Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Major László: Kocsis Lajos zseniális volt

Lapunk sportrovatának szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak majd a szavazásra jogosultak.
Az eredményhirdetésre november 17-én kerül sor, ekkor derül ki, hogy ki volt városunk legnépszerűbb futballistája. A negyedik nyilvános szavazó az egykori első osztályú játékos, Major László.

Négy klub színeiben is szerepelt a hazai első osztályban Major László. A Békéscsaba, a Honvéd, a Tiszakécske és a Szeged csapatával összesen 124 NB I-es találkozót játszott, ezeken pedig tíz gólt szerzett. Jelenleg a Sándorfalva megyei I. osztályú együttesének edzője.

A negyedik szavazat

1. Kocsis Lajos (100 pont)
2. Sándor Károly (90 pont)
3. Kalmár György (80 pont)
4. Baróti Lajos (70 pont)
5. Gujdár Sándor (60 pont)
6. Kun Lajos (50 pont)
7. Kutasi László (40 pont)
8. Portörő Gábor (30 pont)
9. Grubovics Tibor (20 pont)
10. Véber György (10 pont)

– Azon kevesek közé tartozom, akik még látták Kocsis Lajost élőben futballozni – emlékezett vissza Major. – Előbb a Honvéd, később pedig a Gyula színeiben figyelhettem, és egyszerűen zseniális labdarúgónak tartottam. Az én listámon ő az első. Utána következik Sándor Csikar, akit sajnos már nem láthattam a zöld gyepen. Ám hála édesapámnak, rengeteg sztorit hallhattam róla. A dobogó harmadik fokára Kalmár Györgyöt tenném: archív anyagokban sokat olvastam róla, korszakának egyik legjobb támadója volt, tanúbizonyság erre a gólkirályi címe.

Major László a negyedik helyre Baróti Lajost tette. És hogy mi a közös az első négyben? Jóval Major pályafutása előtt tettek sokat a szegedi fociért. A tizes lista folytatásában aztán már olyanokkal találkozunk, akik valamilyen módon összekapcsolhatók Majorral.

– Itt van mindjárt az ötödik Gujdár, aki edzőm volt. De ugyanezt mondhatom el Portörő Gáborról, aki a nevelőtrénerem volt. Kun Lajossal, Kutasi Lászlóval és Gruborovics Tiborral a szegedi NB I-es gárdában játszottam együtt, míg Véber Györggyel egy korosztályban szerepeltünk. Nemcsak egymás oldalán, hanem egymás ellen is sokat játszottunk, amikor ő az Újpest, én meg a Honvéd és a Békéscsaba színeiben szerepeltem. A két jó csapat kiélezett csatákat vívott, mi pedig sokszor találkoztunk a középpályán. Úgy voltam vele, nem bántom Gyurikát, mert elég kicsi volt...

Harmincas lista

KAPUSOK
Gujdár Sándor
Mészáros Károly
Pálinkás József

VÉDŐK
Korányi Lajos
Gyuris János
Kozma Zoltán
Dr. Kürtösi László
Kutasi László
Portörő Gábor
Szélpál László

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Baróti Lajos
Gruborovics Tibor
Harangozó Sándor
Kocsis Lajos
Kotász Antal
Ladányi László
Orosházi László
Reményik László dr.

TÁMADÓK
dr. Hajós Imre
Hrepka Ádám
Kalmár György
Kozma Mihály
Nemes István
Kun Lajos
Nagy Antal
Pusztai László
Sándor Károly
Szabics Imre
Vass Ferenc dr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: döntetlen a szuperrangadón

Megosztozott a pontokon az Arsenal és a Manchester United a Premier League 12. fordulójának… Tovább olvasom