Lovassy 5. a Kassa-Miskolc kerékpáros versenyen

Az egynapos kerékpáros viadalt a szlovák Michael Kolar nyerte meg.

A magyarok közül az ötödik helyen végzett Lovassy Krisztián szerepelt a legjobban a Kassa és Miskolc között rendezett szombati, egynapos kerékpáros viadalon, melyen a győzelmet a szlovák Michael Kolar szerezte meg.

A 142 kilométeres országúti mezőnyverseny egyike annak a három magyarországi megmérettetésnek, amely szerepel a nemzetközi szövetség naptárában, ez pedig azt jelenti, hogy az első nyolc hely ranglistapontokat ér.

Még szlovák területen öt kerekes maga mögött hagyta a mezőnyt, köztük volt a londoni olimpián is szerepelt Lovassy. A miskolci célegyenesben Michael Kolar, a moldovai Sergin Cioban és az ukrán Vitalij Popkov sprintelt, s közülük Kolar volt leggyorsabb. Lovassy ötödikként ért célba, tíz ranglistapontot gyűjtve. Szereplése azért is dicséretes, mert a héten vírusos gyomorbántalmakkal küzdött, s emiatt három kilót le is fogyott.

Az utolsó kilométerek izgalmait fokozta, hogy Miskolc határában a főmezőnyt egy vasúti átjárónál megállították, a célegyenesben pedig egy szerb versenyző rendőrmotorossal ütközött és nagyot bukott.

Végeredmény, Kassa – Miskolc országúti mezőnyverseny, 142 km:

1. Michael Kolar (szlovák) 2:34:16 óra
2. Sergin Cioban (moldovai) azonos idővel
3. Vitalij Popkov (ukrán) a.i.
… 5. Lovassy Krisztián (Utensilnord-Ora24) 2:08 perc hátrány