Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kiss: korai az NB III-ról beszélni

A Csongrádi Tiszapart SE nyolc forduló után – imponáló teljesítményt nyújtva – vezeti a labdarúgó megyei I. osztály tabelláját. Kiss István elnök azonban azt mondja: még nagyon korai a feljutásról, az NB III-ról beszélni.
- A tavaszi eredmények alapján sejtettük, ősszel is jó eredményeket ér majd el az együttes – mondta Kiss István, a megyei I. osztályban vitézkedő Csongrádi Tiszapart SE labdarúgócsapatának elnöke. – A kikeleti fordulók alapján ugyanis az első helyen végeztünk volna, a játékoskeret együtt maradt, sőt olyan jó szellemű focistákkal erősödtünk, mint Boldizsár Máté, Czibolya Árpád, Lekrinszki Ariel, Reinhardt László és Boldog Gábor.

A gárda nyolc fordulót követően listavezető (7 győzelem, 1 vereség, 20–8-as gólkülönbség), ami megfelel a vezetőség által megfogalmazott elvárásnak: az első három hely valamelyikének megszerzése. A szükséges anyagiak december 31-éig biztosan rendelkezésre állnak, az önkormányzat 6 millió forinttal támogatja az egyesületet. Pályázatokkal, reklámbevételekkel igyekeznek kiegészíteni a büdzsét. A már citált célban a bajnoki cím, a feljutás is „benne van", de Kiss szerint még nagyon korai az osztályváltást emlegetni.

A Csongrád (sárga mezben) vezeti a megyei I. osztályt.  Fotó: Tésik Attil
A Csongrád (sárga mezben) vezeti a megyei I. osztályt.
Fotó: Tésik Attila

– Eddig valóban nem panaszkodhatunk: Keller Mihály edző irányításával a fiúk egymásért küzdve mindent megtesznek a győzelemért. De az igazán nehéz mérkőzések, a rangadók – például a Sándorfalva és az Ásotthalom ellen – még csak ezután következnek. Azokon a találkozókon dől el, mennyit ér valójában a csapatunk. A korábbi két esztendő sikertelen NB III-as szereplése, az anyagi vesszőfutás, valamint az Algyő példája is óvatosságra int bennünket a merészebb tervekkel kapcsolatban. A legfontosabb, hogy ahhoz is – amennyiben olyan helyen végeznénk, és osztályt váltanánk – biztos anyagi alapot teremtsünk. A bajnokság egynegyedén vagyunk túl, beszéljünk erről később; nyugodtan kijelenthetem: ez még a szurkolók körében sem téma.

A most hétvégi találkozó azonban igen: a kedvencek ma 15 órától a Csanádpalotát látják vendégül.

Olvasóink írták

  • 2. lila 2009. október 10. 12:55
    „A Sándorfalva játékosállománya egy kicsit gyengécske.Már csak a tavalyi lendület viszi őket elöre, de az sem sokáig.”
  • 1. lila 2009. október 10. 12:51
    „Bajnokságot kell nyerni, a többi csak mellébeszélés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó: Előre!

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának küzdelme a 10. fordulóval folytatódik. Tovább olvasom