Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Makó Budo Klub: 20 év

Ebben az évben ünnepli megalakulása huszadik évfordulóját a Makó Budo Klub.
Fontos dátumnak számít a makói sport életében 1989. június 8. Ekkor volt a Makó Budo Klub SE alakuló közgyűlése. Még fontosabb azonban ez év október 23-a, és nem csak a politikai események miatt. Utóbbi dátumtól íródik ugyanis hivatalosan az egyesület történelme. Indulásként három szakosztály és közel száz fő alkotta a klubot, amely mára öt szakosztályra és körülbelül százhatvan főre bővült.

Vannak olyan szakágak (kick-box, aikido), amely a kezdetektől létezik. Vannak olyanok, amelyek néhány évig aktívak voltak, ám végül megszűntek (karate do doshinkan: 1989–2005, birkózás: 1991–96, triatlon: 1998–2000). És végül van, amelyik ugyan nem a kezdetektől tagja az egyesületnek, ám még ma is a klub része (az ökölvívás 1995-től, az eszközös japán harcművészet 2004- től, az aerobic 1997-től).
Az állandóság hozzátartozik az egyesülethez: 1989 óta elnöke például a Makó Budo Klubnak Tóth Gábor.

Manapság pedig már a sikerek is rendszeresen jönnek. A tavalyi eredményeket böngészve kiderül, Makó Evelyn az utánpótlás kick-box világbajnokságon szerzett aranyérmet, mellette elért egy negyedik helyet is. De van a gyűjteményében diákolimpiai és világkupa-második helyezés is. Herczeg Máté a kecskeméti jiu-jitsu karate ob-n és két területi versenyen is első lett, az aerobikos Czagány Blanka a diákolimpia különböző fordulóit, valamint a döntőt vette első és második hellyel, míg Kiss Csaba a nemzetközi vizsgabizottság tagja lett a battodo negyedik mesteri szintjének elérésével.

A múlt dicső – Makón azon dolgoznak (Uracsné Pósa Mónika – aerobik, Makó János – kick-box, Kiss Csaba – harcművészet, Márton Imre – aikido, Földesi Csaba – boksz), hogy a jelen és a jövő is az legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin-napi úszónap

Bán Sándor úszóedző gondolt egy merészet, kitalálta, hogy kedvenc sportágát érdemes lenne… Tovább olvasom