Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lendvay: Még fáj az ujjam

Lendvay Péternek, a Pick Szeged irányítójának sorsa a mai válogatott edzésen dől el. Amennyiben ujjvédővel játszani tud, úgy ő is részt vesz a 26-án Svájcban kezdődő Európa-bajnokságon.
Fotó: Miskolczi Róbert
Lendvay Péter, a Pick Szeged válogatott irányítója nem mondhatja magát, legalábbis a sérülések terén, szerencsésnek. A bajnoki ezüstérmes szegedi klubhoz a nyáron a PLER-től igazolt kézilabdás ugyanis több mérkőzést volt kénytelen már eddig is kihagyni.

Peches játékos

Novemberben derékfájdalmai miatt nem állt Kovács Péter edző rendelkezésére. Előtte a bordájára kapott ütés okozta fájdalom miatt nem lépett pályára, s hagyott ki Bajnokok Ligája, valamint bajnoki mérkőzéseket.

A hatvannyolcszoros válogatottsággal dicsekedő játékos december óta a válogatottal készült a csütörtökön kezdődő svájci Európa-bajnokságra. Aztán részt vett a horvát–szlovén közös rendezésű négycsapatos tornán a magyar válogatott tagjaként. Az olimpiai és világbajnok horvát válogatottnak lőtt egy gólt. A torna második napján a szlovénok ellen szintén egy találatig jutott, azonban a mérkőzés hajrájában védekezés közben beleakadt az ellenfél mezébe a hüvelykujja. Már a Németország ellen győztes csapatban már nem is szerepelt.

– Először azt hittem, hogy csak egy apró húzódást szenvedtem. Ezért nem is tulajdonítottam neki különösebben nagy figyelmet. Azt hittem, ha kihagyom a válogatott németországi két mérkőzését, akkor a pihenéssel végképpen rendbe jövök – mondta Lendvay Péter.

Szurkolói klub

A Délmagyarország, a Rádió 88, és a Coco Club a csütürtökön keződő svájci kézilabda Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott játéknapjain, a Híd u. 6. szám alatt, szurkolói klubot szervez. Az érdeklődők televízión keresztül és a Pick Szeged játékosainak társaságában szurkolhatják végig a magyar válogatott mérkőzéseit. Emellett aki a mérkőzés kezdetéig megérkezik a Coco Club-ba, az ajándékba kap egy korsó sört! Továbbá a mérkőzés előtt és után nyereményjátékban vehetnek részt a drukkerek. A magyarok csoportmeccsei: január 26. (20.15): Magyarország–Dánia, január 27. (18): Magyarország–Szerbia, január 29.(18) Magyarország–Izland.

Nem javult


Mivel nem utazott el Németországba, ezért az elmúlt csütörtökön bekapcsolódott a Pick Szeged edzéseibe.
– A délelőtti erősítő és futóedzéseken rendesen tudtam dolgozni, de a délutáni labdás foglalkozásokon már nem csináltam ugyanazt, mint a társaim. Természetesen mindennap kezelésre is jártam.
Lendvay Pétert tegnap és ma is megvizsgálja a válogatott orvosa, dr. Erdélyi Gábor.

Ma dönt

De a döntő szót mégis csak a mai edzésen mondja ki az átlövő, aki megpróbálja ujjvédővel a labdás foglalkozást végigcsinálni. Bevallása szerint a orvosi kezelések sokat javítottak az ujján, de bármennyire is szeretné, mégsem bízik abban, hogy vállalhatja az Európa-bajnokságon való részvételt.
– Határozatlan vagyok, mert sokszor fáj, s teljesen érzékeny az ujjam. Nagyon bízom abban, hogy a még ki nem próbált ujjvédővel vállalni tudom a svájci Európa-bajnoki részvételt – tájékoztatta lapunkat a szegedi válogatott kézilabdás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem élt az adódó lehetőséggel a Szeviép-Szeged

Szeviép-Szeged–BSE-ESMA 81–85
Zseljko Dokics: – Izgalmas meccset játszottunk,… Tovább olvasom