Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Luka Zvizejtől retteghetnek az ellenfelek

Vasárnaptól megkezdi, illetve folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-parti együttes mint egyetlen állva maradt magyar csapat Celjében játszik 17.15-től Európa legjobb tizenhat gárdája között.
Ebből az alkalomból kérdeztük meg Luka Zvizejt, aki a csoportbeli három ellenfél közül kettőben (Barcelona, Celje) szerepelt, s jelenleg a Pick Szeged egyik erőssége.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből állva maradt tizenhat együttes ezen a héten megkezdi újabb menetelését. Az EHF, szakítva a korábbi gyakorlattal, amikor egyenes kieséses formában játszottak már a nyolcaddöntőben a csapatok, most ismét csoportokat alkotott. A tizenhat együttest négy csoportba osztották. Mint ismeretes, a Pick Szeged a többször BL-győztes és spanyol bajnok Barcelona (a katalán klub egyébként előselejtező útján került a BL-be), a sokszoros szlovén aranyérmes és egyszeres BL-győztes Celje, valamint a dán első helyezett Gudme társaságában vetélkedik az elődöntőbe kerülésért.

A magyar bajnok nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a bajnoki rájátszásban éppen most vannak az éles mérkőzések. Szerencsére Vladan Matics együttese szerdán a Dunaferrt hazai pályán győzelemmel tudta le, a vasárnapi celjei mérkőzés után három nappal azonban már a trónfosztás miatt nagyon készülő Veszprém otthonában kell helytállniuk Puljezevicséknek.

Kíváncsiak voltunk Luka Zvizej véleményére, aki a három ellenfél közül kettőben is játszott már korábban. A sztárszélső így vélekedett:

A Zvizej-féle jelbeszéd: a Pick a győzelem...
Fotó: Schmidt Andrea

– A Pick Szegedben ötödik hónapja játszom. Ennyi idő elegendő volt, hogy megismerjem a társaimat, beépüljek a csapatba. Hiszen ahány edző van, annyi elképzelésnek kell megfelelni. De mindig figyelembe kell venni a társak szokásait, erényeit, jó vagy rossz beidegződéseit. Mivel szinte nincs kommunikációs problémám, hiszen a szerb mellett szinte mindenki beszél angolul, ezért a beilleszkedés sem volt hosszú és nehézkes. Jól érzem magam a Pick Szeged mezében, s azt tapasztalom, hogy ez a csapat bármelyik európai sztáregyüttesnek méltó ellenfele tud lenni.

...a Celje az örök szerelem...
Fotó: Schmidt Andrea

– A Pivovarna Lasko Celje az anyaegyesületem. A klub korosztályos csapatai után három évet a felnőtt gárdában játszottam. A csapat fő taktikája a kemény, harcos védekezésből szervezett gyors indítás. Ennek pedig a többezres, igen lelkes és hangos drukkolóhad adja a hátterét. A játékosok többsége évek óta együtt játszik, ismerik egymást, s ez mind a védekezésben, mind pedig a támadásban különleges erényt jelent. Ha mi eredményesek akarunk lenni, akkor nagyon oda kell figyelni a védekezésre, a támadásban pedig a minimálist lehet csak hibázni.

...a Barca a legnagyobb siker.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Barcelonában valósult meg minden kézilabdás vágya, így az enyém is, hogy Bajnokok Ligája-győztes és spanyol bajnok csapattag voltam. Egyébként a katalán klubban mindig nagy figyelmet fordítottak arra, hogy csakis nagyon jó, ismert játékosokat vásároltak össze. Ők nem engedik meg maguknak a kísérletezést. Természetesen ez a csapat is verhető. Mint ahogyan ezt a Pick Szeged is bebizonyította a két klub legutóbbi szegedi összecsapásán. Azt hiszem, ez sok játékosban nyomot hagyott.

Mivel a dán bajnok Gudméban Luka Zvizej nem játszott, ezért az információnkat adjuk közre. Császár Gábor, a Dunaferr volt, s a Viborg jelenlegi játékosa megerősítette, eleve meglepetés volt, hogy a közepes képességű, ugyanakkor nagyon hajtós játékosokból álló, de nagyon jó teljesítményre is képes Gudme lett a dán bajnok. Ami azt illeti, eléggé furán állnak a Pick elleni mérkőzésekhez, és a magyar bajnok megítélése is kissé sértő. Jövő vasárnapi szegedi mérkőzésükre a szállást egy utazási irodán keresztül intézték, s először a magyar drukkereknek sem akartak belépőt biztosítani. Nyilatkozataikban a csoport leggyengébb csapatának tartják a Szegedet. Császár Gábor szerint azonban kellően komolyan véve őket az otthonukban is verhetőek.

Szegedi drukkerek Celjében

A szegedi kézilabda-szurkolók körében óriási az érdeklődés a Lasko–Pick összecsapás iránt. Dobozi Iván szakosztályvezető elmondta, hogy a szlovén bajnok vezetése csak azt kérdezte, mennyi jegyre van igényük. Jelenleg 320 szegedi Pick-drukker lesz a celjei csarnokban. Három busz mellett kisbuszokkal és személykocsikkal utaznak a szurkolók a mérkőzésre. A március nyolcadiki visszavágóra előzetesen már kétszáz szlovén néző jelezte részvételét.

Olvasóink írták

  • 1. Andreas 2008. május 31. 21:22
    „Itt az utolsó meccseken nagyon kiváló eredményeket ért el, ráadásul szép gólokat dobott az ellenfél hálójába. Remélem, hogy jövőre is ilyen szép gólokat látunk tőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zserzserunova az Euroligás Rigából igazol Szegedre

A Szeviép-Szeged vezetői megtalálták Kajdacsi Judit utódját. Sikerült megállapodniuk az ukrán válogatott Olena Zserzserunovával. Tovább olvasom