Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Magyar Györgyöt nem vonzza a magyar élvonal

Hagyományos Az év sportolója díjátadó ünnepségünkön a labdarúgó NB II keleti csoportjában viaskodó Makó FC csapatkapitánya, Magyar György érdemelte ki a 2007 legjobb felnőtt férfi sportolója a Délvilágnál elismerést.
Magyar György kilenc éve, 1999 januárjában az akkori harmadosztályú SZEAC csapatából érkezett a Makó FC-be. Nem volt olyan esztendő, hogy ne lett volna a zöld-sárgák egyik legjobbja. Ebben az évben is kitett magáért, végig meghatározó embere, stabil pontja volt a már évek óta másodosztályú labdarúgócsapatnak. Az mindent elmond, elárul teljesítményéről, hogy védekező középpályás létére a gárda első számú gólfelelősévé nőtte ki magát. A 2006/2007-es évadban Bány Tamással együtt hat-hat találattal zárták az élen a házi góllövő versenyt, a 2007/2008-as bajnokság őszi szezonjában pedig öt góljával egyeduralkodó.

– Amikor megtudtam, hogy lapjuk engem választott a Délvilág legjobb felnőtt férfisportolójának, mit mondjak, alaposan meglepődtem – fogalmazott a 28 éves futballista. – Igazából csak akkor fogtam fel, amikor már a kezemben tartottam a díjat. Pályafutásom eddigi legnagyobb elismerése, köszönöm! Csak azt sajnálom, hogy a másfél éve elhunyt édesapám ezt nem élhette meg. Biztosan nagyon büszke volna.
A szerzett gólok még nem lettek volna elegek a kitüntető cím elnyeréséhez. Kíváncsiak voltunk, épp ezért megkérdeztük a díjazottat, hogy az ellenfél kapuja előtti eredményessége mellett vajon még mivel érdemelhette ki elismerésünket?

Magyar Györgyöt (balról) meglepte döntésünk. Fotó: Frank Yvette

– Talán a játékhoz, a csapathoz való hozzáállásommal. Mindig, minden körülmények között a maximumot próbálom kihozni a gárdából és magamból. Úgy érzem, idén egyénileg is sikerült megfelelnem, bizonyítanom, ezért gondolom úgy, előbb vagy utóbb meg kellene győződnöm arról, mire lehetnék képes egy közepes kategóriájú (III., IV.) osztrák bajnokságban.

Gyurit két éve az élvonalbeli Kaposvár hívta. Szívesen kipróbálta volna tudását a legjobbak között, ám bokatörése ebben megakadályozta.
– Még nem késtem le semmiről, úgy gondolom, a legjobb korban vagyok. Csakhogy már egyáltalán nem kívánkozom az NB I-be. Kiábrándultam a magyar fociból... Tudom, hogy mindez lesújtó, de akkor is ez a véleményem. Egyre több futballklub megy tönkre. Ígérgetésekben világbajnok vezetők „munkálkodnak" a csapatoknál, de amikor fizetni kell, akkor senki nem találja őket... Szerencsére Makón mindig tisztességes vezetők dolgoztak, dolgoznak. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család – elsősorban talán ebben rejlik a Makó FC ereje. Kisebb klikkek ugyan voltak nálunk is, de a csapategység annál sokkal erősebb, minthogy ezek az apróbb közösségek kikezdjék, megbontsák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Nagy Alex 2008-ra készül

A motokrossz egyik legnagyobb tehetségének, a vásárhelyi Nagy Alexnek a 2007-es szereplését jóra… Tovább olvasom