Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ma tárgyalják Nenad Perunicsics piros lapos kiállítását

Két hónapon belül kétszer is piros lappal állították ki Nenad Perunicsicset, a Pick Szeged világhírű játékosát. Az első alkalom után két mérkőzésre szóló felfüggesztett ítélet született. Mostani kiállítását ma tárgyalja a szövetség fegyelmi bizottsága.
Perunicsics (balról) mindig elnézést kér, ha valakivel szemben keményebben lép fel. Fotó: Gyenes Kálmán
Február 18-án a 41–19-re végződött Pick Szeged–Csömör bajnoki mérkőzés közben Nenad Perunicsicsnél elszakadt a cérna. Annyi ütést kapott, hogy amikor Pál hátulról tarkón ütötte, meglegyintette őt a volt világválogatott. Ügye a szövetség fegyelmi bizottsága elé került, s az a döntés született, hogy önbíráskodni nem szabad, ezért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Mivel ez volt az első fegyelmi vétsége a magyar bajnokságban, ezért büntetését december 31-éig felfüggesztették. S most Császár fején csattant Perunicsics keze a védekezés hevében, amiért rögtön villant a piros lap.

– Meggyőződésem, nem akarattal találta el a dunaújvárosi játékos fejét Nenad – nyilatkozta Kovács Péter, a Pick Szeged edzője. – El kell ismerni, balszerencsés mozdulat volt, nem is lehet vitatni, hogy eltalálta Császár fejét. Talán közrejátszott az is, hogy legalább harminc centi a magassági különbség a két játékos között. Én azonban nem állítom, hogy a videofelvétel figyelembevételével elmeszelnék a játékost.

Egyet kell érteni a szegedi trénerrel, hiszen gondoljunk csak az egy évvel ezelőtti eseményre, amikor Lusnyikov cselgáncsosokat megszégyenítő ipponnal úgy eldobta Daniel Andjelkovicsot, hogy elszakadt a váll és a kulcscsont közötti izomszál közül az egyik. A veszprémi játékos megúszta az esetet egyetlen mérkőzéstől való eltiltással. Pedig ez az eset súlyos sérüléssel járt, s talán nem járunk messze az igazságtól, ez nagyban befolyásolta azt, hogy a Pick Szeged mind a bajnokságban, mind pedig a kupában második lett.

– Úgy érzem, a magyar játékvezetők valami miatt nem tolerálják a német bajnokságban mindennapinak számító keményebb játékomat. Úgy érzem, hogy sokszor kimondottan pikkelnek rám a fekete ruhások. Hiába kérem a társaimtól, hogy ők is legyenek határozottabbak, mert akkor másként ítélik meg a mozdulatokat, mint így, hogy csak én feszülök – mondta a három BL-aranyérem tulajdonosa.

Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke két hónappal ezelőtt szóbeli figyelmezetésben részesítette az önbíráskodó kézilabdást. Most azonban nem akar elébe menni az ügynek, hiszen ma délután tárgyalja a Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága Perunicsics kiállítását.

– Tudom, elfogult vagyok, de igazából nem volt piros lapos kiállítás. De nem az én tisztem eldönteni, hogy milyen vétségnek számít a játék hevében egy rosszul kivitelezett mozdulat. Hogy mennyiben játszott közre a sértett fél szándéka és mozgása. Egy biztos: óriási hátrányba kerülnénk, ha mondjuk életbe lépne a felfüggesztett ítélet, s még azt is megfejelnék – magyarázta a sportvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első helyen áll a Floratom-Szeged

Kettős győzelemmel fejezte be a férfi asztalitenisz Extraliga alapszakaszát a Floratom-Szegedi AC. A… Tovább olvasom