Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Közösséget épít a SZEAC: újabb szegedi csapat volt a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub vendége

Szerda este a SZEAC U12-es csapata volt a Délmagyarország-Hági szurkolói klub vendége. Bagdi Ferenccel, a hetedik Kapusháború szervezőjével nézték végig a Irán-Spanyolország meccset.
Igazi meccshangulatot teremtett a SZEAC U12-es labdarúgócsapata szerda este a Délmagyarország–Hági szurkolói klubban. A srácok olyan bőszen verték a DM-es tapsrudakat, amit még a Széchenyi téren is lehetett hallani. Rendesen hangoltak az Irán–Spanyolország meccsre. Igazán nemzetközi volt a szurkolótábor, a gyerekek asztala mellett közvetlenül iráni fiatalok jöttek el drukkolni hazájuk csapatának.
 
A csapatot 2006-ban és 2007-ben született gyerekek alkotják, 18-as kerettel dolgoznak az edzők, Bubori Kornél és Igor Bilics, előbbi tréner hat éve foglalkozik a fiatalokkal. A keret a kiemelt Bozsik-programban szerepelt, és megyei U14-es bajnokságban, a 2007-ben született srácok pedig az Interliga küzdelmeiben vettek részt.
Közösséget épít a SZEAC: újabb szegedi csapat volt a Délmagyarország-Hági Szurkolói Klub vendége - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István


Heti négy edzés szerepel a programban, ebben az évben a játékrendszerekkel való ismerkedés, annak elsajátítása szerepel a foglalkozásokon. Az edzések után sokat beszélgetnek a futballról, fontos, hogy értelmes gyerekeket képezzenek.

Három éve Sándorfalván edz a SZEAC, a szülők összefognak, így jutnak el a pályára a fiatalok. A szegedi gyerekek mellett a keretben található kisteleki, csongrádi, csanyteleki és dorozsmai labdarúgó is.

A SZEAC U12-es csapatának a Délmagyarország–Hági szurkolói klubbon részt vevő játékosai: Lőrincz László, Puskás Bende, Puskás Zétény, Csányi András, Borsik Roland, Kovács Áron, Vásárhelyi Dominik, Pap Levente, Budai Balázs, Ördög Dávid, Bartók Balázs, Farkas Gábor, Tóth Loránd.
Így drukkoltak a felnőttek az Irán-Spanyolország meccsen a szurkolói klubban - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

Komment
Bubori Kornél, a SZEAC U12-es csapatának edzője
– Az biztos, hogy nem lesz mindenkiből első osztályú labdarúgó, így számomra fontos, hogy a társadalom számára hasznos embereket neveljünk, akik közös célokért együtt tudnak működni, a közösség érdekében a szabályokat be tudják tartani. Elcsépelt, de nem érdekel az eredmény, nem is foglalkoztam azzal, hogy hanyadikok lettünk a megyei bajnokságban. Ebben a korosztályban az eredmény a szülők és az edző egóján kívül semmit nem épít, ez teljesen elhanyagolható. Különböző játékszituációkban, labdával, labda nélkül, támadásban, védekezésben tudniuk kell a helyes megoldást, amit csak úgy fognak megtanulni, ha megtapasztalják a helytelent is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombac: remélem, a kék 44-es mezben fogok BL-trófeát nyerni

Bombac: remélem, a kék 44-es mezben fogok BL-trófeát nyerni
Két év után visszatér a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatába Dean Bombac. A közönségkedvenc játékos a nyártól 3 éves szerződést írt alá. Tovább olvasom