Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kiss Norbert a nagyok között

A hazai szövetség szavazásán a GabonaTransz-Szeged négyszeres világelső tekése, Kiss Norbert sorrendben másodszor lett az év férfi játékosa. A 28 éves sportoló már igazán szegedinek érzi magát, megszokta a közszerepléseket, és szeretné Csányi Bélát utolérni.
– Nyilatkozik, vagy inkább marad a sportjánál, a tekénél?
– Ha lehet, előbbi, hiszen most vagyok túl egy fogós edzésen.

– Pedig nem felejtem el, amikor 2001-ben Szegedre igazolt, csak igenekből és nemekből állt a párbeszéd önre vonatkozó, válasz része. Most meg...
– Hála a jó égnek sokat szerepelek a médiában, de ez így van a csapattársakkal is. Kaposváron megkaptam az alapokat, ami évi egy-két szereplést jelentett, Szegeden viszont nincs olyan hónap, hogy ne lenne meghívásunk valamelyik médiumba. Egyik tévé, aztán be a kocsiba, és irány a másik: így áll össze egy szereplésekkel teli este.

– Mennyire érzi magát szegedinek?
– Hét éve tartozom a Tisza-parti férfi tekecsapathoz, és már a második évben szegedinek tituláltak a szurkolók. Azóta tényleg szegedinek vallhatom magam, főleg mióta 2004-ben teljesen ideköltöztem.

– Milyennek ítéli a sportág hazai elismertségét?
– Legyünk pozitívak: most lesz elnökségválasztás, amely új programot ígér, és ezzel talán még eladhatóbbá válik a teke. Ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor akár el is felejtődhet ez a tradicionálisan sikeres magyar sportág. Szegeden és a megyében igen veretes múltja van, erre jó példa, hogy a világbajnokok tornáján láttam egy kis kiadványt, és Csányi Béla életrajzában az szerepelt, hogy az IKV-ban kezdte a sportolást. Megkérdeztem a feleségemtől, volt-e ilyen klub, és azt mondta, egykor igen.


– Csányi kilencszeres világbajnok, ön már négyszeres. Utolérhető?
– Amikor tavaly megnyertük a csapatvébét, akkor azt nyilatkoztam, szeretném nagyjainkat megközelíteni. Pedig az még csak a harmadik arany volt, azóta pedig van még egy. Huszonnyolc éves vagyok, kezdek beérni.

– A családban és otthon nem is kell ezt különösebben magyarázni.
– Nem, mert a feleségem, korábbi nevén Bozó, most Kiss Melinda is egykor válogatott kerettag volt, nem mellékesen 11-szeres bajnok. Ha hazamegyek, és leülünk, akkor nem mondhatom azt, hogy fáradt vagyok, dolgoztam és edzettem, mert jön a válasz: én is! A húgom, Tünde pedig serdülő vb-negyedik hellyel büszkélkedhet. Most csapattársamat, Földesi Zsoltit boldogítja...

– Olimpia?
– Ha egyszer szerepel is a teke a műsorában, én abba már nem férek bele.

– Mivel tudná a sportág mellett kardoskodni?
– Fizikai és szellemi felkészültséget egyaránt igényel, és a szerencsejáték kedvelőinek is jó, mert vagy eldől mind a kilenc fa, vagy nem. A sporttévé is lát benne fantáziát, mert bár nem folyik a vér, de egy ki-ki meccs izgalmakat és feszültséget rejt magában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombati döntő a Mókuson

Izgalmak és számolgatás – így telt el a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében a Kék… Tovább olvasom