Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Lele Ambrus lemondott, Pistrui meglepődött, Kővári szerint káosz van

Lele Ambrus, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának ügyvezetője írásban beadta lemondását az elnökségnek. A külföldön tartózkodó Pistrui László többségi tulajdonost váratlanul érte a hír, míg Kővári Árpád egykori elnök szerint káosz van a csapatnál.
A klub egykori gólerős játékosa már tavaly nyáron is hasonlóan cselekedett, azonban akkor az elnökségi tagok maradásra bírták.

- Régóta érlelődött bennem az a gondolat - mondta Lele Ambrus -, hogy nem csinálom tovább, nem folytatom az ügyvezetői munkát. A Ghionea-ügy után, amit nem sikerült teljes mértékben megoldanom, döntöttem el, hogy beadom a lemondásom. Mi volt a gond a román válogatott szélsővel? Nem mindenki volt elégedett a jelenlegi megoldással, de mást nem szeretnék mondani erről az ügyről. Egyelőre várom az elnökségi tagok válaszát, a munkát addig folytatom, amíg nem döntik el a vezetők, hogy ki lesz az utódom. Számomra most az a legfontosabb, hogy a csapat körül nyugalom legyen - fogalmazott.

s6i
Lele lemondott.

Lele Ambrus természetesen nem azonnal távozik posztjáról, hivatalos felmondási ideje 60 nap. A jövő héten elutazik a csapattal Görögországba, ahol a Pick a PAOK Szaloniki ellen játszik sorsdöntő BL-mérkőzést.

Honlapunk utolérte a külföldön tartózkodó Pistrui Lászlót, a Sante Kézilabda Kft. többségi tulajdonosát. 
- Váratlanul ért a hír, mivel külföldön vagyok, így érdemben nem tudok nyilatkozni. Mivel a csapat a jövő héten Görögországban játszik Bajnokok Ligája mérkőzést, ezért az elnökség tagjaival február 15-én tárgyalunk, és beszéljük meg Lele Ambrus lemondását - fogalmazott.

Szeri István, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának elnökségi tagja:
- A munkám miatt napok óta nem tartózkodom Szegeden, így nem olvastam a levelet, hanem az elnökségi tagok értesítettek Lele Ambrus lemondásáról. Tavaly nyáron már hasonló módon egyszer felajánlotta lemondását, amit végül a vezetés nem fogadott el. Egy ilyen lemondás nem egyik pillanatról a másikra történik. Mivel az ügyvezetőnek kötelezettségei vannak, így a Sante Kézilabda Kft. tagságát, illetve az elnökséget is össze kell hívni, és csak ezután születhet döntés, hogy az ügyvezető távozhat-e - mondta Szeri.

jyfgnj
Pistrui László meglepődött Lele döntésén.

Ahogy ígértük, Kővári Árpád egykori Pick Szeged-elnök is elmondta véleményét honlapunknak:
- Közel egy éve már azt nyilatkoztam, hogy nincs minden rendben a klubnál, mondhatnám azt is, hogy káosz van. Sok mindenben nem értettem egyet, éppen ezért távoztam a csapattól. A Tisza Volán SC, amelynek továbbra is az elnöke vagyok, 49 százalékban tulajdonos a Sante Kézilabda Kft.-ben, éppen ezért teljsen nem szakadtam el a csapattól. Megkaptam Lele Ambrus levelét, beszéltem is vele többször. Arra kértem, hogy 60 napig még lássa el a feladatát, mi pedig az elnökségi tagokkal közösen hétfőtől keressük az utódját. Elképzelhető, hogy egyelőre egy olyan embert találunk, aki csak a bajnoksg végéig vállalja a munkát, de nekünk az a célunk, hogy hosszú távú vezető váltsa Lele Ambrust - mondta az esetről Kővári Árpád.

Katzirz Dávid, a Pick Szeged válogatott játékosa:
- A delmagyar.hu-ról értesültem a hírről, ami alaposan meglepett. Egyelőre velünk, játékosokkal még nem közölte személyesen döntését Lele Ambrus - mondta.

Vadkerti Attila, a Pick Szeged jelenlegi keretének legeredményesebb játékosa:
- Már terjedt a hír közöttünk is, játékostársaim szóltak, hogy Lele Ambrus felajánlotta lemondását. Úgy gondolom, hogy nekünk elsősorban a játékkal kell foglalkozni, a vezetők megtalálják a megoldást az utódlásra - jelentette ki.

A Pick Szeged társadalmi elnökét, Ujhelyi István is kerestük telefonon, azonban hivatalos ügyben külföldön tartózkodik, ezért nem tudtunk vele beszélni.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. Fri 2010. február 08. 14:25
  „Micsoda témába illő hozzászólások, van itt minden, mint a vegyesboltban, politika, szitkozódás, a a csapat sárbatiprása, vízilabda, uszoda, de , hogy a még két éve imádott csapattal mi lesz, mi lehet a gond ? Kik kivel nem egyeznek, mert csak kiütötte a biztosítákok a Ghionea-ügy ! Elmegy szponzor, kiutálják a tulajdonosokat, nem kell akkor már jövőre izgulnunk a helyezésért, hisz csapat sem lesz ! Így akarjátok ??? Úgy veszem ki ezekből , hogy itt senkinek semmi nem jó ! Tudjátok ha van sapka, ha nincs ütünk!
  Én azért szeretném, ha rendbehoznák és lenne egy bajnok csapatunk !”
 • 72. kreatív 2010. február 07. 09:35
  „Csónakos: "A jelenleg kormányra készülő Fidesz épp most helyezte kilátásba, hogy az olimpiai sportágaknak kiemelt, megemelt támogatást ad! Egy biztos, a focira nem adnék állami pénzt addig míg nem teljesítenek! Kivétel az utánpótlás képzés!"

  Kreatív: "Pedzegeted már Csónakos???!!!! Miért a labdarúgásnak ne,,, legtöbben fociznak az országban... de ebben igazad van egy fillért se, nekik sem. Miért:- mert tudod, hogy a holdudvar viszi el a pénzt!!!_ Ez így van másutt is, pl. a kézilabdánál! Azért fontos a magyar olimpiai mozgalom, mert sokan nagyon jól megélnek belőle!!!! ( Schmidt Pál elvtárs-úr, Baráth Etele elvtárs ). Nem "cirkusszal" kell kényeztetni a leírhatatlan egészségügyi helyzetben lévő magyar társadalmat, hanem "kenyérrel"! Nem arra kell buzdítani őket, hogy szurkoljanak a TV képernyője előtt és a Maty-éren, hanem arra, hogyténylegesen mozogjanak! Nem nézni kell agyondédelgetett kedvenceinket, hanem helyette úszni, kajak-kenuzni, vívni, vízipólózni, agyaggalambot lövöldözni! Az élsportot pedig hagyjuk meg azoknak, akik ebből akarnak megélni, akik ebből akarnak meggazdagodni! NE KEVERJÜK a kettőt!
  Normális berendezkedésű országban nem járnak fanatikus pókhasú, dohányzó, fogatlan, agyvérzés szélén lévő emberek túlfizetett, szintén pocakos és kiöregedett megélhetési sportolók ( ld. PICK-ICS) pénzgyarapító, sportimitációs rendezvényeire, helyette ők maguk kézilabdáznak, mozognak, futnak, egészségükért, életükért! Az iskolai és szabadidő sportnak olyan hagyományai vannak, amiről mi még álmodni se merünk! ( BENELUX országok, skandinávia !!!!) A különbség jól kirajzolódik az átlagéletkorok összehasonlításánál !!!”
 • 71. Buksi 2010. február 07. 08:32
  „Na végre egy sportemberhez méltóan belátva és fekválalva, hogy ez az Ö agykapacitásának túl sok volt!! Én Ambrust elismerem mint egy nagy játékost, de mint vezető egy 0 ( nagy nulla).
  Érkezik a változások ideje!
  Hajrááá..... Pick !!!!!”
 • 70. kukuruntyu 2010. február 06. 07:27
  „ebbölélek és nem a hobbim és hogy bosszantsalak jol élek belöle!ne nekem mondjátok hogy nem a cikkhez tartozik csak kreativ felbosszantott!neki miért nem irjátok hogy kussoljon be?ő kezdte el irni hogy igy az uszoda meg ugy a polosok!

  63.bajnoki szezonban ennyit kb. de mellette van még kondi edzés lábtempo taktika technika gyakorlás!igen képzeld olyan jol megy hogy csináltattam magamnak a padlásra egy medencét!kurva jol élek!irigyeltek mi?”
 • 69. ivando 2010. február 06. 07:16
  „Megdöbbentő, hogy milyen felfogású emberek vannak. Maradjunk annyiban, hogy a sportuszodában igen is bármikor lehet úszni. És nincs még 1 éve sem, hogy a szue és a gomba bezárt, hiszen átalakítják. Előtte ezeken a helyek reggelente és este bőven kapacitásuk alatt dolgoztak, ugye akkor nem akartatok úszni menni, csak amikor éppen átépítik????? Különben meg az Anna fürdőben is símán le lehet úszni néhány száz métert...., ha akarnál....., de nam akarsz! Csak osztod az észt!!

  Egyébként ez a cíkk meg a kézilabdáról szól...”
 • 68. kreatív 2010. február 05. 23:33
  „LEHET SPORTUSZODA, HA VAN MELLETTE 3 VÁROSI USZODA!!! .. DE ADDIG!!!!”
 • 67. kreatív 2010. február 05. 23:28
  „S mi történik, ha az uszoda teljes hosszában szeretnék úszni, és nem a kis medencében, és ha fogalmam sincs ki az a Zoli bácsi?!
  Más.... Arányos uszodabérleti díjat fizet-e a vízilabda csapat szponzora-lévén profi csapat-, illetve a magánosított úszóegylet a lekötött, igénybe vett idővel?! Vajon a városi sporthivatal mérlegeli-e ennek a jelentőségét, vagy itt is szembe kell nézni a kiterjedt sportélvonal lobbival, a mindenből közpénzt-fakasztó holdudvarral?!!!!
  Kedves Kukuruntyu! Milyen feltétel mellett úszkálsz mindennap??!!! ...avagy fizetsz-e hobbidért, vagy a vízipólósok kedvezményeit veszed igénybe???!!!”
 • 66. dömdödöm 2010. február 05. 23:18
  „túlértékelt, túlfizetett semmirekellők bandája...”
 • 65. Yossarian 2010. február 05. 22:59
  „kukuruntyu, ki a bánatot érdekel, hogy te vizilabdázol, meghogy 3000 métert úszol. ez a cikk a Pick Szeged kézilabda csapatáról szól ill, történetesen Lele Ambrus lemondásáról.
  klönben meg a vizilabdát medencében játszák, nem a magasban.”
 • 64. greg 2010. február 05. 22:46
  „3000m az negyed óra kocogás. Bár a megye egybe az már kilencven perc. Értem már, azt hiszem.”
 • 63. .suhym. 2010. február 05. 22:35
  „"naponta uszok 3000métert mert több mint 20éve vizilabdázok"

  Csak...mármint 3000 métert?
  Azt hittem, a pólósok ennél sokkal többet úsznak.”
 • 62. .suhym. 2010. február 05. 22:32
  „62. hozzászólás kukuruntyu 2010.02.05. 22:17

  "..naponta uszok 3000métert mert több mint 20éve vizilabdázok magas szinten!!.."

  Felköltözött a medence a padlásra?”
 • 61. kukuruntyu 2010. február 05. 22:17
  „naponta uszok 3000métert mert több mint 20éve vizilabdázok magas szinten!!de egy ilyen nyavalygos minden baja levő népet még nem .....!ha az egészségemről meg az életemről lenne szó akkor megoldanám hogy usszak!én szeretnék rendes fedett uszodát meg sok mindent!de mivel nincs ezzel kell beérnem!nektek is ennyivel kell beérni sajnos!”
 • 60. kukuruntyu 2010. február 05. 22:14
  „miért szerinted a vizilabda nem munka?hol edzenek a Tiszában?ha ugy mész lesz hogy edzenek a vizilabdások akkor odabattyogsz Zoli bácsihoz és megkéred hogy szertnél uszni a kapu mögött egy kicsit és haggy mehess be!sok minden van közpénzböl még se mehetsz be mindenhova!a parlament is közpénzböl van fenntartva még se mehetsz csak ugy be!nemsoká elkészül a másik STRAND ami a fürdözőké lesz!egyébként meg menjél 12-és 17 óra között és tudsz uszni!vagy a kismedencében este 7 után tudsz uszni!de ha itt este 9kor tudsz irogatni akkor ennyi erövel le tudtál volna menni uszni!én se rohangálok be a sportcsarnokba focizni vagy kosarazni!pedig az is közpénzböl van!vagy ha olyan nagy bajod van ir az orvosod egy beutalod mórahalomra!”
 • 59. andreasz 2010. február 05. 22:06
  „Aki ismeri a gazdasági társaságok működését az tudja,hogy a tulajdonos diktál és az ügyvezető végrehajt. Nem ismerem Lele Ambrust,de lehet elege lett az állandó kompromisszumokból, és abból hogy a balhét mindig Ő vitte el. A tulajdonosok meg a háttérben jól elvannak. Mindenesetre nagy baj lehet, hogy aki a szegedi kézilabdáért él-hal az már nincs ott,pl. Kővári, Budai, stb. Legutobb Avar... és mintha Mezei sem foglalkozna a kedvenc sportágával. Ez nem véletlen. Biztos vannak okos emberek akik megmondják a tutit, csak sajnos a kézilabdához nem értenek és ezzel eltávolítják a szakembereket. Hol van már az az idő mikor Budai nevelte az ifjúsági válogatottba a játékosokat és a Pick meghatározói is lettek.”
 • 58. .suhym. 2010. február 05. 21:54
  „54. hozzászólás kukuruntyu 2010.02.05. 19:56

  No, ússzál le 3 ezer métert a kapuk mögött.) Nagy élmény..tapasztalatból tudom.))))))))))))
  Kismedence....? na ne röhögtess már...abban úszni egy felnőtt embernek (több)ezer métereket?”
 • 57. TUTI 2010. február 05. 21:46
  „Nagy abaj az TUTI!
  De tartsunk ki!
  HAJRA MAGYAROK! HAJRA PICK SZEGED!”
 • 56. ataqam 2010. február 05. 21:30
  „a szue-t is lerombolta a bottka-klan.”
 • 55. kreatív 2010. február 05. 21:27
  „54-hez! Igazad lenne, ha uszodáINK lennének!!! ...de csak uszodánk van!! Egy, egyetlen egy!!! Ez az uszoda közpénzből épült, az én pénzemből is! Nem ingyen, drága belépővel szeretném életkilátásaimat, munkám mellett NEM HAJNALBAN és ÉJJEL valamelyest javítani!!!
  S , hogy van.... VIZILABDÁSOK MUNKAHELYE???, ÚSZOK MEGÉLHETÉSI FORRÁSA az USZODA !!!!! Ugye nem gondolod komolyan!!!!????
  Ez a város uszodája, az enyém is, amelyet mások, az élsport holdudvara kisajátít! FELHÁBORÍTÓ !!!! SZÉGYENTELJES!!!!
  ESÉLYEGYENLŐSÉGET!”
 • 54. tabularasa 2010. február 05. 21:16
  „sved... hogy neked milyen igazad van!

  figyelő...egyetértek, a baj nem kicsi...”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézi mk: a Vásárhely lemaradt, Győrben a finálé

A Magyar Kézilabda-szövetségben február 5-én megtartott licitáláson eldőlt, hogy a legjobb négy közé… Tovább olvasom