Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Közös jövőkép

Bármily hihetetlennek tűnik is, már hatodik éve neveli a labdarúgókat a szegedi Rendőr TE. Pedig olyan közelinek látszik, amikor 2000-ben megalakult a klub, és a Tisza Volán SC mellett – nem rivalizálva vele – egyfajta kistestvérként kezdett neki a fiatalok képzésének.
Az egykori szegedi védő, Sahin Tóth Dezső vezetésével mára közel kétszáz fősre duzzadt az egyesület létszáma. Ám miután a klub csak a hat és 12 év közötti fiatalokkal foglalkozik, adódott a kérdés: amikor a legidősebbek „kiöregednek", vajon mi lesz velük? A Rendőr TE-nek nincs felnőtt-, ifi és serdülőcsapata sem, de a vezetők azt szerették volna, ha a tehetséges garnitúra ugyanazzal az edzővel, Segesvári Csabával együtt, közösen folytatja tovább. Ekkor jött a lehetőség és a megoldás: a Szegedi VSE-vel kötött szerződés alapján a vasutasklub átvette a korosztályt, az 1992–94-es születésűeket, összesen húsz gyereket. Ezek alapján pedig a továbbiakban a Rendőr TE-ből folyamatos lesz a játékos áramlás a Vasutashoz.

Az SZVSE-nek éppen jól jött ez az együttműködés, hiszen az egyesület hosszú távon gondolkodik és tervez. Egyfajta jövőképet jelent tehát a fiataloknak az SZVSE, amely viszont minél hamarabb szeretne a megyei I. osztályból felkerülni. A vezetők két-három éves ciklusban gondolkodnak, és azt is tudják, a szegedi fociban először bizonyítani kell, aztán lehet szó bármi másról, akár az előrelépésről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsoltak az MK-ban

A férfi vízilabda Magyar Kupa csoportmeccseit a hét végén, szombaton és vasárnap rendezik. A végső… Tovább olvasom