Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Konferencia a sportról

Az elmúlt évi sikerre való tekintettel ismét megrendezték Makón a Maros menti sportkonferenciát. A Hagymaház konferenciatermében tartott összejövetelen – amelyet a Maros Menti Utánpótlás FC és Majó Ádám szervezett – harmincöt szakember vett részt.
Az első előadó a Pécsi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézetének tanára, dr. Sebők Péter dietetikus volt, aki a gyermekek helyes táplálkozásáról, a rendszeres, napi ötszöri étkezésről és a megfelelő vitaminbevitelről beszélt. Egy számítógépes program segítségével pedig bemutatta, hogyan is néz ki az egyes sportolók napi tevékenysége és az ehhez kapcsolódó tápanyagigénye, energiaszükséglete a különböző sportágak szerint. Mindezekkel megállapítható, mit is egyen a gyerek egy adott időszakban, hogy a napi energiaszükségletét fenntartsa.

Szintén a pécsi egyetemről érkezett Németh Zsolt adjunktus, aki a Konfliktusok az edzői kommunikációs stílusok tükrében címet adta előadásának. Véleménye szerint az edzők többségének munkája nem tartalmazza a sportpedagógia és -pszichológia kutatási eredményeit. Pedig ez hozzájárulhat a teljesítmények növeléséhez.

– Az edzőknek, akik tulajdonképpen a sportpályák pedagógusai, jó konfliktusmegoldó képességgel kell rendelkezniük ahhoz, hogy munkájukban eredményesek legyenek – mondta a szakember, aki még hozzátette: – A klubok eredménycentrikus elvárásai az edzőket sokszor olyan intézkedésekre kényszerítik, amelyek figyelmen kívül hagyják a játékosok személyiségét.

Németh még kiemelte, hogy az elméleti háttér és a gyakorlati tapasztalat együttes léte eredményezi majd a leghatékonyabb konfliktusmegoldási módszert, kutatásai pedig bebizonyították, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a játékosok életkori sajátosságait és az adott szituációk jellegzetességét. A nap végén a Maros Menti UFC szakmai vezetője, Kolozsvári János elégedetten foglalhatta össze a tanulságokat, és megnyugtatott mindenkit, lesz folytatás – köszönhetően az olyan támogatóknak, mint a szegedi Szeviép Zrt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel ezren emlékeztek az autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánra

Közel ezren, szurkolók és játékostársak emlékeztek Horváth Zoltánra, a Falco-Szova KC Szombathely… Tovább olvasom