Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Laluska Balázs visszajön Szegedre

Laluska Balázs, a Pick Szeged saját nevelésű játékosa, aki jelenleg a spanyol bajnokság egyik markáns csapatát, a Leont erősíti, kétéves szerződést kötött volt klubjával. Bár ezt az érintettek nem erősítették meg, de nem is tagadták.
Hogy mikor kapták fel a szegedi drukkerek azt a hírt, hogy egy magyar válogatott jobbátlövőt igazol a Pick a következő bajnokságra? Ezt igazán nem lehet kibogozni, de tény, hogy néhány héttel később már többen is tudni vélték, hogy ez a játékos nem lehet más, mint a klub volt saját nevelésű játékosa, a Leon magyar idegenlégiósa, Laluska Balázs. Attól kezdve aztán Lala rendszeres témája lett a kézilabdacsapat szurkolói fórumának. A december 15-én megtartott chatelésen pedig Pistrui László, a klub többségi tulajdonosa megígérte a drukkereknek, hogy december 20-án fontos bejelentést tesznek. Ezt azonban rábízta Lele Ambrus ügyvezető elnökre.

Laluska Balázs és családja jövő nyártól visszaköltözik Szegedre. Fotó: Segesvári Csaba

– Mint eddig is hangoztattuk, ezután is tartjuk magunkat ahhoz, hogy minden posztot szisztematikusan megerősítünk, valamennyire két egyforma tudású és képességű kézilabdást állítunk. Igaz, hogy eddig három balkezessel oldottuk meg a jobb átlövő szerepkörét, de csak Milorad Krivokapics volt az igazi. Bendó Csabát és Luka Zvizejt csak szükségmegoldásként alkalmazhattuk. Természetesen magasra tettük a mércét. Több név is volt a tarsolyunkban. Hónapok óta tárgyaltunk Laluska Balázs menedzserével, Szörnyi Attilával, és úgy tűnik, megegyeztünk. Azért is ragaszkodtunk volt játékosunk visszatéréséhez, mert úgy látjuk, jót tett neki a hároméves kintlét. Európa egyik legerősebb bajnokságában fejlődött, edződött. Éppen ezért örömmel jelenthetem be, hogy július elsejétől kétéves szerződés köti hozzánk a válogatott átlövőjét.

Telefonon felhívtuk Laluska Balázst is. A játékos örömmel válaszolt teljesen semleges kérdéseinkre. Elmondta, hogy a felesége és a gyerek már itthon van Szegeden, de neki a hét végén az Asobal-kupán kell Valladolidban részt vennie. Ezen a házigazdákon kívül a Ciudad Real, a Pamplona és a Leon játszik. Őket a Pamplonával sorsolták össze, s vasárnap a két győztes dönti el a trófea sorsát. Így csak hétfőn tud hazautazni, de itthon sem lehet sokáig, hiszen 27-én már a válogatottnál kell lennie. A Pickhez való igazolásának hírére pedig így reagált:

– Egyelőre nem tudok semmit sem mondani. Szeretném tartani magam a megállapodáshoz. Különben is az ügyeimet a menedzserem, Szörnyi Attila intézi.

A menedzsertől is megpróbáltunk konkrétumokat megtudni, azonban Szörnyi Attila teljesen kitért ez elől: „Ha aktuális lesz az ügy, akkor jelentkezni fogok. Mindenről pontosan tájékoztatom a szegedi kézilabda barátait".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ünnep a bajnokkal

Megalakulásának tizenötödik évfordulóját rangos vendéggel, az NB I címvédőjével, a Pick Szegeddel… Tovább olvasom