Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Ma kezdődik a Veszprém-Szeged bajnoki csúcsdöntő

Ma megkezdődik (16.15) a férfi kézilabda bajnoki döntő. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged csatája három győzelemig tart. Az első meccset a bajnoki címvédő otthonában vívják az együttesek.
Hohó, kérem! Erre várt már mindenki: veszprémi és szegedi. A bajnoki döntőre. A gigászok csatájára. A két ősi rivális újabb megmérettetésére. Az MKB Veszprém–Pick Szeged bajnoki döntőre. Kezdődik! Ma délután negyed ötkor (az m1 és a Rádió 88 élőben közvetíti az összecsapást) egymásnak feszül a két gárda. Nagy meccsre van kilátás.

Idén változik a menetrend. Három győzelmet kell szereznie annak a csapatnak, amelyik bajnok szeretne lenni. A Pick tíz éve ült a trónon. Most is hasonlóról álmodnak. Az alapszakaszban az újszegedi sportcsarnokban szenzációs játékkal rukkoltak elő Ilyésék. Nyertek a Veszprém ellen, 27–24-re. Idegenben is sokáig jól működött a Tisza-partiak támadása és védekezése, a második félidő gyenge kezdése azonban döntőnek bizonyult. Az MKB robogott, és végül 28–21-re nyert.

A DÖNTŐ MENETRENDJE

3 nyert mérkőzésig
Május 10., szerda, 18 óra (sport1): PICK SZEGED–VESZPRÉM
Május 14., vasárnap, 13.15 (m1): VESZPRÉM – PICK SZEGED
Május 17., szerda, 18 óra (sport1): PICK SZEGED–VESZPRÉM
Május 21., vasárnap, 14 óra (m1): VESZPRÉM– PICK SZEGED
Most sem lesz sétagalopp a meccs. A két együttes alaposan ismeri egymást. Új dologgal nem igazán tudják már meglepni egymást. Egy biztos: a Picknek csak akkor van esélye, ha minden játékosa a maximumot nyújtja, hatvan percen keresztül küzd a győzelemért.
Nagy harc lesz. Az utóbbi évek talán legizgalmasabb bajnoki fináléja. Az elmúlt időszak eredményei azt bizonyítják, hogy a hazai pálya nagy előny. Félelmetes mind a veszprémi, mind a szegedi csarnok. Igaz, veszítenivalója a Veszprémnek van, hiszen ők a bajnoki címvédők. Mától egy ország figyeli a gigászok csatáját: vajon sikerül-e Kovács Péter legényeinek a trónfosztás.

Veszprémben óriási az érdeklődés az örök rivális Pick Szeged elleni bajnoki döntő iránt. Bizonyára nem meglepő, de a belépők már elkeltek. Ez az a mérkőzés, állítja mindkét csapat tábora, amelyért még szorongani is érdemes a lelátón. Természetesen ott lesznek a szegedi drukkerek is, hiszen ma 10 órakor a Szeged étterem elől különbusz indul Veszprémbe.


Zdravko Zovko, a Veszprém edzője, mint elmondta, igyekezett úgy felkészíteni csapatát a Tisza-partiakból, hogy érvényesüljön a papírforma.
– Szerencsére nem csupán nekünk, hanem a Szegednek is szokatlan lesz az új rendszerű bajnoki rájátszás. A háromnaponkénti játék mindkét csapat játékosainak idegen, ezért különösen komoly odafigyelést kíván. Keményen dolgoztunk, támadási és védekezési variációkat gyakoroltunk. Azt sulykoltam a játékosoknak, hogy ne becsüljék le az ellenfelet, s felejtsék el, hogy április elején nyertünk. Gondoljanak inkább arra, hogy a Pick az első félidőben még vezetett. Kovács Pétert úgy ismerem, mint aki mindig kitalál valami meglepőt. De mi is felkészülünk annyira, hogy az ne jelentsen döntő momentumot. Itthon mindenképpen nyernünk kell, hiszen eltökélt szándékunk, hogy megszerezzük a tizenötödik bajnoki címünket is. Hogy ez végül is három vagy öt mérkőzés alapján sikerül, az mindegy. Ismerve ellenfelünk erejét, bátran kijelenthetem, hogy az előttünk álló mérkőzések a kézilabda ünnepei lesznek, amit a sportág szurkolótábora egészen biztosan élvezni is fog – mondta a Veszprém világhírű mestere.
A hazaiaknál változatlanul nem számítanak a hosszú ideje sérült Putics Barna játékára. De a csütörtökön kisebb sérülés miatt edzést kihagyó Myrhol egészen biztosan csatasorba áll. 

Bizonyára nem meglepő, hogy Kovács Péter edző tíz napja a bajnoki döntővel fekszik és kel.
– Nem hiszem, hogy bármelyikünk is meglepetést tud okozni a másiknak, hiszen már annyit találkoztunk egymással. Ebből kiindulva mi játsszuk a saját taktikánkat. Az első találkozó tapasztalatait figyelembe véve a visszavágón talán módosítunk az elképzelésünkön. Volt időnk a bajnoki döntőre való felkészülésre, de azt, hogy ez mire lesz elegendő Veszprémben, azt nemcsak én, hanem egyetlen edző sem tudja előre megmondani. Számtalan dolog befolyásolhatja az eredmény alakulását. Példának felsorolnék néhányat. Mennyire lesznek jó formában az átlövőink, a kapusaink milyen napot fognak ki, mennyire jönnek be az indítások, a cserék milyen teljesítményt nyújtanak, és így tovább. Egy a lényeg: ne abból kapjunk gólt, mert hibázunk. Az alapszakaszzárón sajnos tizenhat technikai hibát vétettünk, rengeteg labdát eladtunk. Huszonegy lőtt gól pedig kevés az üdvösséghez. Azért azt se feledjük el, hogy a Veszprém a 2005/2006-os bajnoki évben hazai pályán még nem kapott ki. Ha a memóriám nem csal, akkor az elmúlt évi Bajnokok Ligájában is mindössze a Ciudad Realnak sikerült ez. Egyet azonban megígérhetek a játékosok nevében is: tiszteljük az ellenfelünket, de nem félünk tőle. Az is biztos, hogy mindent elkövetünk a sikeres helytállásért. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy álom teljesülhet

Az év meglepetése volt a hazai tekeéletben Zapletán Zsombor, aki 21 éves létére olyan teljesítményt… Tovább olvasom