Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Ma rajtol Szolnokon a kajak-kenu országos bajnokság

Mától vasárnapig rendezik meg a szolnoki Holt-Tiszán a kajakos, kenus sík vízi országos bajnokságot, egyben a nem olimpiai számok válogatóját, amelyen az EDF Démász-Szegedi VE sportolói lesznek a legfoglalkoztatottabbak.
Vannak, akiknek nem fontos az országos bajnokság, másoknak viszont az. Éppen ezért aztán akad olyan, mint például a honvédos női különítmény (így például Kovács Katalin, Csipes Tamara, Kozák Danuta), amely el sem indul, míg mások több számban is neveztek. Az utóbbi kategóriát erősítik az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői.

Hiába harcolta ki például már a második válogatón a világbajnoki indulást C1 1000 méteren Vajda Attila, az olimpiai bajnok kenus négy számban is elindul az ob-n.

– A verseny a legjobb edzés. Lehetne tréninget is tartani, és bár az országos bajnokság csak presztízstéttel bír, de a sportolót akaratlanul elkapja a hév, megfogja az idővel, az ellenfelekkel való versenyzés lehetősége, a többiek hangulata. Így aztán olyan számokat próbáltam Attilának keresni, amelyekben sikerélmény érheti. A három egyesben, ötszázon, ezren és ötezren, illetve a négyessel ötszázon is esélyes, ez pedig öt héttel a világbajnokság előtt jól jöhet. Mindezt edzésből menet kell megoldania. Rendhagyó éve ez Vajdának, hiszen olyan talán még nem volt, hogy ilyen hosszú időn keresztül elkerülje sérülés és komoly betegség is. A Szolnokon eltöltött három hét most már egy kicsit terhes, ráadásul összegyűltek a csapatok, így reggel nyolckor már jelentős a tolongás a Holt-Tiszán. Hétfőn pihenőt kapnak a kenusaim, majd keddtől már a Maty-éren folytatjuk a munkát, remélhetőleg nem akadályozva az ott zajló beruházásokat – mondta Vécsi Viktor, a szegedi kenusok edzője.

A szakember kiemelte, tanítványai közül Horváth Gábornak és Fürdök Gábornak még fontos az ob, amely a nem olimpiai számok válogatója is.

Vécsi Viktor: A verseny a legjobb edzés.  Fotó: Karnok Csaba
Vécsi Viktor: A verseny a legjobb edzés.
Fotó: Karnok Csaba

És így vannak ezzel a szintén a vb-indulásban bízó szegedi férfi (Bozsik Gábor, Gyökös Lajos, Petrovics Máté, edző: Hüvös Viktor) és női (Csernák Edina, Csernák Petra, Kárász Anna, Horváth Alexandra, edző: Kovács László) kajakosok is. A csongrádi származású Horváth Alexandra különösen belehúz, hiszen hét számban, míg Bozsik, Csernák E., Csernák P. öt-öt, Gyökös, Petrovics négy-négy számban érdekelt. A szegedi klub fiataljai közül Császár Gergely (kajakos, hét szám), Ruszkai Krisztián (kajakos, hat szám), Varga Norbert (kajakos, hat szám), Pusztai Ferenc (kajakos, hat szám) lesz igen foglalkoztatott az előzetes jelentkezések alapján. A kajakos Sík Márton szintén már vb-induló K2 200 méteren, de azért ő is érdekelt két párosban, illetve egy kvartettben.

Így aztán nem meglepő, hogy az EDF Démász-Szegedi VE a legtöbb, összesen 103 nevezést adott le – az egész mezőnyben a legtöbbet. Hiába, az ob a klubérdekekről, azaz a pontversenyről is szól.

3D-s reklámfilmen Vajda Attila

A szegedi rendezésű, augusztusi MOL kajak-kenu világbajnokság kampánya csütörtökön újabb fordulóponthoz érkezett: sajtótájékoztató keretében vetítették le a Vajda Attila (EDF Démász-Szegedi VE) olimpiai bajnok kenus főszereplésével, valódi 3D-ben forgatott reklámfilmet. Az eseményen elhangzott, Magyarországon elsőként a kajak-kenu szövetség mutat be sporttémájú 3D-s reklámfilmet, amelyet augusztus közepéig a Cinema City hálózatába tartozó budapesti és szegedi mozikban vetítenek le minden film előtt, a 3D mellett „hagyományos" kétdimenziós változatban is. Deák Lajos, a film producere azt mondta, tudomása szerint sporttémájú 3D-s filmet eddig még sehol a világon nem forgattak. A mintegy egyperces reklámfilm levetítése után Vajda elmondta, hogy kaszkadőr is segítette a munkáját, mert egy mozzanatot az edzője, Vécsi Viktor veszélyesnek tartott, ezért Vajda alkatának megfelelő személyt kellett találni a „falba csapódós" jelenethez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HFC is elkezdte a felkészülést

Kandó Róbert edző vezetésével, huszonnyolc fős kerettel a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a 2011/2012-es bajnoki évre. Tovább olvasom