Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ma 18 órakor: Pick Szeged–MKB Veszprém

Ma este hat órakor a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második összecsapására kerül sor az újszegedi sportcsarnokban. A Pick Szeged gárdája szeretne revánsot venni a szombaton Veszprémben elszenvedett vereségért (33–25).
Lépéselőnybe került az MKB Veszprém együttese az MTD férfi kézilabda bajnoki döntőben. A címvédő nyerte (33–25) a három győzelemig tartó párharc első felvonását. A Pick Szeged az első húsz percben volt méltó ellenfele a Veszprémnek, ebben a periódusban játszottak jól a Tisza-partiak. Ha ezt most hatvan percen keresztül meg tudják ismételni Kovács Péter fiai, akkor meglehet a hőn áhított siker, az egyenlítés.
Szerencsére a keretből mindenki egészséges, sőt az eltiltását letöltő Nenad Perunicsics is visszatér, így a legerősebb összeállításban léphet pályára a szegedi alakulat.

A közönségre nagy szükség van. A csapat csak akkor tud igazán magas hőfokon izzani, ha a drukkerek az egész meccs alatt űzik, hajtják a kedvenceket. A játékosok ígérik: mindent megtesznek az egyenlítésért, azért, hogy nyílt maradjon a küzdelem a bajnoki cím megszerzéséért.

Az MKB Veszprém együttese csak ma reggel kel útra, és indul el autóbusszal a meccs helyszínére. Zdravko Zovko csapatából is minden játékos egészséges, így a horvát szakember által irányított gárda is a legerősebb összeállításban szerepelhet.


Nikola Eklemovics még mindig a szegedi közönség kedvencének számít. Még akkor is igaz ez az állítás, ha a két évvel ezelőtti, a riválishoz történt igazolását nem vették jó néven a Tisza partján. A bajnoki döntő első összecsapásán is igyekezett nagyon, hogy győzelemre vigye csapatát volt klubja ellen. Tegnap készségesen nyilatkozott lapunknak:
– Kedden a második mérkőzés időpontjában, tehát 18 órától még edzettünk. Megbeszéltük a taktikát, kiértékeltük az első mérkőzést. Zdravko Zovko edző főleg a hibáinkra hívta fel a figyelmet, s azt sulykolta, hogy a szegedi mérkőzés teljesen más lesz. Nehogy abba a hibába essünk, hogy az ellenfelünk szombati teljesítményéből indulunk ki. Egyébként nagyon örülünk annak, hogy sikerrel kezdtük a bajnoki döntőt. Arra készülünk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, s ennek ellenére a győzelmet szeretnénk megszerezni. Az újabb bajnoki cím megszerzésére nincs külön pénz feldobva. Úgy gondolom, minden játékos szerződésében benne foglaltatik, a bajnoki cím megszerzése is feltétele a járandóságának. Hogy én kezdő leszek-e, az majd csak a bemelegítés előtt derül ki. De teljesen mindegy, az a fontos, hogy aki a pályán van, az a maximumot nyújtsa. 

Kovács Péter, a Pick Szeged edzője még tegnap is arról beszélt, hogy nem érti néhány játékosának hozzáállását, hiszen önmagában véve bajnoki döntőt játszani felemelő érzés.
– A Veszprém megmutatta, hogy csakis annak a csapatnak van esélye ellene győzni, amelyikben minden játékos egyformán húzza a szekeret. Szerdán mindenki megmutathatja, mennyire profi. Leosztályozódtunk, s ki kellene javítani a rossz jegyeket. Sokan megkérdezték tőlem, mi az oka annak, hogy csak húsz percig játszott jól a csapat? Az a válaszom, hogy mi ugyanúgy jártunk, mint velünk szemben a Dunaferr. Ha visszaemlékszik, akkor mindig partiban vannak velünk szemben egy darabig, s aztán mi fizikailag fölébük kerekedünk. Most ugyanez történt Veszprémben velünk. Erőben, magasságban, tömegben fölénybe került velünk szemben a bajnoki címvédő. A kétméteres védőfallal szemben szinte nem volt keresnivalója a Bakos, Andjelkovics, Lendvay belső hármasnak. Most, hogy megnéztem néhányszor az összecsapásról készült felvételt, megdöbbentett, hogy a belső védők milyen sok durva egyéni hibát követtek el. Ugyanakkor semmi különös nem volt a Veszprém játékában, amire nem készültünk fel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: le kell vonni a tanulságot

A három nyert mérkőzésig tartó férfi kézilabda NB I döntőjében az elmúlt szombati győzelmével… Tovább olvasom