Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Ma és holnap Dr. Simády Béla-emlékverseny a Maty-éren

Tegnap a válogatóversennyel megkezdődött a szegedi Maty-éren a háromnapos evezős hétvége. Ma a Dr. Simády Béla-emlékversennyel folytatódnak az események.
Az edző biciklivel a parton, a tanítvány(ok) hajóban a vízen – megszokott kép ez, amikor valamilyen eseménynek ad otthont a szegedi Maty-ér. Közben megy a stopper, amely részidőket mér – általában a kétszázötven méteres eredmények jelentenek kiváló támpontot –, majd tárol. Az olimpiai centrumban tegnap a legjobb hazai felnőtt, U23-as korosztályú és ifjúsági evezősök kezdték meg háromnapos versenyüket.

Mégpedig az első válogatóval. És bizony a Démász-Szegedi VE evezős edződuója, Dani Zsolt és Szierer János a versenyzők mellett rótta a kilométereket. Ha csak a döntőben szerepelt Tisza-partiakat nézzük, akkor már igen tetemes távolságot kerékpároztak le.

Hazai eredmények

A Démász-Szegedi VE versenyzőinek A döntős eredményei, felnőttek, egypár, férfiak: 3. Haller Ákos, 6. Kónya Gábor. Nők: 3. Kónya Aliz, 6. Bélai Ágnes. Kettesek: 3. Márton Gábor, Tari János. Ifjúságiak, férfi kettes: 2. Matyasovszki Dániel, Radics Bence, 4. Lele Máté, Szabó Tamás, 5. Blutman Kristóf, Kovács Péter. Nők, egypár: 1. Tancsik Judit.

– Nem tudom, hányadik futamot tekerem le a fiúk és lányok mellett – válaszolta a távolságot firtató kérdésre nevetve Dani. És most nem is ez a lényeg. Hanem a versenyzők teljesítménye. Jócskán találkozhattunk szegedivel a válogató fináléiban, de csak egyetlen győzelem született: ez pedig az ifiknél Tancsik Judité. Igen meggyőző volt a tehetség fölénye. Haller Ákos és Kónya Aliz egypárban harmadik lett, csakúgy, mint a felnőtt kettes (Márton Gábor, Tari János), míg az ifi ketteseknél a Matyasovszki Dániel és Radics Bence ezüstéremmel zárt.

A felnőtt szövetségi kapitányt, Melis Zoltán arról faggattuk, akadt-e számára meglepő eredmény.
– Ez a nap inkább a tájékozódásról szólt, mint a válogatásról, így kimondott meglepetés nem született. Kialakult egységek vannak, amelyekhez egyelőre nem nyúlunk hozzá. Ilyen a férfiaknál a Haller, Pető, a Varga, Hirling, a nőknél pedig a Kónya, Verőci hajó. Igaz, az utóbbi két hölgy között egypárban nagy volt a különbség, és közöttük ott van Szabó, de most nem változtatunk.

A már említett Dr. Simády Béla-viadal programja ma 9 órakor, vasárnap 8.30-kor kezdődik, a döntőket 13.55-től, illetve holnap 12.30-tól rendezik a Maty-éren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogató és nemzetközi emlékregatta a Maty-éren

Ismét a szegedi Maty-éri olimpiai centrumban vendégeskednek mától vasárnapig hazánk legjobb… Tovább olvasom