Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Legalább 1 pont megvan: Szeged Beton-Vasas 7-7

Az első negyed után még biztosra mondhattuk a szegedi győzelmet, de a végén döntetlent ért el a Vasas ellen az OB I. 1-4.helyéért zajló rájátszásának 1. fordulójában.
Szeged Beton VE - TEVA Vasas-UNIQA 7-7 (4-0, 0-5, 2-2, 1-0)

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 1-4. helyért, 1. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Marjay, Juhász.

SZEGED: Baksa - Juhász, Kiss Cs. 2, Kayes, Molnár 1, Younger 2, Török 2. Csere: Somogyi, Varga, Komlósi, Busila. Edző: Kásás Zoltán.

VASAS: Nagy V. -  Boskovics 3, Powers 1, Katonás, Kovács R., Decker 1, Kiss G. Csere: Vörös 1, Vámos, Hőna, Steinmetz B. 1, Takács, Fülöp. Edző: Földi László.

Emberelőny: 10/1 ill. 10/3.

Kipontozódott: Juhász (21. perc-cserével végleg), Katonás (30. perc).

Ötméteres: - ill. 1/1.

Kásás Zoltán: 4-0 után rengeteg olyan hibát elkövettünk, amit nem lett volna szabad. Felengedtük magunkra a Vasast, a végén küzdenünk kellett azért, hogy pontot mentsünk.

4. negyed (1-0)

8. perc:
Steinmetz Barna 40 másodpercnél lő a kapu mögötti hálóba, jöhet a Szeged! Molnár labdája is elkerüli a kaput, még fel tudja hozni a labdát a Vasas, de labdát szerzünk. Kásás Zoltán időkérése után Török félpályáról. A vége 7-7, legalább 1 pont megvan.

7. perc: Baksa a gólvonalról üti ki a labdát, ez nagyon meleg volt! Nagy Viktor tesz hasonlóképp Younger labdájával.

6. perc: Visszakaptuk az előző fórt, Molnárnak köszünhetjük. Kásás Zoltán kér időt. Körbejár a labda, de Younger a kézrengetegbe vágja.

5. perc: Komlósit állítják ki, Kásás Zoltán dühöng. Időt kér a Vasas. Sokra nem mentek vele, a nagy figurában elvesztik a labdát. Nagy lehetőség, de Török labdája bőven fölé. Kontra a Vasasnál, újra próbálkozhatunk.

Nehéz szegedi pontmentés a Vasas ellen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: A közönség is kezd feléledni, reméljük a játékosok is. Török veszélyes lövése nem csusszan be, de marad itt a labda. Komlósi adja be centerbe, de Molnárt szerelik.

3. perc: Megint egy gólnélküli szegedi támadás, de legalább a védekezés jó, a Vasas se talál be.

2. perc: Baksa nagy védése a legjobbkor, fórban üti ki a labdát. Kontra a Vasasnál, de Kiss Csaba átadásáról Varga marad le.  Baksa viszont újabb védést mutat be, megint mi jöhetünk.

1. perc: Töröknek nincs ellenfele, miénk a labda. A negyed első gólját is jó lenne nekünk megszereznünk. Meg is van a fór, bár Kiss Csaba első próbálkozása még kipattan, Youngeré már elakad a hálóban. 7-7.

3. negyed (2-2)

8. perc:
Somogyi se talál be előnyben, a fölső kapufáról a gólvonalra pattan a labda. Gyorsan véget ér a fővárosi támadás, még van idő egy szegedire. De még mennyire, Kiss Csaba egy gólra hozza fel a Szegedet. 6-7.

7. perc: Képtelenek vagyunk fórból betalálni, Molnár lövése akad el a vendég védelemben. Most a Vasas se szerencsésebb gólgyártásban, de kétgólos előnynél nem is nagyon igyekeznek.

6. perc: Hetedik előnyéből se talál be a Beton, ez hihetetlen! Török úgy, mint az előbb, szélről vágja a blokkba a labdát.

Nehéz szegedi pontmentés a Vasas ellen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Komlósi védekezik jól, Baksa hozza játékba a labdát. Kayes küzd a labdáért két emberrel, de nem szól a síp. Miért? Juhászt pontozzák ki a bírók, és még ötméterest is kapnak a piros-kékek. Boskovics belövi. 5-7.

4. perc: Nincs újabb angyalföldi gól, de szegedi sincs, Steinmetz Barna szereli Molnárt.

3. perc: Kayes próbálkozik távolról, a blokkról megy ki. Folytatódhat a hazai támadás, de Török lövése kközépről Nagy Viktornál landol.

2. perc: Előnyben a Beton, de Török Nagy Viktorba vágja a labdát. Marad nálunk a labda, de még két újabb próbálkozásból se találunk be.

1. perc: Török hozza el a labdát, reméljük, jót tett a szünet a fiúknak. Nagyon kell a gól! Kiss Csaba közel 8 méterről veszi be Nagy Viktor kapuját, megvan az egyenlítés. 5-5. Kivédekezzük az emberhátrányt, de Decker gólját így se ússzuk meg. De kár érte. 5-6. 

Nehéz szegedi pontmentés a Vasas ellen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Veres Ivánt köszöntötte Lippai Pál, Szeged díszpolgára 80. születésnapja alkalmából. Sapkában vonult fel az az NB II-es csapat, akinek egykoron edzője volt. Ez úton is gratulálunk!

2. negyed (0-5)

8. perc:
Kayestől veszik el a bírók a labdát, indulnak a vendégek. Még egy előnyt kap a Vasas, de nincs gól, szerencse. Marad a 4-5.

7. perc: Képtelen betalálni a Szeged, most Younger lövi telibe Nagy Viktort. Kis javítás, jó védekezés után labdát szerez az ausztrál.

6. perc: Hova lett az első félidőben szereplő csapat? Mert ez nem az! Steinmetz Barna távolról, vezet a Vasas. 4-5.

5. perc:
Powers egyenlít előnyben. Jó lenne most már kijönni ebből a hullámvölgyből. Negyedik fórunk is kimarad, ez több mint hihetetlen.

4. perc: Somogyit szerelik, megindul a Vasas. Katonás adja el a labdát, ezt megúsztuk. Kellene már egy gól, fiúk! Nem, nem, Török adja el a labdát félpályánál, és második kiállítását is begyűjti.

Nehéz szegedi pontmentés a Vasas ellen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. perc: Török adja át keresztbe a labdát, de nem tudjuk, kinek. Előnyben a vendégek, Boskovics él is a lehetőséggel. 3 perc se kellett, hogy egy gólra feljöjjenek a kéksapkások. 4-3.

2. perc: A második fórból sincs szegedi gól, Molnár lövése a blokkról megy a kapufára. A Vasas fór is kimarad, de a gól nem marad el, Vörös talál be. 4-2.

1. perc: Juhász Zsolt könnyedén hozza el a labdát, folytatódhat a szegedi gólparádé. Erre még várni kell, Molnár lövése gyenge. Fórban a Vasas, az első próbálkozás kimarad, de Boskovics másodjára nem hibázik. Megvan a Vasas első gólja. 4-1. 

1. negyed (4-0)

8. perc:
Micsoda gól!!! Török sistergős bobája a kapufáról pattan Nagy Viktor mögé. A kapuba. 4-0. A Vasas végigjátssza a támadóidőt, de így sincs gól. Még feljön a Beton, de nincs idő rendes támadásra, marad a 4-0.

7. perc: Kontra az angyalföldieknél, indulhatunk. De még hogy?! Younger is felavatja a Nagy Viktort! 3/3 akciógól, nem semmi kezdés. 3-0. Kitolja a Szeged  Vasast, nem tudnak még kapura lőni se.

6. perc: Nagy Viktor most résen volt, Molnár lövését most kiüti. Kiss Csaba szerel a túloldalon, megint mi jöhetünk.

5. perc: Younger kap hatalmas labdát középen, de nincs idő körbenézni! Le is szerelik a vendég védők. A Vasas továbbra is tehetetlen a szegedi védelemmel szemben.

4. perc: Török lövi szét a hálót távolról, Nagy Viktornak ideje nem volt reagálni. 2-0.

Nehéz szegedi pontmentés a Vasas ellen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. perc: Boskovics bombáját üti ki Baksa, marad a vendégeknél a labda.
Hosszan, eléggé ötlettelenül támad a Vasas, meg is lett az eredménye, mi jöhetünk.

2. perc: Kimarad a Vasas-előny, a újbóli próbálkozásból Decker se talál be: a húzást Baksa és a kapufa üti ki. Mi is kihagyjuk a fórt, de marad itt a labda. Sokra nem mentünk vele, jöhet a Vasas.

1. perc: Török nagy harcban szerzi meg a labdát Katonástól, mi kezdhetjük a mérkőzést. Sokat nem kell várni az első gólra, bő 20 másodperc után Molnár talál be. 1-0.

17.50: A megszokottnál jóval többen látogattak ki az újszegedi sportuszodába. A kellemes idő úgy látszik jó hatással van a szegediekre. A pólósoknak kell is a drukkolás. Sorakoznak a bemutatáshoz a csapatok, rövidesen kezdődik a mérkőzés.

Korábban

Régóta várt rangadó készülődik ma este az újszegedi sportuszodában. A Szeged Beton csapata azt a Vasast fogadja, amely idén még nem tudott győzni a Tisza-partiak ellen: a szegedi mérkőzésen döntetlen született, a visszavágón Törökék győztek a Komjádiban.

A szegediek újvidéken készültek a mérkőzésre, amely a játékosok szerint nagyon jól sikerült. Ma este 18 órától a szabad ég alatt mi is megláthatjuk!

Olvasóink írták

  • 2. Larsson 2011. április 17. 20:22
    „Kár érte... :(”
  • 1. Larsson 2011. április 17. 18:19
    „Így tovább, végig koncentrálni! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit-MetalCom: előny az Újvárosnál

A női vízilabda OB I bajnoki döntőjének harmadik mérkőzését 10–7-re elveszítette… Tovább olvasom