Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lajtos Szandra nem utazhat a torinói téli olimpiára

A hét végén rendezték meg – nagy sikerrel – a szegedi műjégpályán a 4. Tisza VSI-kupa nemzetközi rövid pályás gyorskorcsolyaversenyt. A házigazda Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői tizennégy érmet szereztek.
Fotó: Karnok Csaba
Ismét nagy sikerrel rendezte meg, a sportigazgatósággal karöltve, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület a 4. Tisza VSI-kupa nemzetközi rövid pályás gyorskorcsolyaversenyt, melynek a megyeszékhely műjégpályája adott otthont. Az eseményen a magyarokon kívül szerb, horvát, cseh, lett és angol sportolók álltak rajthoz, összesen hetvenöten rótták a köröket hét korcsoportban küzdve egymással. A viadal rangját emelte, hogy a megmérettetésen részt vett a teljes magyar válogatott, köztük a téli olimpiára készülő négyfős keret. Szomorú hír, hogy ebből – ez már végleges – kimaradt a szegedi kiválóság, Lajtos Szandra. Torinóba a következők utaznak: Darázs Péter, Knoch Viktor, Huszár Erika és Darázs Rózsa. Sajnos, valljuk be őszintén – és ezzel Szandra is tisztában volt – erre volt nagyobb esély.

Hazaiak eredményei

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzőinek az eredményei, junior F fiúk: 1. Hegedűs Ákos, 2. Csala Viktor, 3. Németh Loránd; junior E fiúk: 3. Kovács Dániel, 4. Rácz Sándor, 7. Dóda Dávid; junior E lányok: 3. Bartucz Mónika; junior D lányok: 2. Kónya Zsófia, 4. Csala Nikolett; junior C lányok: 3. Szalóky Daniella; junior C fiúk: 1. Fehér Zoltán, 2. Dobay Péter, 3. Oláh Bence; junior B lányok: 3. Kalapács Anett; felnőttek: 7. Tutrai Tamás. Edző: Szabó Krisztián.
A Korcsolyázó Diáksport Egyesület versenyzőinek az eredményei, junior F lányok: 2. Bagi Orsolya; junior F fiúk: 4. Farkas Tamás, 6. Hegyesi Péter, 7. Herbacsek Bence; junior E lányok: 1. Svitelj Szonja, 2. Kiss Diána; junior E fiúk: 6. Simándi Marcell; junior C lányok: 8. Fekete Szeréna. Edző: Lavner Endre.

A rövid ötkarikás „kunkor" után térjünk vissza a szegedi versenyhez. A leglátványosabb küzdelmek a felnőtt férfiak mezőnyében alakultak ki, melyben végül lett siker született. A házigazda klub tizennégy sportolója egyéniben tizenegy érmet (két arany, három ezüst és hat bronz) szerzett, míg a másik Tisza-parti egylet, a Korcsolyázó Diáksport Egyesület képviselői három medállal (egy arany, két ezüst) lettek gazdagabbak.

Váltóviadalokat is rendeztek, ebben az SZKE junior C triója (Fehér, Dobay, Oláh) nem talált legyőzőre, míg ugyanebben a korcsoportban a klub második számú csapata (Hegedűs, Rácz, Kovács) bronzérmet szerzett. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Szegedi Korcsolyázó Egyesület lányváltója (Szalóky, Kónya, Csala) is.

Visszatérve Lajtos Szandrához – akit érthetően megviseltek a történtek, a számára kedvezőtlen, már említett ötkarikás döntés –, lassan kezd kilábalni a betegségéből, mától újra jégre lép, edz és készül a hétvégi felnőtt Európa-bajnokságra. A kontinenstornán a váltó tagjaként számítanak rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okosodnak a szentesi pólósok

A Legrand-Szentes férfi vízilabdacsapata sem sokat pihent az ünnepek alatt. Berki András tanítványai… Tovább olvasom