Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Labdát a kézbe!

Szeged - Utánpótlás-sorozatunkban ezúttal a Szegedi Vízipóló Suli legfiatalabbjait, a 2002– 2003-as születésű csapatot mutatjuk be. Az együttes edzője a LEN-kupa- és magyarkupa- győztes Varga Péter, akinek minden A-Híd-győzelem után gratulálnak a kicsik.
– Ők a legfiatalabb csoport, akik már labdákkal is találkoznak az edzéseken, a náluk kisebbeknek csak úszás szerepel a programban – mondta Varga Péter, az A-Híd Szeged VE pólócsapatának LEN-kupa- és magyarkupa- győztes játékosa, a Szegedi Vízipóló Suli 2002–2003-as születésű csapatának edzője. A legutóbbi fordulóban a 400. OB I-es meccsén medencébe ugró játékos edzőként tavaly január óta foglalkozik a csapattal.

– Az előkészítős csoportomban 38-an vannak, az edzéseken pedig rendszerint 25 fő az átlaglétszám. Heti öt foglalkozásunk van, mindenki annyira jön el, amennyire ideje engedi. Hétfőn több mint két órát töltünk a vízben, keddtől szombatig pedig körülbelül 75 percesek a tréningek. Nagyon tetszik az edzősködés, a fiatalok fogékonyak minden tanácsra, és remek érzés, hogy én taníthatom meg őket az alapokra – mondta a vízilabdás.

Varga Péter és az SZVPS előkészítősei. Fotó: Schmidt Andrea
Varga Péter és az SZVPS előkészítősei. Fotó: Schmidt Andrea

Persze az edzések nagy része náluk is úszásból áll, ám rendszeresen előkerül a labda is: vízről felvétel, úszás labdával, lábtempózás, illetve játék szerepel a programban.

– A kicsik kedvence a Viktória nevű játék, ahol egy szabály van: hogy nincs szabály. Ez persze kicsit túlzás, hiszen harapni, csípni, rúgni nem lehet, viszont akinél a labda van, az lenyomható a víz alá, majd amikor elengedi a játékszert, nem lehet tovább hozzáérni. Itt is két csapat van, és szintén gólra játszunk. Ezzel a gyakorlattal a gyerekek hozzászoknak a test-test elleni küzdelemhez, amely a sportágban elengedhetetlen, és rákényszerülnek az összjátékra, hiszen amikor négyen úsznak valaki felé, annak ajánlatos passzolni, mintsem hogy lenyomják – árulta el az edző.

A korosztály a jövő évtől kezdve már tornarendszerű bajnokságokban szerepel, az idősebbekkel jelenleg Lehmann István edző foglalkozik. Azonban a 2001-esek közé már most is adott játékosokat Varga Péter korosztálya.

– Először Lakatos Soma és Antal Csongor került fel az idősebbek közé, majd tegnaptól Kaszás Péter, Mikházi Zsombor, Körffy Kornél és Berkó Ákos edz Lehmann Pistivel. Minél többen kikerülnek a korosztályból, az edzőnek természetesen annál nagyobb öröm – mondta Varga Péter, akinek tanítványai rendszeresen ott vannak az A-Híd Szeged meccsein, és minden győzelem után gratulálnak neki a következő edzésen.

A csapatba könnyen be lehet kerülni: várják minden 2003-ban vagy utána született úszni tudó fiatal jelentkezését a varga.peter@szvps.hu és az oravecz.gabor@szvps.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatalokra épít a négy közé vágyó Universitas

Lakó Gábor lát előrelépési lehetőséget, de a négy közé kerülés érdekében nem változtat az eddigi klubmodellen. Tovább olvasom