Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Kiss Szilárd lesz a HNKC edzője?

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapatának kispadján Buday Ferenc helyét valószínűleg Kiss Szilárd, a sportág egyik legeredményesebb edzője foglalja el. A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a szakemberrel és várhatóan a jövő hét elején odakerül a szignója a szerződésre.
Az egyik legtapasztaltabb, legrutinosabb és ami korántsem mellékes, az egyik legeredményesebb edzővel tárgyal a HNKC SE vezetősége. Kiss Szilárd már főiskolai hallgatóként is trénerkedett (Csepel Autó, nők), majd a Gödöllő, a MÁV Előre és a Szondi után a Veszprém (1979-től 2000-ig, kisebb megszakításokkal) férficsapata következett, mellyel hét-hét bajnoki és Magyar Kupa-sikert aratott. Ezután (2000 február 16-án) tette át a székhelyét Dunaújvárosba, és irányította a Dunaferr női együttesét. A lányokkal három-három bajnoki és MK-diadalt aratott, az EHF-kupában ezüstérmet szerzett (2003), szövetségi kapitányként pedig a dobogó harmadik fokáig vezényelte a női válogatottat a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Buday monológja

Buday Ferencet egyéves szerződés kötötte (június 30-áig érvényes) a HNKC SE-hez és még tavaly szóban megegyezett a klubvezetőkkel az esetleges 1+1-es verzióról. De a folytatásról már nem esett szó: – Már novemberben felajánlottam a lemondásomat, mert úgy gondoltam, a munkában nem tudunk előrelépni, fejlődni a csapattal. A bajnokság hátralévő részében is éreztem, nem az elvárásoknak megfelelően alakulnak az eredmények, a vezetőség és jómagam is sikeresebb, jobb szereplésre számított. Mégis azt tartottam volna korrektnek, ha az eredmények ismeretében leülünk és megbeszéljük a dolgokat. Természetesen leendő utódomnak minden dokumentációt, statisztikát, tapasztalatot átadok, hogy ne a nulláról kezdje a munkát, mint annak idején én.

– A Dunaferrel mindig jó kapcsolatot ápolt egyesületünk – mondta Antós István elnök –, rengeteg előkészületi mérkőzést játszottunk az újvárosiakkal. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a következő szezonra az edzői poszton váltanunk kell, egy ilyen edzőmeccs alkalmával informálisan megkerestük Kiss Szilárdot. Akkor fordult komolyabbra a dolog, és fogalmaztuk meg konkrét ajánlatunkat, mikor a sajtóban napvilágot látott, hogy Kovács Péter, a Pick Szeged mestere váltja őt a Dunaferr kispadján. Szilárd is tehetséges, fiatal gárdának tartja a miénket. Pillanatnyilag előrehaladott tárgyalásokat folytatunk és nagyon közel állunk a megegyezéshez, előre láthatóan a jövő hét elején erre is sor kerül.

A jósolható szerződés várható időtartamáról a klubelnök annyit mondott: szeretnék, ha minél tovább maradna, de egy év az biztos. (Kiss Szilárd az aláírást követően nyilatkozik a történtekről.) Pár nap múlva erről már többet tudunk, valamint a játékosok státusáról is. Annyi biztos, hogy Jenőfi Katalint (2007-ig), Theodora Blojt (2008-ig), Tatjana Sztupakovát és Olga Nyikolajenkót (utóbbi kettőt 2009-ig) még élő szerződés köti a HNKC-hez, a többiekkel folyamatosan egyeztetnek, tárgyalnak. A kerettel kapcsolatban Antós István elnök péntekre ígért bővebb, pontosabb információt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi csapat kivívta a szakemberek elismerését

Dabason rendezték meg a fitnesz diákolimpiai döntőt. A Hód-Fitness SE versenyzői közül 12-en… Tovább olvasom