Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Majdnem világraszóló bravúr

Bebizonyította a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata, miért is kell vele komolyan számolni a bajnoki érmek elosztásánál. A Gyöngyösi-legénység a földkerekség egyik legprímább gárdája, a Domino ellen hihetetlenül közel állt a győzelemhez. Végül azonban elmaradt a bravúr, Benedekék otthon tartották a két pontot.
Domino-BHSE - Szeged Beton 9-8
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Kőér u., 400 néző. Vezette: Kiszelly, Juhász Gy.
Domino: GERGELY – Benedek, Kiss G., Kovács O. 1, MOLNÁR T. 3, Hárai 1, SZÍVÓS 2. Csere: Fodor, Bárány, Vári, Paján 1, Biros 1. Edző: Kovács István.
Szeged: BAKSA – Juhász Zs., Monostori, KOMLÓSI, Tóth L. 1, Varga P., LEHMANN 5. Csere: Szamardzsics, Mészáros, Molnár P., ÉLES 2. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 7/3.
Ötméteresből: –, ill. 1/1.


Fotó: Nemzeti Sport
Csak szuperlatívuszokban lehet írni, beszélni a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatáról. Arról a gárdáról, amely a 2001 óta a honi póló egyeduralkodójának, a Domino-BHSE otthonában a mérkőzés vége előtt bő három perccel még 8–7-re vezetett! Pedig a meccs előtt a pártatlan szakembergárda – a közvéleménnyel egyetemben – egy lyukas garast sem adott volna arra, hogy a csapatok bajnoki pozícióját figyelembe véve rangadónak kikiáltott találkozó tartogat majd izgalmakat.

Mi az, hogy tartogatott! A Honvédért szorító hazai nézők csipesz helyett a fogukat használták a körmük faragására. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy erre a műveletre sor kerülhet. A Honvéd szoros védekezéssel indított, ez ellen pedig nem találta az ellenszert a Szeged. A negyedik percben már 2–0 állt az eredményjelzőn, ez pedig nem sok jóval kecsegtetett. Csakhogy az utóbbi hetekben fantasztikus lövőformáról árulkodó Lehmann a vinklibe ragasztotta a labdát, és onnantól kezdve gyökeres változás állt be a találkozó addigi menetébe.

Baksa kapus vezérletével elsőrangúan védekezett a Beton, a megnövekedett önbizalom pedig szerzett gólok formájában öltött testet. A második negyed első percében Tóth László briliáns svédcsavarjával már a vendégeknél volt az előny, 2–3. A Domino-drukkerek ekkor még legyintettek egyet, arra gondolván, rendben van, most még valami véletlen folytán vezet a Szeged, de úgyis kipukkad majd.

Lehmann bombái

Egész egyszerűen lenyűgöző, amit Lehmann István három hete művel. Öt góllal bosszantotta a Szentest, aztán ugyanannyival a BVSC-t, ezek után „természetesen" nem adhatta alább az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok egész sorát felvonultató Domino ellen sem. Nem is adta! A meccs után, miközben épp telefonált, odalépett hozzá autogrammért egy Honvéd-szurkoló. Miután megkapta amire vágyott, a következőket mondta a szemüveges srác: „Csak a legjobbak aláírását gyűjtöm".
– El vagyok keseredve, reális esélyünk mutatkozott a győzelemre. A siker kapujában botlottunk el... Természetesen örülök az öt dobott gólomnak, de higgye el, az összeset odaadnám akár a döntetlenért is – nyilatkozta a Szeged és egyben a mezőny legjobbja.

Ahogy telt-múlt az idő, azzal egyenesen arányosan kellett rádöbbenniük, mekkorát tévedtek. Hihetetlen tartása volt a Gyöngyösi-legénységnek, amely igazi csapatként küzdött. A játékosok nem ismertek elveszett labdát, egymást kisegítve védekeztek, Baksa újfent igazolta, miért is tagja a válogatott keretnek, Lehmann pedig képtelen volt Gergely kapuja előtt hibázni. Amikor észlelte a bajt, természetesen próbált ritmust váltani a Honvéd, de minden próbálkozása kudarcba torkollott, másként fogalmazva, valamennyi, ezen irányú kísérletre megfelelő válaszra volt képes a Szeged.

Már csak három percet kellett volna kibírniuk Komlósiéknak, és világraszóló diadalt aratnak. Nem sikerült... Pedig annyira megérdemelték volna a döntetlent, de még a győzelmet is! Szívós kihasználta Mészáros védekezési bakiját, majd az exszegedi Molnár „Papesz" pöttyintette épp hogy csak a képzeletbeli gólvonal mögé a labdát, 9–8. A mérkőzés alatt kissé „lejtett" a hazai medence, de az utolsó percekben kétszer is emberfórban támadhatott a Beton. Egyikből sem lett gól, az elsőnél Juhász Zsolt, a másodiknál Varga Péter bombája randevúzott a kapufával. Ha csak az egyik bemegy... Szomorú szegedi játékosok kászálódtak ki a vízből, tökéletesen tisztában voltak azzal, ez a Domino bizony elkapható lett volna. Majd a májusi rájátszásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csányi Dániel, a röpis tehetség

A szegedi röplabdasport „termeli" a tehetségeket. Akik járnak a Starcopy-Szeged NB I-es… Tovább olvasom