Magyar aréna hozta el az év legszebb stadionjának járó díjat

Az elismerést a DVTK arénája kapta.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Stadium Database  – amely a versenyt kilencedszer hirdette meg – közzé tette azt a listát, amelyen az év legszebb stadionjára lehetett voksolni. A tízes listára a DVSC arénája mellé, egy másik magyar létesítmény is felkerült: a Veszprém stadionját, a MOL Aréna Sóstó-t is beválogatták a legszebbek közé.

A Stadium Database a szakmai zsűri döntésének megszületése után kiemelte, hogy korábban még egyszer sem végzett az élen olyan kicsi létesítmény – 15 ezres –, mint a diósgyőri, de ha van olyan, amelyik megérdemli, akkor az éppen a DVTK-é. A kivitelezés időben és a költségvetés tartásával valósult meg a megfelelő helyszínen, a közösség érdekét szem előtt tartva – folytatódik a méltatás, amely kitér arra is, hogy bár kicsit furcsa egy évvel a – 80 ezres – moszkvai Luzsnyiki után egy ennyire kicsi stadiont díjazni, de a DVTK-é az igényeknek megfelelő nagyszerű építészeti megvalósítás – idézte a HVG.

 

A stadion 91,7 százalékot ért el az értékelésen: építészeti szempontból megkapta a maximális (40 százalék) pontszámot, de innovációban (20-ból 18,4 százalék) és funkcionalitásban (40-ből 33,3 százalék) is kiemelkedően teljesített.

Az eredeti mezőny 27 stadionból állt. A szakmai értékelés mellett volt internetes szavazás is, ezen 35 330 voks alapján a Volgograd Aréna nyert.