Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Laluska Balázs szétlőtte a rangadón a Barcelonát

Laluska Balázs, a Pick Szeged volt és leendő kézilabdása kirobbanó formában játszik a norvégiai Európa-bajnokság óta. Nem véletlen, hogy jelenlegi spanyol klubja, a Leon már rég megbánta, hogy elengedte. A balkezes játékos azonban már nagyon várja, hogy visszakerüljön Szegedre.
– Azt hiszem, minden szegedi kézilabdabarát nevében tolmácsolhatom gratulációmat. Igazán tiszteletet érdemlő a Barcelonának nyolc gólt lőni. De ebbe a kategóriába tartozik a BL 5. fordulójában a Medvegyi hálójába juttatott öt találata is. Minek köszönhető ez a nagy formajavulás?
– Nagyon köszönöm, hogy figyelemmel kísérik a játékomat, de a kérdésére nehéz válaszolni. Igyekszem, és ennek gólokban megmutatkozó jele is van. A combizmomban keletkezett mikroszakadást nem érzem már, s ez úgy tűnik, felszabadította a játékomat. Őszintén bevallva, jó periódusban vagyok. Kijön a lépés, nagyon figyelek a mérkőzéseken.

– Az a hír járja, a Leon nagyon megbánta, hogy ilyen simán elengedte. Marasztalják?
– Ez már csak elvi síkon merülhet fel. Már hónapokkal ezelőtt elköteleztem magam a volt csapatomhoz. Egyébként is: a tárgyalás joga a menedzseremé, Szörnyi Attiláé. Nagyon jól érezzük magunkat Leonban, de nagyon megörültem, amikor a Pick hazahívott. Boldogan mondom, alig több mint két hónap múlva Szegeden leszünk. Már az ottani életre készülünk. A kisfiamat így sokkal többet láthatják a nagyszülők, s a rokonság. Bence kétéves, s imádja a labdát. Többen megjegyezték már, sokszor jobban bánik vele, mint én. De félretéve a tréfát, szeretném, ha ősztől bebizonyítanám, hogy nem ugyanaz a Laluska Balázs igazol vissza, mint amelyik három évvel ezelőtt elment.

Laluska bomba formában. Fotó: DM/DV

– Végül szeretnék választ kapni arra, hogy figyelemmel kíséri-e a Pick Szeged játékát, s van-e egy mákszemnyi esélye szombaton Barcelonában?
– Az interneten naprakész vagyok a leendő csapatom eredményeit illetően. Pick-mérkőzést már régen láttam, de a hírek rendre eljutnak hozzám. Ami a kérdés második felét illeti: a sportban nincs előre lefutott mérkőzés. Ha egy bátor, s győzni akaró Pick Szeged lesz a pályán, akkor minden lehetséges. Meg kell próbálni, s akkor bejöhet a nagy meglepetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán 17 órakor: Szentes–Domino-Honvéd

Három hazai mérkőzés vár a Hungerit-MetalCom Szentes női OB I-es vízilabdacsapatára. A Kurca-parti… Tovább olvasom