Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Krivokapics már bevethető

Tegnap 11 órás utazás után megérkezett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Ciudad Real otthonába a Pick Szeged csapata. Zoran Kurtes edző úgy döntött, hogy a már egy hete teljes munkát végző Krivokapicsot is beveti a ma 16 órakor kezdődő összecsapáson.
Jól kiutazták megint magukat a Pick Szeged játékosai, hiszen különböző közlekedési eszközökön tizenegy órát töltöttek el, amíg tegnap 17 óra előtt néhány perccel megérkeztek Castilla-La Mancha székhelyére, Ciudad Realba. Az elmúlt évhez képest annyi könnyebbség volt, hogy a Budapest–Madrid repülőutat most egyben (tavaly Münchenben átszálltak) tette meg a társaság. A több mint kétezer kilométeres távolságon szinte már egyhangúan teltek az órák, amikor Madrid légterébe érve először több kört is leírt a gép, majd amikor elkezdte a süllyedést, akkorát liftezett, hogy mindenki az ülésének karfáját kapta el.

– Na, már sok repülőutat megtettem, de ilyen hirtelen süllyedést még nem éltem át – mondta Pióker Sándor, a csapat izomgyógyásza. De az állandó kártyacsatát vívó Mezei–Bendó páros is megegyezett: – Hagyjuk abba, amíg nagyobb baj nem lesz.

Mondani sem kell, ekkor Mezei már a 116. üveg kóla megnyerésén is túl volt.

Mezei, a gyanúsított

Ferihegyen a beszállásra várva éppen a kilencvenhatodik üveg kólát nyerte el Mezei Richárd Bendó Csabától, amikor megszólalt a hangosbemondó: – Mezei urat kérjük, fáradjon a 26-os kapuhoz!
A Pick Szeged csapatkapitánya viccesre vette a dolgot, s meg is jegyezte: – Melyik humorista mondatta be a nevemet?
De amikor a beszállókapunál lévő társak is hívogatták, komolyra vette a dolgot. Kiderült, a repülőtér biztonsági személyzetének az tűnt fel, hogy Mezei néven három sporttáska is szerepel, s az egyikben egy kólásflakon is lapult – hétfőtől csak egy deci folyadékot lehet a fedélzetre felvinni, a folyékony robbanószertől való félelem miatt. Szerencsére könnyen tisztázódott a helyzet, s Ricsi csatlakozhatott a társasághoz.

Kicsit meglepődött mindenki, amikor Zoran Kurtes edző kijelölte az utazó játékosokat, s azok között Milorad Krivokapics is szerepelt, akin, mint már megírtuk, két és fél héttel ezelőtt artroszkópos térdműtétet hajtottak végre az új klinikán.
– A beavatkozást végző Varga Endre docenssel konzultáltam, aki azt javasolta, nyugodtan bevethető a jobb átlövő. Szokja a térde a nagyobb terhelést is – közölte lapunkkal Szabó István, a Pick Szeged orvosa. Zoran Kurtes edző elárulta, örömmel fogadta a kezelőorvos javaslatát.
– Természetesen Milorad csak perceket kap, elsősorban Bakos Dávid játékára számítok, de nagyon nagy szükség lesz rá a svájciak ellen – mondta a szakember.

Nenad Puljezevics természetesen most is nagyon optimistán nyilatkozott a formájáról, hiszen a következőket mondta arra a kérdésünkre: Hogy érzi magát?
– Jó formában, nagyszerűen fogok védeni. Mikor volt ez másként? – kérdezte teljes komolysággal és egyre tökéletesebb magyarsággal.

A Madrid–Córdoba autópályáról letérve a busz ablaktörlője elromlott, s attól kezdve a zuhogó esőben, vakon vezetett a sofőr. Ciudad Real azonban teljes napfényben pompázott még 17 órakor is, s minden szegedi játékos azt próbálta kitalálni, hogy egy esztendő alatt mennyit változott a kisváros.

–Egy ország fejlődését az tükrözi a legjobban, hogy az ember mennyi magasdarut lát egy-egy városban – jegyezte meg Dobozi Iván technikai vezető, majd elkezdtük számolni a darukat, s pillanatok alatt már húsz körül jártunk...

A mérkőzést az m1 vasárnap 13 órától felvételről közvetíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kecskemét Szegeden és Vásárhelyen

Mindkét Csongrád megyei NB I A csoportos kosárlabdacsapat hazai pályán játszik. A Szeviép-Szeged női… Tovább olvasom