Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Külföldre vágyik Németh Krisztián

Még csak három hónapja ünnepelte 18. születésnapját, de máris sztárként kezelik, nagy jövőt jósolnak neki. Németh Krisztián – saját bevallása szerint – jól kezeli a rászakadt népszerűséget, az viszont mód felett idegesíti, ha nem sikerül gólt szereznie.
Megszámoltam, tizenegy makói fiatal állt az U19-es magyar válogatott öltözője előtt. Németh Krisztiánra vártak, autogramot szerettek volna kérni tőle. Természetesen szívélyes és készséges volt, mindegyikük kívánságát teljesítette. Pedig túlzás azt állítani, jó lett volna a kedve.
– Ez nem az én meccsem volt, igaz, a csapat sem villogott – nyilatkozta lapunknak Krisztián. – Az első félidőben akadt egy gyenge fejesem, majd nem sokkal utána fölé lőttem ziccerből. Legalább az egyiket illett volna értékesítenem. Egyébként remekül éreztük magunkat Makón, az itteniek igazán vendégszerető emberek.

Németh nevét egy évvel ezelőtt kapta fel a sajtó. A 17 évesek válogatottjában ontotta a gólokat, rendre a csapat legjobbjának bizonyult. Azóta is sűrűn olvasni arról, ez vagy az a sztárklub kivetette rá a hálóját.

Sok van benne

Várhidi Péter a következőket mondta Németh Krisztiánról: – A leginkább azt sajnálom, hogy Krisztián nagyon kevés nemzetközi mérkőzést játszik. Legutóbb tavaly októberben lépett pályára külföldi ellenféllel szemben. A fejlődése szempontjából elengedhetetlen, hogy minél több parázs meccsen vegyen részt. Tehetséges, sok van benne, bárhová eljuthat, ha időben jó csapatba kerül, és ott játszik is.

– Ezekről a csapatokról én is csak az újságokból értesültem. Konkrét megkeresés még nem történt, de bevallom, a nyáron nagyon szeretnék külföldre igazolni. Nem vagyok válogatós, az elitbajnokságok közül bármelyikben szívesen futballoznék. De ahhoz, hogy ez sikerüljön, lényegesen jobban kell játszanom, mint mostanában. Bevallom, kicsit már frusztrál az elmúlt hetek góltalansága. Pedig minden olyan szépen indult tavasszal. Klubcsapatommal, az MTK-val mindjárt a nyitányon 3–0-ra nyertünk Sopronban az én két gólommal. Azóta viszont... Mentségemül egyedül azt tudom felhozni, hogy előbb a 19 évesek Európa-válogatottjában való szereplés – ami persze életre szóló, hatalmas élmény volt – miatt esett ki egy hét edzés, majd megsérültem. Most olyan időszakot élünk az MTK-val, hogy minden labda kifelé, és nem befelé pattan. Rá kellett jönnöm, az eredményességben a szerencsének is jókora a szerepe. Az pedig bármikor megfordulhat. Ezt csak azért említem, mert korai ám még temetni bennünket; hiába előzött a Debrecen, lehetünk még mi is bajnokok.

Végezetül azt kérdeztem tőle, ha mondjuk 15 év múlva szögre akasztja a csukáját, mi töltené el elégedettséggel?
– Olyan sikereket szeretnék elérni, úgy akarok futballozni, hogy az megmaradjon az emberekben. Ennél többet ugyan mit kívánhatnék?

Magyarország - Románia 0-0
U19-es barátságos labdarúgó-mérkőzés. Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 900 néző. Vezette: Vicián (Salamon, Hudák).
Magyarország: Somodi – Nagy J., Pintér Á., Sipos T., Vadnai – Dudás Á., Bölcsföldi, Szakály, Kottán – Németh K., Lencse. Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.
Románia: Rus – Iakob, Cordos, Teusan, Paun – Cojocnean, Marcu, Bicfalvi, Ochirosi – Florea, Rusescu. Edző: Cheran Florin.
Csere: Nagy J. helyett Vass N. a 40., Szakály h. Gulyás az 52., Kottán h. Mészáros a 64., Lencse h. Simon A. a 72., ill. Cojocnean h. Horia, Ochirosi h. Ionescu és Rus h. Luca a szünetben, Rusescu h. Dobrescu a 77., Florea h. Crisan a 81. percben.
Sárga lap: Németh K. a 66., Dudás Á a 83., ill. Bicfalvi az 58., Paun a 66., Florea a 71. percben.
Kiállítva: Bicfalvi a 76. percben.

Várhidi Péter: – El kellett telnie húsz percnek, hogy a játékosok felfogják, ami a magyar bajnokságban elég, az nemzetközi szinten kevés. Küzdelmes találkozó volt, amelyen nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A külföldön játszókkal kiegészülve jobbak leszünk, de a most látottakkal sem vagyok elégedetlen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Athén és Peking nélkül is teljes a Sike(r)-történet

Pekingben nem folytatódhat a futócéllövő Sike József sikertörténete. A korábban három olimpiát is… Tovább olvasom