Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Legutóbbi eredményével olimpiai 11. lett volna

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK szupernehézsúlyú súlyemelője egy csapattalálkozón könnyedén ért el 380 kg-os eredményt, amivel a pekingi olimpián a 11. helyen végzett volna.
Óriási csalódás érte a nyár elején Nagy Pétert, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelőjét, hiszen hiába javított az edzőtáborban megtartott kiválasztó versenyen tizenhat kilóval többet addigi legjobbján, mégis a szerényebb fejlődést mutató nyíregyházi Baranyai János képviselte Magyarországot. Oláh Imre edző tanítványát ez olyan rosszul érintette, hogy szinte padlóra került. A szegedi klub vezetői és mestere azonban gyorsan lelket tudott belé önteni, s a tehetséges, mindössze 22 esztendős sportoló ismét felvette a régi ritmust, s készül az újabb versenyekre.

– Két hét múlva Szombathelyen rendezik meg az országos bajnokságot. Ott is szeretném bebizonyítani, rosszul döntöttek, amikor nem engem jelöltek olimpiai résztvevőnek. Most egy kis alapozást végeztet velem az edzőm, Oláh Imre. Közben csinálom az erős ember versenyzést is, amely úgy érzem, hétvégeken nagyon jó kiegészítő.

Nagy Péter nagy szorgalommal készül a jövő heti országos bajnokságra. Fotó: Segesvári Csaba
Nagy Péter nagy szorgalommal készül a jövő heti országos bajnokságra.
Fotó: Segesvári Csaba

A közelmúltban Pécsett nemzetközi súlyemelő csapattalálkozót rendeztek. A Szegedi Lelkesedés SK is elindult, végül a harmadik helyen végzett a Nagy Péter, Magda Attila, Túri János trió, de Nagy Péter könnyedén 380 kg-ot teljesített, ami a pekingi olimpián a 11. helyet jelentette volna...

– Péter nagyon jó formában van – árulta el a tréner. – Visszatért az életkedve is. Szerencsére csak nagyon kicsit esett vissza, ezért a 25-i ob-n tőle 385-390 kg-ot várok. Szerintem nagy esélye lehet a Sinclair-pont alapján kiírt 75 ezer forintos pénzdíj elnyerésére is.

Kiderült, hogy novemberre is marad még nagy versenye Nagy Péternek, hiszen jó eséllyel pályázik a görögországi Kimitiben megrendezésre kerülő főiskolás világjátékokon való indulásra. Igaz, súlycsoportjában három hazai rivális nyújtotta be részvételi szándékát, a magyar csapatba kerülésre azonban legnagyobb esélye a szegedi súlyemelőnek van.

– Amellett, hogy Péter folytatja jogi tanulmányait, egyben a város vezetése is bebizonyította, támogatja a munkáját. Ugyanis nemrég kaptuk az értesítést, hogy tanítványom helyet kapott az újszegedi sportolói garzonban. Ez is döntő lehet további fejlődésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged–Százhalombatta 36-18

A vasárnapi Löwen elleni vesztes Bajnokok Ligája mérkőzés után két nappal máris bajnoki mérkőzést játszott a Pick Szeged. Vladan Matics csapata lemosta a pályáról a Százhalombatta együttesét. HANGANYAGGAL Tovább olvasom