Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Közös szándék: egy klub

Csak idő kérdése, mikor integrálódik egy klubba, a Szegedi Judo SE-be a Tisza-parti város cselgáncssportja. Az első lépések megtörténtek, a későbbi célok közt pedig szerepel az önkormányzattal való kapcsolatfelvétel is.
A szegedi cselgáncs a sportág egyik országos bázisa. Az SZVSE egykor csapatbajnoki címet szerzett, emellett számos versenyző zárt dobogós helyen, amelyek közt bőven voltak egyéni aranyérmek és válogatott versenyzők is. Az utóbbi években több szakosztályra szakadt a dzsúdó: a képzés folytatódott az SZVSE-ben, új klubok alakultak Szegedi Judo SE, majd Szegedi Judo Sportiskola néven. Az egykor egypólusú bázis szétszabdalódott.

Rengeteg gyerek gyűri egymást a judo klubban. Fotó: Segesvári Csaba

A közelmúltban történtek az első lépések abba az irányba, hogy újra integrálódjon a városban a cselgáncs. Mégpedig távlati célként a Szegedi Judo SE-ben. A klub elnöksége például a következőképpen alakult át: az egyesület elnöke Bürgés Mihály, alelnöke a sportágba újra visszatérő dr. Krajkó Zoltán lett, az elnökségi tagok pedig: Szabó Csaba, dr. Patkós Róbert és Tóth Tamás. A három egyesület egyelőre még külön-külön működik: a Judo SE-ben a felnőttek versenyeztetése, a Judo SI-ben (edzők: Szilágyi Csaba, Körmöczi Lajos, Katona Pál, Vörös Zoltán) az utánpótlás képzése a meghatározó, míg az SZVSE dzsúdószakosztálya megszűnt. És ehhez még társul a Szatymazi SE szakosztálya Kovács Szabolcs vezetésével. Ebből lehet majd egy olyan piramis, amely folytatja az SZVSE által megkezdett hagyományokat.

Az egyeztetések már megtörténtek, elindult tehát az a folyamat, amelyet a közös szándék, az egységes erő és a feszültségek kizárása vezérel. A legfontosabb pedig, hogy heti rendszerességgel a szegedi Kálvária sugárúti központban egyszerre több mint száz gyerek és felnőtt edz együtt.

Versenysportként idén százéves a dzsúdó, úgy tűnik, az ünnep komoly és egységes lépésre szánta el a sportág szegedi vezetőit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszóklasszisok tréningeznek a héten Vásárhelyen

Hétfőtől szombatig Vásárhelyen, a városi sportuszodában edzőtáborozik a magyar úszóválogatott harmada, köztük Cseh Lászlóval és Gyurta Dániellel. Tovább olvasom