócsapata. A játékosok elkezdték a bemelegítést, de a nézőknek hiányérzetük volt. Hiába keresték, nem látták a vízben egyik kedvencüket, Kiss Csabát. Aztán egyszer csak az uszoda forgóajtajából kilépett a fürdőköpenyben virító balkezes, majd kisvártatva csapattársai ölelgették, puszilgatták. Futótűzként kapott szárnyra a hír, Csabának megszületett a kislánya.

Elérzékenyült a pólós

– Életem egyik legboldogabb napja volt az – emlékezett a kiváló vízilabdás. – Írisz 16.40-kor jött a világra, a meccsünk meg 18 órakor kezdődött. Nagyot rohantam, a bemelegítés végét már együtt végeztem a fiúkkal.

Együtt a család: Csaba, a kicsi Írisz és Renáta. Fotók: Frank Yvette
Együtt a család: Csaba, a kicsi Írisz és Renáta.
Fotó: Frank Yvette

Csaba beszélt arról is, amióta apának mondhatja magát, más ember lett.

– Olyan ez a szerep, amelybe nem tudja előre beleképzelni magát az ember, azt meg kell tanulni. Szerencsére nekem ez elég gyorsan ment, semmi máshoz nem hasonlítható, minden képzeletet felülmúló, hatalmas élmény. Elmondhatatlan érzés kerített hatalmába, amikor a folyosón meghallottam felsírni a lányomat. Utána kitolták őt is és a feleségemet, Renátát is, az volt hármasban az első találkozásunk. Azon csodálkoztam volna, ha nem érzékenyülök el... Annak idején kérdezték tőlem, apaként kisfiút vagy kislányt szeretnék. Mindig azt válaszoltam, teljesen mindegy, csak egészséges legyen. Szerencsére nincs semmi baja, vele kerek a világ, boldog vagyok!

A Kiss házaspár természetesen már jó előre tudta, hogy kislánnyal gazdagodik a család.

– Ennek szellemében rendeztük be a szobáját – folytatta a pólós. – Nem kell egyből arra gondolni, hogy Írisz birodalmában minden rózsaszínű, de persze azért látszik rajta, hogy a pici lányom az uralkodója. Minden nagyképűség nélkül mondhatom, Renivel jó munkát végeztünk, hangulatosra sikeredett – szeretünk ott lenni.

 Minden és mindenki a pici körül forog. Fotó: Frank Yvette
Minden és mindenki a pici körül forog.
Fotó: Frank Yvette

Írisz imádja a vizet

A picur immár 7 hetes, apukája, ha akarna, sem tudna rosszat mondani rá.

– Éjszakánként már 5–6 órát egyfolytában alszik, kizárólag csak akkor sír fel, ha van valami problémája. Egyáltalán nem zavar, sőt szeretem is, amikor hallom sírás közben az édes kis hangját. Általában az édesanyja szokott felkelni hozzá, de volt már rá nem is egy példa, hogy én ugrottam. A fürdetést szereti a legjobban, ezzel este mindig megvár a párom. Más gyerek ordít a vízben, Írisznél viszont ennek pont a fordítottja történik, imádja a vizet. Ez így van rendjén, elvégre anyukája búvárúszó volt, én meg ugyebár pólózom.

Távol a családtól

Amióta megszületett a Kiss család legfiatalabbja, Csaba csak négy napot volt tőle távol.

– December 18-ától Ausztriában voltunk a csapattal síelni. Jövő csütörtöktől viszont hét napig leszek távol szeretteimtől, a csapattal edzőtáborba megyünk előbb Svájcba, onnan pedig Olaszországba. Viszek képeket, a telefonomban is akad jó néhány felvétel róluk, meg persze tudunk beszélgetni is. Mielőtt elindulunk, elgurulok velük anyósomékhoz Egerbe, ne legyenek egyedül.

Öt pólós, hat gyermek

A magyarkupa-győztes, bajnoki éllovas A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának játékosai közül öten mondhatják szülőnek magukat. Molnár Tamás iker fiúpárnak a boldog édesapja, rajta kívül az apukák táborát egy-egy gyermekkel Aljosa Kunac, Lehmann István, Varga Péter és Kiss Csaba gyarapítja még.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hypnology Dance Crew: nagy tervek 2012-re

A Hypnology Dance Crew versenytáncosai legutóbb a neves hazai hiphopversenyen, a Queen Dance Unit… Tovább olvasom