Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Lengyel Roland atléta remekelt!

Óriási szegedi sikert hozott az atléták serdülő fedett pályás országos bajnoksága, Lengyel Roland (SZVSE) 60 méteren aranyérmet szerzett.
Budapesten, az új téli sátorban rendezték meg a serdülő atléták fedett pályás országos bajnokságát, melyen részt vettek a Szegedi VSE sportolói is. A legnépesebb mezőny a korosztály sprintszámában, 60 méteren indult, a lányoknál öt, a fiúknál hat időelőfutamot kellett rendezni. Lengyel Roland, az SZVSE 15 éves tehetsége a hatodikban kapott helyet és 7.14 másodperces fantasztikus idővel győzött. A tájékoztató óra először 7.15-öt mutatott, majd ez a mellsík miatt módosult 7.14-re. A szakemberek hitetlenkedtek, senki sem akart hinni a szemének.

Megérdemelte

– Nagyon megérdemelte a srác ezt a bajnoki aranyat – mondta kicsit elérzékenyülve Menyhárt Zoltán edző –, 7.49 másodperc volt az ob-ig a legjobb ideje. Ezek azok a pillanatok, eredmények, amiért érdemes csinálni, amit soha sem fogok elfelejteni.

A döntőt másfél órával később bonyolították le, az első rajtot visszalőtték, és a második start sem sikerült. Harmadikra már nekilódult a mezőny és a pusztaszeri Lengyel Roland 7.19 másodperces idővel diadalmaskodott a csepeli Katona Norbert (7.41) és az arakos Kiss Norbert (7.51) előtt. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy az első fedett pályás bajnokságon, 2004-ben 7.41.-gyel, tavaly pedig 7.36-tal nyerték a számot.

Éremesélyesként indult Nagy Enikő (súlylökés) is, de új egyéni csúcsa, 11,51 m „csak" a 4. helyhez volt elegendő. Nyolcszáz méteren Fóris Katalin negyedik lett, míg ugyanezen a távon Lengyel Attila ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetéskor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerbek sem pezsgőztek az Eb-n

A Pick Szeged három szerb válogatottja, Andjelkovics, Krivokapics és Djurkovics, tegnaptól már… Tovább olvasom