Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kovács Ágnes: Félrevezettek!

Nem szolgáltatott elegendő mintát egy múlt heti doppingellenőrzésen Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó – erről a Magyar Antidopping Csoport Kft. (MACS) tájékoztatott.
Az érintett, Kovács Ágnes azt állítja, félrevezették a doppingellenőrök. Ezt a doppingvétséget elkövetett olimpiai bajnok úszó tegnap mondta el a köztévében.

Igazol az UNICEF


Az UNICEF Magyar Bizottsága megerősítette, hogy október 30-án reggel Roger Moore, a szervezet jószolgálati nagykövete fogadta Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót. Az ENSZ gyermekalapjának közleménye szerint az angol színész  feszes programja miatt csak múlt kedden reggel tudott megbeszéléseket folytatni a sportolóval. A Roger Moore szállodai szobájában tartott találkozón a szervezet és az úszó jövőbeni együttműködéséről esett szó.

– Nem tagadtam meg a doppingvizsgálatot, együttműködtem, félrevezettek az ellenőrök – mondta Kovács Ágnes. – Teljes mértékben fel vagyok háborodva, szégyelljék magukat. Október 30-án 7:55-ig minden rendben volt, a Kőér utcában ekkor kerestek fel a Magyar Antidopping Csoport képviseletében. Előző nap Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára arról tájékoztatott, Roger Moore 30-án 9 órakor a Hiltonban velem akar találkozni, hogy felkérjen az UNICEF sportnagykövetének. Boldog voltam és büszke. Másnap Turi György vezetőedző engedélyt is adott, hogy 8 órakor a Kőér utcából távozhassak, és időben ott legyek a találkozón. A doppingellenőrök közölték: szabály az szabály, a mintavételre sort kell keríteni. Kapkodtam, nyugtalan voltam, a megadott mennyiséget nem tudtam biztosítani. A jelenlévő két hölgy megértést tanúsított, kiváltképp, amikor Turi György felvetette nekik, mi lenne, ha elkísérnének, és a Kőér utca helyett a Hilton mosdójában tennék eleget kötelezettségemnek. Felhívják dr. Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetőjét. Pár perccel később látszólag jó érzéssel közölték, mehetek, írjak alá néhány papírt, minden rendben van, rövidesen ismét felkeresnek. November 8-áig nem történt semmi. Aztán Ruza József tájékoztatott arról, hogy a Magyar Antidopping Csoport hivatalos levélben közölte, az általam szolgáltatott vizeletminta az előírt minimum mennyiséget, a 75 millilitert nem érte el, és így a doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Közölte, ezt követően a további mintaszolgáltatást hivatali elfoglaltságomra hivatkozva megtagadtam, ezt írásban ki is jelentettem. Mindezek következtében pedig fegyelmi eljárást kell indítani ellenem. A tájékoztatást értetlenül fogadtam. A mintavételt nem tagadtam meg. Az írásbeli nyilatkozatomban magam írtam be kézzel, hogy hivatalos ügyben kell az edzés vége előtt távoznom, de mindenben rendelkezésre állok, próbáltam mintát adni, ám a mennyiség nem volt elég. És egy másik papíron, mert három volt, a doppingellenőrök maguk rögzítették: „Együttműködő volt, tudomásul vette a jogait, tájékoztattuk, hogy a szövetség vizsgálni fogja az ügyet." A hölgyek kérdésemre hangsúlyozták, a formanyomtatvány további részleteivel ne foglalkozzak, az egy séma, az én esetemben a kézzel általuk vagy általam írtak lesznek figyelembe véve. Nincs az a Roger Moore, vagy az a megtisztelő sportnagyköveti feladat, amelynek érdekében félredobnám, meggyaláznám azt a közel másfél évtizedet, amit az uszodában eltöltöttem. A Magyar Úszó Szövetség november 8-án, az Antidopping Csoport levelének kézhezvételét követően arra kért, azonnal vessem alá magam egy doppingvizsgálatnak. Kapacitás híján magam mentem el a kijelölt irodába, ahol kellő mennyiségű mintát adtam. Remélem, az eredmény is hamar meglesz.

Olvasóink írták

  • 1. fater 2007. november 12. 19:40
    „épp idelye volt hogy a kovács ágnes is megbukjon.nincs profi sport dopping nélkül.mit játsza itt az eszét.bzkás és kész.én örülök neki”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövid sporthírek

A Szeged Városi Sportigazgatóság létesítményei közül a sportuszoda szombaton 8 órától rendezvény… Tovább olvasom