Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kopasz Bálint Győrbe igazol

Kopasz Bálint Győrbe igazol
Az Algyő SK-ból a Graboplast Győri Vízisport Egyesületbe igazolt az olimpiai tizedik, világbajnoki negyedik és Európa-bajnoki ezüst-, valamint bronzérmes kajakos, Kopasz Bálint (21), akit követ a kisalföldi klubba édesanyja, egyben edzője, Demeter Irén is.
Már mint a Graboplast Győri Vízisport Egyesület versenyzője érkezett a Maty-éri pályabejárásra az Algyő SK korábbi kajakosa, Kopasz Bálint. Az olimpiai tizedik, világbajnoki negyedik és Európa-bajnoki második, harmadik, U23-as világbajnok kajakos a hét elején írta alá az átigazolását a kisalföldi klubba.

– Ez volt az az utolsó nyugodt időpont bő egy évvel az olimpia előtt, amikor még választhattunk az előrelépési lehetőségek közül, és az érdekképviseleti esélyeinken is javíthattunk az átigazolás által. Végül a Győrrel sikerült megkötnünk 2020-ig a szerződést, így Bálint az egyesület versenyzője lett – nyilatkozta Demeter Irén, Kopasz Bálint édesanyja, egyben edzője. – Az előző évben éppen egy győri versenyzővel, Erdőssy Csabával próbáltuk ki a párost, így ez is a klub mellett szólt. Mindent köszönünk Algyőnek, az ottani klubnak, mindenkinek, aki segítette a munkánkat. Hálásak vagyunk nekik érte. Maradtam a fiam edzője, és a továbbiakban Algyőn készülünk, illetve később majd Szolnokon és Szegeden is. Az NKM Szeged nem volt azon klubok között, amelyek szóba kerültek.

– Az NKM Szeged Vízisport Egyesületnek nincs lehetősége véleményezni mások döntését, így ebben az esetben is elzárkózom ettől mint klubigazgató. A továbbiakban is ugyanúgy szurkolunk Kopasz Bálint magyar sportsikereinek, mint ahogy eddig tettük, függetlenül attól, hogy melyik egyesület versenyzője – mondta Petrovics Kálmán, az NKM Szeged klubigazgatója.

Kopasz Bálint második otthonának tekintheti a Maty-ért, hiszen nagyon sokszor itt készült fel a versenyekre.

– A Győrbe igazolásom előrelépés a pályafutásomban. Pozitív a véleményem az ott folyó munkáról, a versenyzőkről, az edzőkről, és a klub méltóképpen képviselheti az érdekeimet. Pár hónap múlva ezen a pályán egy hatalmas esemény lesz, és ugyan még nincs kész a Maty-ér, de nem nehéz ideképzelnem magam, amint az utolsó kétszáz méteren tömegek előtt kajakozok – nyilatkozta az immár győri Kopasz. – Hiányzik a Maty-ér, mert minden évben a meleg vízi edzőtábor után itt készültem, de úgy hallottam, június elejétől elkezdődik a feltöltése, június végétől pedig már itt edzhetünk.

 
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás: 16 érmet szereztek a szegedi Kick-boxosok a világkupán

Pályán az utánpótlás: 16 érmet szereztek a szegedi Kick-boxosok a világkupán
Csúcsformában vannak a megye fiatal sportolói. Tovább olvasom