Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lajtos Szandra második helye

Nagy sikerrel bonyolították le – a rendezés és az eredmények terén is – a szegedi műjégpályán az 5. Tisza VSI-kupa rövidpályás gyorskorcsolyaversenyt, mely egyben vidékbajnokság és Hungarian Open néven nemzetközi viadal is volt.
Lajtos Szandra (43) ezüstérmet szerzett. Fotó: Segesvári Csaba
A Szegedi Korcsolyázó Egyesület nem csupán rendezőként, résztvevőként is sikeresen vizsgázott az 5. Tisza VSI-kupa rövidpályás gyorskorcsolyaversenyen, mely egyben vidékbajnokság és nemzetközi viadal is volt. A nemzetköziséget a cseh, a bosnyák, a szerb és a horvát sportolók jelentették – nem sok babér, vagyis érem termett számukra –, míg az osztrákok bár jelezték részvételüket, betegség miatt távolmaradtak a Tisza-parti viadaltól. A mezőnyt a magyar felnőtt válogatottak „sűrítették" a szegedi műjégpályán, a hazaiak kiválóságán, Lajtos Szandrán kívül, Heidum Bernadett és Darázs Péter indult egyéniben – utóbbiak meg is nyerték az összetett versenyt –, míg Huszár Erika „csak" a váltóba szállt be.

A hazaiak két arany, öt ezüst és két bronzérmet szereztek a rangos, színvonalas megmérettetésen. Külön ki kell emelni Németh Lóránd (junior F korcsoport) és Rácz Sándor (junior E korcsoport) első helyezését, s Lajtos Szandra ezüstjét.

– Várakozáson felül teljesítettek versenyzőink – értékelt Szabó Krisztián, az SZKE vezetőedzője –, nem csak utolértük, meg is előztük pesti riválisainkat. Ezt azért említem, mert ők nyáron is jégen készülhetnek, míg ugyanez rólunk nem mondható el. Az eredmények rendkívül biztatóak a két hét múlva sorra kerülő utánpótlás országos bajnokság előtt, és mivel a mezőny közel hasonló, lesz, eredményességben sem számítok nagyobb eltérésre. Tíz-tizenkét érmet – köztük az F és E korcsoportos fiúknál aranyat – várok tanítványaimtól. Szandráék pedig a hét végén a budapesti Világkupán szerepelnek, bizonyíthatnak.

A szakember azt is elárulta, nagy terveket dédelgetnek: szeretnének két-három éven belül felnőtt Világkupát, vagy junior világbajnokságot rendezni. A körülmények, a lehetőségek adottak, bár öltözőket még kellene építeni, hozzátoldani a jelenlegi komplexumhoz.


A szegediek eredményei

Az 5. Tisza VSI-kupán az Szegedi Korcsolyázó Egyesület sportolói által elért eredmények (a távok összesítése alapján), junior F korcsoport, lányok: 4. Boruzs Lilla, 5. Pintér Sára, fiúk: 1. Németh Lóránd, 2. Rácz Zoltán; junior E kcs., fiúk: 1. Rácz Sándor, 2. Hegedűs Ákos; junior D kcs., fiúk: 3. Kovács Dániel; junior C kcs., lányok: 3. Szalóky Daniella, 4. Gonda Lujza, fiúk: 4. Jáger Dávid; junior B kcs., lányok: 2. Kalapács Anett, fiúk: 2. Dobai Péter, 6. Oláh Bence, 8. Jáger Bence; felnőttek: 2. Lajtos Szandra.
Váltók, C, D, E, F fiúk: 2. SZKE (Kovács, Rácz S., Hegedűs), felnőtt, A, B fiúk: 3. SZKE-Debrecen (Dobai, Oláh, Jáger B., Piros – az utóbbi a debreceni), felnőtt nők: 1. Magyar válogatott (Huszár Erika, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csányi Dániel, a röpis tehetség

A szegedi röplabdasport „termeli" a tehetségeket. Akik járnak a Starcopy-Szeged NB I-es… Tovább olvasom