Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ma dől el, Angyal marad-e a kapitány

Ma 14 órától rendkívüli elnökségi ülést tart a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége. A téma Angyal Zoltán kapitány lemondása.
Olyan nincs, hogy valami önműködő. Csak egy gép lehet ilyen. Az ember nem. Mert ha például a sportvilágot vesszük, akkor hiába nyer valaki olimpiát – lehet, akár egyszerre kettőt is –, ösztönözni kell a még több munkára. Mert az ellenfelek is ezt csinálják. Ha pedig valami rosszul működik, akkor meg azért kell beleavatkozni, hogy jobbá tegyük.

A magyar kajakos és kenus szövetségi kapitány, Angyal Zoltán személye a fentiekben leírtak alapján igen érdekes. Tizenegyedik éve ő irányítja a sportágat. Csapatokat állít össze, miközben versenyzőkkel, edzőkkel egyeztet, kompromisszumokat köt, és ezekért vállalja is a felelősséget. A dolgok többnyire csendben, a háttérben zajlottak. És az eredmények a legtöbb esetben őt igazolták. Ám az elmúlt időszakban olyan döntést hozott, amely indulatokat szült. Megpróbálta egyben tartani a Janics Natasa, Kovács Katalin olimpiai bajnok kettőst. Annak ellenére, hogy Janics elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, így pedig a sikerpáros Világkupa-védettsége odaveszett, hiszen a szakítás nyomán nem indultak együtt. A tréner asszony válaszul tiltakozott, a szakma elhagyásával, az edzősködés abbahagyásával fenyegetőzött. Angyal őrlődött, majd visszakozott, később lemondott – amely tegnaptól hivatalos. Mint ismert, Janics az első válogatón 500 m egyesben kikapott Kovácstól, így csak 200 m egyesben volt ott a Mol-világkupán.

A történet ma folytatódik. Rendkívüli elnökségi ülést tart a Magyar Kajak-kenu Szövetség. A téma Angyal lemondása. Elfogadják-e vagy sem? Ez a nagy kérdés. A szövetség elnöke, Baráth Etele első reakciója az volt, hogy nem engedi Angyalt lemondani. De vajon mi mozgatja az elnökség további tagjait? Ők is így gondolják? Esetleg egészen másképp és mással képzelik el a sportág jövőjét? A határozat arra is választ adhat, ki az erősebb jelenleg a sportágban: a sikeres szövetségi kapitány, vagy egy alig tízfős csoport rendkívül makacs edzője? Hozzáteszem: a sikerek további prognosztizálásához mindkettejükre szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányban a Szentesi VK

A 9–12. helyért zajló rájátszásban a Szentesi VK férfi pólócsapata kikapott az OSC otthonában. Tovább olvasom