Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Labdarúgó megyei II. osztály: követendő lesz a deszki példa?

Labdarúgás - Elsősorban a tavaly júniusban történtek miatt nem ment el a Deszk a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában Apátfalvára.
Ahhoz, hogy valamiféle képet kapjunk, miért nem ment el a Deszk a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában Apátfalvára, érdemes felidézni az éppen egy esztendővel ezelőtti, 2008. június 1-jén történteket. Az akkori „megyekettő" 25. fordulójában Deszken a 73. percben a vendégek játékosa, Köteles a lecserélését követően megütötte Gonda Józsefet, a Deszk szakmai igazgatóját, egyben főrendezőjét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyugalom helyreállításához rendőrök kellettek.

– Már régen szóba került, hogy elsősorban a tavalyi események miatt nem megyünk Apátfalvára, de nem hittem volna, hogy ebből valóság lesz – mondta Tóth Gábor, a Deszk játékos-edzője. – Egész héten győzködtem a játékosokat, rengeteget telefonáltam, hogy menjünk el, játsszunk, de összesen négyen vállalták. Az ifjúsági csapat pedig tele van előkészítősökkel, őket a szülők nem engedték el, mert féltek az apátfalvi körülményektől.

– A labdarúgóimnak rosszulesett, hogy nem jött el a Deszk – mondta Ká-
rolyi János, az Apátfalva edzője. – Azt gondoltuk, bár mondták, hogy így lesz, de azért csak eljönnek, és játszunk egy jót. Mindennek az igazi okát nem tudjuk, a balhé óta ugyanis voltunk már Deszken, a két fél megbeszélte a történteket, ez tehát nem nyomós érv. Kár azt hangoztatni, hogy félnek az ellenfelek. Kemények vagyunk, nem durvák, csak nem megyünk ki feltett kézzel a pályára. Amit terjesztenek, az pedig nem igaz: nem kell félni Apátfalván.

Sokféle pletyka terjed az apátfalvi mérkőzésekkel kapcsolatban. Ezek vagy igazak, vagy nem. Ami biztos, az ellenfelek éppen a pletykák alapján sokszor azzal a jelszóval utaznak el, hogy legyenek túl a mérkőzésen. Ha viszont csak egy kicsi jogos alapjuk is van erre, akkor a hétvégén történtek követendő példával szolgálhatnak. Csak egy kérdés vetődik fel: kell mindez az amúgy is ezer sebből vérző megyei labdarúgásnak?

Verekedés

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság zárófordulójában félbeszakadt az Öttömös–Pusztamérges találkozó. A hazai csapat 1–0-s vezetésénél (80. perc) a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégeknek – teljesen jogosan –, amit a helyi együttes egyik vezetője nehezen fogadott el, majd berohant a pályára. A játékvezetőt ezután inzultálta, majd nekiment az egyik vendégfutballistának is. A mérkőzést vezető Nagy Norbert ezután lefújta a találkozót.

Olvasóink írták

 • 17. salesz 2009. július 13. 08:36
  „Természetesen sportszerű volt az Apátfalva....mert annak kellett lennie. Kíváncsi lennék, ha minden mérkőzésüket ilyen figyelem kísérne, milyen eredményeket érnének el...”
 • 16. Zacc 2009. július 06. 12:26
  „Én is játszottam már ellenük.......No Comment.....”
 • 15. tobikamama 2009. június 27. 13:50
  „Azért gondolom tudja mindenki, hogy mért volt sport szerűnek mondható a mérközés igen nem volt 5-6 gól külömbség sőt ha kicsit figyelnek még szorosabb lehetett volna az eredmény. De az sem kizárt, hogy a szövetség és az ujságirók is jelen voltak igy csak nem akartak verekedést de a véleményemet nem takargatom ha tovább ben marad az ASK akkor több csapat már most lépéseket fontolgat aztán meglátjuk a szövetség mit szól hozzá miből lessz nekik pénzük egyébként is már sok csapat a legendával kacsingat az ASK lejátsza saját magával a mérközéseket sok sikert”
 • 14. Apollo 2009. június 19. 21:05
  „"salesz, B.Giovanni"

  Kedves siránkozók ! Ma játszották le ( péntek ) az elmaradt Apátfalva -Deszk meccset,ami 2-0-ra végződött és ennél sportszerűbb meccset már rég láttam.

  Úgy hogy erről,ennyit ! "Nagyobb volt a füstje mint a lángja....."”
 • 13. salesz 2009. június 18. 12:13
  „Kedves Apollo!

  Én nem a csapatok nevében alkotok véleményt, hanem a csapatok elmondása, ill. az én személyes sokéves tapasztalataim szerint. Továbbá valóban nem kall túldramatizálni a helyzetet...mindenki tudja, hogy mi az igazság. Tudja a labdarúgó szövetség, tudják a játékvezetők, tudják a vendégcsapatok és azt hiszem tudjátok ti is ASK játékosok ill. szimpatizánsok csak megpróbáljátok szépíteni, szebbé tenni a dolgokat! Nem hiszem, hogy minden csapat hazudik aki Apátfalvára látogat, és valótlan dolgokat állít az ottani körülményekről. Vagy mégis? A nagy számok törvénye azt hiszem itt is igaz lehet. Csak egy egyszerű érv: az ASK kb. 20 játékosa , néhány vezetője, és szurkolói legyen jó esetben 150-200 fő mind hibátlanok, velük szemben a II. osztály további 15 csapata (ha csak a felnőtt bajnokságot veszem figyelembe), 15x20 játékosa, vezetői és néhány szimpatizánsa aki el mer utazni Apátfalvára legyen csak 6-700fő, pedig mind valótlan dolgokat mondanak? Hát én nem hiszem! Kár ezt firtatni, kár ezt túlbeszélni, sajnos Apátfalva a megyei futball nem kívánatos helyszíne a legtöbb csapat számára! Azt hiszem nem véletlenül...”
 • 12. B.Giovanni 2009. június 18. 12:10
  „"Apollo"
  Ott van a probléma, hogy sok csapat nagyon fiatal játékosokból áll és őket még könnyebb megfélemlíteni és megrúgdosni. Semmi írigység nincs bennünk Apátfalva ellen, csak éppen megsérülni nem szeretünk!!!!Ott pedig nagy a valószínűsége a sérülésnek.... Ott a saját példám is: Kivetődtem a labdára, az apátfalvi támadó futott a labdáért. kb 2-3 méterre volt amikor megfogtam a labdát. Azonban ő nem akart kikerülni, átugrani, pedig olyan távolgágból símán meg lehet ezt tenni. Símán gondolkodás nélkül belém rúgott....Hétfőn meg irány a klinika, mert a kézfejem bedagadt és iszonyatosan fájt...Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban, én megmondtam a vezetőségnek, hogy az új szezonban nem megyek el Apátfalvára, bajnoki mérkőzésre.
  Nem mondom, hogy erről csak a játokosok tehetnek, mert nem....ha egy kicsivel következetesebbek a játékvezetők, már a meccs elején megfogják a durvaságot sárga- ill. piros lapokkal ....”
 • 11. syd88 2009. június 18. 08:20
  „Kedves Arsenal 02!
  Én pont arról beszélek, hogy kinn voltam az ASK meccsén (mivel folyamatosan kijárok) és a Baksi szurkolók voltak olyanok amilyenek! Szóval én nem ellenük hanem velük vagyok! De bármelyik meccsükön is voltam mindig anyáztak a más csapatok szurkolói! szóval ennyi csak h te is értsd!!”
 • 10. Apollo 2009. június 18. 01:10
  „Azért is nevetséges a Deszk magyarázkodása, mert ha a bajnoki címük függött volna ettől a meccstől, akkor tuti eljöttek volna.
  De, mivel most gyengék mint a harmat, így könnyebb volt ezt a szánalmas magyarázatot kitalálni.

  "Gratula" !”
 • 9. Apollo 2009. június 18. 00:55
  „"salesz"

  Nem kell itt túl dramatizálni a helyzetet. Amiket idefirkálsz az egyszerűen alaptalan és nevetséges.

  Ki vagy te, hogy minden vendég csapat nevében nyilatkozol ???

  Egyszerűen jó az ASK és ennyi.
  Félt a Deszk eljönni, de nem verekedés miatt, hanem egy esetleges 5-6 gólos vereség miatt.”
 • 8. salesz 2009. június 18. 00:17
  „Balhé nem is nagyon lesz, hisz minden vendégcsapat csak "túlélni" akar, minél hamarabb eltűnni Apátfalváról, és elkerülni minden provokálást ami feléjük irányul....Tudjátok tartja a közmondás: nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja... Azt hiszem ez önmagáért beszél! Erről ennyit!”
 • 7. arsenal02 2009. június 17. 15:43
  „syd88 Te nagyon értelmes miről beszélsz lehet vannak ilyen nézők, de nem csak az ASK szurkolói közt!! Pl.: Székkutasiak is ilyenek meg még Fábiánsebestyén(ebben nem vagyok biztos) és stb.... Ennyi erővel szurkolókat se kéne meccsre be engedni!!Hülyeségeket beszélsz....!:) És most már a szurkolók a durvák? Nem a játékosok? Úristen!!! Amúgy péntek 17:00 Apátfalva - Deszk le lesz játszva!!! Ki jöhetsz, és meggyőződhetsz rajta, hogy nem lesz semmilyen balhé!! ÉS IDÉN MÉG NEM BALHÉZTAK AZ ASK-SOK!!!!!!”
 • 6. syd88 2009. június 17. 12:36
  „Nem csak a játékosokat kellene moderálni 1-1 meccs alkalmával, hanem a nézőket is. Gondolom, hogy a ezt mem kell részletezni. A legutóbbi meccsen is szidtak, dobáltak.... na ilyenkor mivan??? Nem a játékosoktól kell félni, hanem a nézőktől.
  Jövőre is lesz meccs és akkor majd más csapat is tud bizonytani, hisz a milyeinket is felrúgják, szidják, és köpködik... akkor csak az ASK-játékosai olyanok?? pfff...
  Nézzetek szét a saját játékosaitok közt is....
  Egy néző!”
 • 5. arsenal02 2009. június 16. 16:59
  „B.Giovanni!! Téged bántottak? NEM!! Akkor nem értem mit kel itt írogatnod! Kérdem én ebben az idényben balhézott az ASK? NEM!! Nem kel itt félni...! Azért, hogy az ASK kapta a legkevesebb lapot, talán azért lehetséges mert lehet nem is követtek el olyan hibákat amiért az járna!! Amúgy azért is irkáltok ilyeneket mert IRIGYEK vagytok!! Nem baj! Jövőre is megye 2!!”
 • 4. B.Giovanni 2009. június 16. 13:11
  „Nagyon igaza van az elöttem hozzászólónak. A félelemnek köszönhető, hogy a megyei II. osztály legsportszerűbb csapat az Apátfalva lett.....ez kész vicc. Aki a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen volt ott játszani, annak tényleg meglepetés ez az eredmény!!!! A legkevesebb sárga és piros lapot kapta a megyében. Más csapatoknak úgy osztogatták a lapokat , mind óvodásoknak a cukorkát.....Nekik meg egy kis ejnye-bejnye figyelmeztetés. Azonban a CSLSZ is hibás ebben, hiszen rutintalan, fiatal játékvezetőket küldött Apátfalvára és ott aztán senkinek sincs mersze lapokkal megfogni a durvaságokat. Saját tapasztalat az, amit leírok: Győzött Apátfalva, mi vártuk a hívást a kórházból, hogy hová is kell menni a játékosunkért. Egyszer csak egy fej bukkant elő az ajtóban és egy kérdés, hogy van-e még itt valaki rajtunk kívül. Mondtuk senki...erre gyorsan ki a kocsihoz, aztán tűz el.....ez győztes meccsnél kb. 1 órával a meccs után. Én személy szerint többet nem vagyok hajlandó elutazni Apátfalvára és ezzel nem vagyok egyedüli a csapatban.”
 • 3. salesz 2009. június 16. 12:20
  „Sajnos igazak a történetek, amiket az apátfalvi körülményekről látni, érezni és hallani! Nagyon is igazak! Sőt úgy érzem, hogy előttem szóló igen visszafogottan alkotott véleményt! Ha egy csapat keményen játszik, azzal nem hiszem, hogy, azt érik el, hogy egy csapat esetleg nem utazik el hozzájuk (deszki példa...ott is csak keményen játszottak, és még sorolhatnám). Ez mese! Döbbenet, hogy mit megengednek maguknak, hogy viselkedésükkel megfélemlítenek, terrorizálnak minden oda látogató csapatot, játékost, játékvezetőt! Sajnos a játékvezetőt is! Nem lázításként írom még csak véletlenül sem, de ha több csapat is a deszki példához hasonlóan járna el, akkor talán a labdarúgó szövetség is lépne...talán. Talán változ(hat)na ez az állapot. Talán nem sok hazai mérkőzésük lenne. De legyen! Alattomosak, szándékosan durvák, és fenyegetőznek. Kinek van erre szüksége? Egy hobbiból, a sport szeretetéből adódóan futballozó játékosnak nem hiszem! Senkinek nincs! Nem ezért szeretünk focizni, hogy azzal kelljen egy mérkőzésen törődnünk, hogy másnap tudunk menni épen és egészségben dolgozni, vagy esetleg testi és lelki sérülést szenvedünk, amit alattomosan, szándékosan követnek el ellenünk! A játékvezetők félnek, nem mernek semmit lefújni ellenük, amit minden más körülmények között megtennének. Nem őket bántom ezzel, hanem a körülményeket szeretném felvázolni. Nyomás alatt fújnak ők is....igen erős nyomás alatt, amit egy maroknyi oda látogató vendégcsapat, a játékvezető és két asszisztense nem tud megváltoztatni, hanem csak gyorsan "megúszni" az összecsapást.
  Ha nem így tennének sűrűn le(het)ne botrány Apátfalván.
  A jövöben sokkal határozottabb és keményebb fellépésre lenne szükség velük szemben, mert ez a helyzet csak egyre súlyosbodik és egyre mélyebbre süllyed!

  Üdv, egy játékos”
 • 2. RegElek 2009. június 16. 11:51
  „Ifistaként votl szerencsém ott játszani, és utána végignézni a felnőtt meccset. Igaz ez pár éve volt, de azért igencsak megmaradnak az emberben ezek. Azon a meccsen nem egy "érdekes" játékvezetői döntés született, úgymond saját védelme értelmében, amit valahol megértek. Csak néhány példa: az egyik játékosunkat a sporitól kb 3 méterre megfejelte az egyik helyi játékos úgy, hogy felrepedt a szeme alatt az arca, de a játékvezető továbbot intett. Aztán egy közvetett szabadrúgás 1-1es állásnál, 8-10 méterre a helyi kaputól, ahol a bíró kérte, hagyjuk ki a helyzetet, mert ha belőjük őt itt megverik. A meccs vége 1-1, a helyi publikum azonban ezzel sem votl megelégedve, az öltöző felé vonuló játékvezetőknek robogóval ment neki az egyik helyi drukker.
  És ez csak 1 meccs volt...”
 • 1. B.Giovanni 2009. június 16. 06:38
  „Sajnos kemények és durvák.......a bírók nem merik őket fegyelmezni egy-egy keményebb-durvább belépő után... a játékvezetők is túl akarnak lenni a meccsen....a mi meccsünkön kijött a mentő, elvitte a játékosunkat, 15 perccel később ismét hívni kellett volna, de az apátfalviak nem hívták, mert milyen lenne az, hogy 2 szer is mentő jön a pályára....Én nem szoktam félteni magam, de amikor fekszem a földön egy védés után és a felettem álló játékos veréssel fenyeget, akkor meg kell gondolni, hogy elmegyek-e újra apátfalvára.... Nem jó kedvvel játszik az ember ilyen csapat ellen, nálunk a fiatalokat rendesen faragták, de nem igazán akartak a lapok előkerűlni. Mert mi lenne egy kiállítás után apátfalván?? a játékvezető nem lenne biztonságban...Sajnos voltak , vannak és lesznek ilyen esetek a megyei labdarúgásban, egészen addig amíg a CSLSZ vezetősége és bírói testülete ilyen gyenge!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapósak a Makó FC labdarúgói

Labdarúgás - A kiváló szereplés, a klub történetének legjobb helyezése, az NB II-es bronzérem… Tovább olvasom