Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Komédia: Várhidi a kapitány

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén Várhidi Pétert kérte fel a nemzeti együttes irányítására. A szakember szerződése 2007. december 31-én lejárt, az új megbízatása visszamenőleg, 2008. január 1-jétől érvényes.
Az utóbbi hetek kétségbeesett kapitánykereső hisztériája után döbbenetesen hangzik Kisteleki István MLSZ-elnök nyilatkozata: – Várhidi Péter volt az egyetlen jelölt, akit erre a posztra javasoltam és az elnökség elfogadta a trénert szakembernek – mondta a szövetség első embere.

Aztán még mielőtt a félországnyi Várhidi-tábor hangos örömujjongásba kezdett volna, hozzátette: továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Sőt az is elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi majd Várhiditől.

(Nesze semmi fogd meg jól? Az.)

– Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik – így Kisteleki.

(Óh igen, mintha az elmúlt hetekben már hallottunk volna ehhez hasonló gondolatokat.)

Várhidi nyilatkozata

Egy edző számára a szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa, ezért természetesen nagyon örültem az újabb felkérésnek – mondta a nemzeti csapat szakvezetője. – Ezenkívül az is fontos, hogy folytathatom azt a munkát, amit elkezdtem. A korábbiakhoz hasonlóan én most is csak a munkámra szeretnék koncentrálni. Hogy mit hoz a jövő, az majd kiderül.

– Ha meglesz az új igazgató, akkor ezt azonnal bejelentjük – folytatta az elnök. – Várhidi Péterrel megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát.

(Érthető. Ötven-ötven százalék. Vagy igen, vagy nem. Nem is olyan bonyolult MLSZ-elnöknek lenni. De a java csak ezután jön!)

A tájékoztató végén az újságírók javasolták Kisteleki Istvánnak, hívja fel telefonon Várhidi Pétert és segítsen abban, hogy a média képviselői kérdéseket tehessenek fel neki. Az MLSZ első embere – ki tudja miért – ezt nem vállalta. Az egyik újságíró ezért a mobiljáról felhívta Várhidit, majd a kihangosított készüléken lehetett kérdezni a nemzeti együttes szakvezetőjét, aki megerősítette, hogy örömmel vállalta a munka folytatását.

(Kapitányt már kerestünk, most a sportágfejlesztési igazgató felkutatása következik. Előbb-utóbb talán az elnöki posztra is sor kerül.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak egy gólt szerezett a Legrand-MetalCom-Szentes

A futsal NB I-ben Ikrényben szerepelt a Legrand-MetalCom-Szentes, és az erősebbik győri csapattól,… Tovább olvasom