Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kiválóan játszott a Pick

Nem állt le biztos előnye birtokában, így a tegnapi bajnokin kiütötte a Debrecent idegenben a Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdacsapata.
Fotó: Gyenes Kálmán
A Pick Szeged tudta, hogy nehéz dolga lesz Debrecenben, ezért Kurtes edző azt kérte, már reggel utazzon el a csapat, hogy teljesen pihenten léphessen pályára.

– Nem lehet az, hogy a Debrecen legyőzzön bennünket, még ha az első négy közé igyekszik is – jelentette ki Mezei Richárd. De érezte Milorad Krivokapics is, hogy szükség van a tudására, s játékra jelentkezett. Djurkovics viszont arról beszélt, hogy nagyon kellemes emléke lenne ez a nap egy szép győzelemmel, harminckettedik születésnapján.

Jogos volt a vendégek félelme, legalábbis az első percekben ez így tűnt. Szerencsére az első rohamokat átvészelték Andjelkovicsék, s attól kezdve már az ő akaratuk érvényesült. Puljezevics nagy könnyedséggel hárította a hazai lövéseket. Bajusz pedig egyrészt a büntetőket értékesítette biztos kézzel, másrészt átlövései is rendre utat találtak a korábban Győrben is védéseivel nagyon kellemetlen perceket okozó Djordjevics kapus hálójába. Így az átlövő tizennyolc perc alatt a hatodik gólját jegyezte.

– Hú, de kikapunk. Pedig egy meglepetésben reménykedtünk – árulta el egy elektronikus honlapot szerkesztő kolléga. Azért a pesszimistább szegediek csitítgatták, várjon még.

– Nálunk a biztos vezetés egy kicsit magabiztossá teszi a csapatot. Na
Ellenállhatatlan Bajusz

Amikor Bajusz belőtte az első két büntetőjét, már látszott, ezen a napon nem tud hibázni. Ráadásul az átlövései is rendre a hálóban kötöttek ki. – Nagyon éreztem a játékot, de ehhez természetesen kellettek a társak is, akiktől nem csupán erőt, hanem jó labdákat is kaptam – mondta boldogan a mérkőzés után a játékos. 
majd most – mondta az egyik, amikor Matics ziccert hibázott, de a következő támadásban már javította hibáját.

Dayka edző a szünetben nem dajkálta a játékosait – hozták a hírt a hazai bennfentesek. Azonban Ilyés révén mégis a Picknek sikerült tízgólos különbséget produkálnia. A Debrecen azonban nem adta fel, amit a két gyors Kiss Imre-gól is bizonyít, azonban később kiderült, hogy egy fecske nem csinál nyarat.

A hazai átlövőt ugyanis a társak nemigen igyekeztek követni a gólszerzésben. Zoran Kurtes persze nem hagyta szó nélkül a kiengedést. Korholása eredménnyel járt, s tizenkét gólra nőtt a vendégek előnye. A huszonhét szegedi találatból Bajusz Sándor kilencet vállalt magára.

– Úgy játszik Bajusz, mint fénykorában – állapították meg a hazai nézők, akik közül többen vették is a kabátjukat, pedig állítólag ebben a bajnokságban még ennyien nem voltak.
A szegediek pedig új arcukról mutatkoztak be: nem álltak le a nagy előny ellenére sem. Joggal vetődött fel a kérdés: valóra válik Kurtes edző ígérete, miszerint a rájátszásra teljesen összeáll a csapat. Igaz, most csak Bakos Dávid nem állt a tréner rendelkezésére.

Zoran Kurtes: – Ilyen teljesítményt várok a csapattól ezután minden egyes mérkőzésünkön.

További eredmény: Tatabánya–Dunaferr 30-35.

Debrecen-Pick Szeged 21-37 (12-21)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, alapszakasz. Debrecen, 1200 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Debrecen: Djordjevics – Gúnya 2, KISS 6, Frey 3 (1), DÖMÖS 6, Vilovski, Dömös 1, Ambrus 2. Csere: Pereverzia (kapus), Habuczki, Sipos, Tóvízi, Noris 1, Rédai, Pető. Edző: Dayka István.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – Bendó 1, DJURKOVICS 3, Herbert 1, ILYÉS 5, ANDJELKOVICS 5, Matics 2. Csere: Szente (kapus), Krivokapics 2, BAJUSZ 11 (8), Vad-
kerti 3, Mezei 1, Berta 2, Sutka 1. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 8/8.
Az eredmény alakulása, 7. perc: 1–4, 17. p.: 5–10, 24. p.: 8–16, 32. p.: 12–22, 42. p.: 15–27, 57. p.: 19–35.  


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtuk múlik a focijövőnk

Fiatalok, tehetségesek. A jövő – néhányuk talán már a jelen – reménységei. És ami közös… Tovább olvasom