Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kiváló idénykezdet

Kiváló eredményekkel kezdték az idényt az alföldi kerekesek. A 18. Mátra Kör elnevezésű hegyi verseny 287 indulójából Hemmert János szegedi versenyző hajtott át elsőként a célvonalon.
A Gyöngyös városközpontjából induló és Mátraházán véget érő 80 kilométeres táv nem sok pihenőt biztosított a résztvevők számára. A Szegedi KSC versenyzőjének első helyét rövid időn belül egy újabb érem követte. Az U19-es korosztályban Veres Balázs léphetett a dobogó második fokára.

Ezt követően a csillebérci 24 órás mountain bike váltóversenyre nevezett három csapatból kettő a dobogóra állhatott fel. A Szegedi KSC–Junior Sun City Riders tagjai (Kondacs Mihály Márton, Mihály Márton, Papp Takács Gergő, Horváth Gábor, Jancsikin Milán, Dani Gergő) a 4,4 km-es körpályán 95 kört teljesítettek, ami a harmadik helyet eredményezte számukra. Ezzel párhuzamosan a Szegedi KSC–Sun City Riders versenyzői (Ifkovics Róbert, Török Róbert, Huszka Norbert, dr. Ragó Péter) a fentiekben leírt körpályán 102 kört mentek, amellyel a második helyezést szerezték meg. Dunakilitin rendezték a Magyar Köztársaság páros időfutam országos bajnokságot, amelyen a szegedi gárda – különböző korosztályokban és kategóriában – öt csapattal nevezett.

Ifkovics Róbert csapatezüstérmet nyert a váltóversenyen. Fotó: DM/DV
Ifkovics Róbert csapatezüstérmet nyert a váltóversenyen.
Fotó: DM/DV

Az U19-ben – a 20 km-t 28:15-ös időeredménnyel – a Veres Balázs, Palotai Péter páros nyert. Hozzájuk hasonlóan a felnőtteknél a Nagy András, Schleining Rudolf páros – a 24 km-en 33:44-es idővel teljesítve a versenyt – a dobogó legfelső fokára léphetett. Ugyanakkor a második helyezéseket is a Szegedi csapat versenyzői sajátították ki maguknak. Elit női korosztályban a Révész Anikó, Papp Enikő duó 10 km-es távon 14:04-es idővel, míg férfiaknál a Révész Gábor, Szabó Ferenc kettős (24 km, 35:18 perc) foglalhatta el a dobogó második fokát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kásás Zoltán: Több önbizalommal!

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának edzőjével beszélgettünk. Középpontban Kásás Zoltán. Tovább olvasom