Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kováts Ötödik szezonja az NB I A csoportjában

Kováts Róbert marad Kaposváron. A Vásárhelyi Kosársuli egykori játékosa a tavalyi szezon során megszerette a várost, és bízik benne, hogy idén már bejuthatnak a rájátszásba.
Három éve távozott a Vásárhelyi Kosársuli A csoportos csapatától Kováts Róbert. A 3-as és 4-es poszton bevethető játékos az akkor telephelyet váltó együttessel előbb a budapesti Hegyvidékhez került, majd onnan szezon közben távozott, tavaly pedig már a Kaposvárban pattogtatott.

– Jövőre is a Somogy megyei csapatban szerepelek, már májusban aláírtuk az újabb egy évre szóló szerződést. A vezetők nagyon korrekt ajánlatot tettek elém, hamar megegyeztünk – mondta az ötödik A csoportos évére készülő Kováts Róbert.

– Egy szezon alatt is megszerettem Kaposvárt, szép a város, jó helyen, a főutcán volt a lakásom, az egyetlen hibája, hogy messze van Vásárhelytől. Sajnos csak egy-két havonta tudtam hazajárni, éppen ezért jól jött a nyári szünet – árulta el a játékos.

A Kaposvár tavaly a kilencedik helyen végzett a bajnokságban, tehát nem jutott be az 1–8. helyért folyó rájátszásba. Idén új csapat alakul, amely ismét a felsőházat célozza meg.

– Egyelőre csak formálódik a keret, sok múlik majd azon, milyen kvalitású légiósokkal erősítünk. Augusztus 16-án kezdjük a felkészülést, előtte utazom majd vissza, addig egyénileg készülök a szezonra. Délelőttönként edzőteremben erősítek, és elterveztük néhány egykori játékostárssal, hogy a felkészülés előtt összejárunk játszani. Jó újra látni a régi társakat – fogalmazott.

Adódik a kérdés, ha Kaposvár annyira messze van, nem lett volna logikus visszaigazolni Szegedre, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeákba?

– Igazából fel sem merült a szegedi lehetőség. Persze a család többször is említette, jobb lenne, ha a közelben maradnék, de nem szerettem volna feladni a Kaposváron kiharcolt helyemet – mondta Kováts Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy a mozgás Sándorfalván

Szombaton megkezdődnek a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságok. Összeállításunk első részében a megyei I. osztály csapatait, annak is az első felét vettük sorra. Tovább olvasom